MotoNews.pl

Ma ktos piaskarke?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam kupe zeczy do odrdzewienia czy znajdzie si ektoś kto wypiaskował by mi te elementy??
głównie czesci zawieszenia ale nie tylko
z okolic Krakowa albo Katowic
z dalsza też moze byc przesyłka wchodzi w gre
pozdro

a mozę ktos zna zakład gdzie by mi wypiaskowali ładnie pare rzeczy??

w mojej okolicy jest warsztat co piaskuja felgi wiec mysle ze inne czesci tez w choczni.

wprawdzie piaskarki nie mam, ale widzialem takie cos na allegro, ze podpinasz to do zwyklej myjki cisnieniowej (karcher) zapodajesz do piachu i piaskujesz woda z piachem
w sumie to kosztowalo ze 100zl wiec jak masz kogos z karcherem to mozesz sobie to kupic i piaskowac do woli
sam bede chcial taki zestaw kupic ale nie wiadomo kiedy bo nie predko bede mial kase
moze po wakacjach

wątpie zeby ta iaskarka karchera wypiaskowała 20 letnia rdze
pozatym po co mam kupowac miesieczny jak chce tylko raz przejechać autobusem
Fryszard gdzie dokłądniej ten warsztat i jaki mneij wiecej cennik za piaskowanie itd.

zapomnij o kercherach - mam piaskarke ale to dopust boży jak jej używam - koszmar ze sprzątaniem piasku - wyjątkowo mam od swojego hd jak jakąś część do odnowienia - jest mnóstwo firm w necie które robią to za nieduże pieniądze - pytanie czy warto w przypadku nie antyka się w to bawić - zmywacz powłok lakierniczych + odrdzewiające środki ręczno chemiczne - i dobry podkład - piskarka z 20 letnią rdzą grubą nie daje rady - wstepnie ręcznie wypada się pobawić - chyba ta mostowa - koszt chyba przekroczy zakup części w lepszym stanie

jakiego nie klasyka
mam czesci w super stanie wymieniam wszystkie elementy gumowe na stabilizatorach wachaczach drazkach itd
fajnie by było jakbym wchodząc pod kanał widział lakier a nie wszystko czarne i rdze
chce kolorowe
głupio malowac rdze jak robic to na orginał
wstępnie obrobić pilnikiem czy papierem da rade ale są miejsca półokragłe i skomplikowane formy jak np tylni wachacz w mk4
czesci wszystkie mam podwójne wiec nie spieszy mi sie ale reczna robota zajmie mi miesiace tam gdzie piaskarka dała by rade w godzine

mam davidsony 1944 dwa i czasem coś działam - są to klamoty nie do zdobycia i się piaskuje - najlepsza rada - dowiedz się gdzie jakiś most poprawiają w okolicy i za flache zrobisz wszystko - mają potężne agregaty i można z gościami się dogadać - we wrocku szczytnicki robili przed zimą - ramę mi za flache zrobili - każdy kto piaskuje felgi też to zrobi tylko że drogo - porównując do części używanej - sam mały element piaskowałem ostatnio - docisk sprzęgłąwy - i do dziś kupa piasku - to się chyba nie opłaca przy normalnych samochodach ?!
Niewątpliwie najdoskonalsza metoda pozbywania się rdzy - lepszej chyba nie wymyślono - w osłonie wodnej też się robi ale nie na tych zwykłych maszynkach

rada - obtłucz co się da - lakiery zmyj zmywaczem - poszukaj felgowca lub kamieniarza - oni mają pieskarki - pytaj - chodzi o wysokość warstwy i co na niej jest.
Każdy element musisz zdemontować do zera i wszystkie otwarte, pracujące płaszczyzny zakołkować lub zabezpieczyć specjalną taśmą - ja to robie oracalem reklamowym 3 warstwy - przy dużych piaskarkach szlag to trafia - metal i drewno

[ wiadomość edytowana przez: william0000 dnia 2007-02-23 19:20:47 ]

mój friend ma maszynę do szkiełkowania ....
jakość w porównaniu do piaskowania ...super....
jest to drobniuteńki granulat ...zapewne wiesz o co chodzi, jezeli chcesz to podam adres mail i sprawę sobie dogadacie,
miasto Milanówek pod wawą pozdro

nowa firma poszukująca piaskująca klientów - siemianowice śląskie

[ wiadomość edytowana przez: gumbas5 dnia 2007-02-24 09:16:00 ]

Hydropiaskowanie tak naprawde da rade nawet i 100 letniej rdzy.
Potrzebna myjka i piaskarka.
Myjka musi miec wydatek 15l/min (900l/h) i około 200bar (od 3000pln uzywana i od 5000 nowa)
Mniejsze to zabawki to lipa - spalic je.
Piaskarka do tego z koncówką z weglików spiekanych (~500pln)
Przyczepa piasku i mozna działać. Piach max 2mm srednicy.
Czy to się opłaca?

raczej nie
ale od dzisiaj szukam budowy mostów
jeśli takowa zauwazycie w okolicach KRakowa/Sosnowca to dajcie znać

Nie budowy - szukaj mostu odnawianego !

Fakt - mostowcy-drogowcy tego używają.
Budowlancy tez, do remontów elewacji.
Wszystko w piachu za..walone

wiem wiem nie budowy tylko renowacji

Ciekawy temat. Kiedyś byłem u kamieniarza (pomniki te sprawy) zapytałem ile by zawołał za wypiaskowanie do gołego felg stalowych.... po 100 za sztukę. Pytałem tylko w jednym zakładzie bo jak usłyszałem cenę to odpuściłem sobie, tak więc może to nie być adekwatne do rzeczywistości. Jak patrzę na swój samochód a już pomału muszę myśleć o renowacji nadwozia to rozważam możliwość piaskowania jako metode na całkowite pozbycie się rdzy z miejsc ogólnie niedostępnych. Jak widziałem jak to robią warsztaty lakiernicze zamalowując rdzę farbą czy biteksem bez jej usunięcia to jestem pewien że ja tak nie chcę! Może ktoś piaskował już nadwozie (niekoniecznie całe) i wie ile to kosztuje?

kasują bo jest to wyjątkowo paskudna robota
- suszenie i odsiewanie piasku
- cała okolica zapiaszczona
- w przypadku stali na kompresorach do 10 barów mozolna robota przy ściąganiu rdzy
- a ile potem sprzątania
karoseria przed piaskowaniem musi być pozbawiona silnika - to dziadostwo wchodzi w najmniejszą szczeline
- tylko w skórzamych rękawicach - piasek z odbicia potrafi przebić rękawice i wbić się pod skóre

fakt piaskowanie nie jest mile,wiem bo robia to u mnie w robocie

Chcesz to mam zaklad u mnie w okolicy - rame do motocykla z pomalowaniem proszkowym zrobili mi za 80zl.
Burty od przyczepy ciezarowej ok 12m kwadratowych powierzchni wyszlo cos kolo 500zl.

wlasnie w mojej miescinie jest oddzialprzedsiebiorstwa budowy mostow, nawet praktyki sobie u nich kiedys zalatwiem... musze skoczyc i sie dowiedziec ile za takie piaskowanie by chcieli....