| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Lasombra Nehedar Abir Warszawa | 2002-12-24 15:56:05 U mnie też coś dziwnego sie dzieje po uruchomienu silnika slychac takie jakies syczenie w silniku a jak nacisne gaz to niemalze wycie ! hmm tak po kilku "gazwoaniach" dzwiek znika... |
QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2002-12-25 00:50:27 No i u mnie też. Uruchamiam silnik, i słyszę jakieś pierdzenie spod samochodu, zaglądam podeń i widzę jak mi tak w połowie auta dmucha para na śnieżek. Wymieniłem tłumik (wcześniej kata), ale to było zamało - teraz trzeba wymienić wszystkie rury którymi są połączone bo przerdzewiały Dobra, bo OT wyszedł |
Krzysiek-Diackon Opel Astra G Caravan Piaseczno | 2002-12-26 12:27:44 Zgadzam się z Tomkiem, ja od kąd nastały mrozy z rzędu 10 st.C. mam problemy z kontrolką silnika. Na benzynie zapala mi się , czasami gaśnie, i znowu się zapala... |
Ptaszyna Daewoo Espero 1.5 16 ... Łódź | 2002-12-26 12:58:34 U mnie nie wystepuja zadne dziwne odglosy, pomijajac o kilka sek dluzszy halas popychaczy, no ale to normalne przy tak gestym oleju.
Z doswiadczen na poprzednim autku wiem, ze dobrym sposobem na poprawienie pracy silnika w niskich temp jest dolanie do oleju Motor Life'a - przez kilkanascie sekun po odpaleniu dawalo sie wyczuc specyficzny swad czyli na jeszcze nie naolejonych miejscach faktycznie pozostawal. Silnik mial automatyczne ssanie, ktore raczej nie radzilo sobie przy niskich temp, obroty spadaly bardzo nisko - silnik gasl. Po "uszlachetnieniu" obroty potrafily spasc do 400/min i silnik spokojnie sobie dzialal az sie nagrzal. Pojawil sie problem z zapalajaca sie lampka cisnienia oleju ale to byl juz stary silnik. Do Espera dolalem kiedys troche bo balem sie o to, by znow pompie nie zaczelo sie "za latwo" pracowac ale nic zlego sie nie stalo. Jak tak czytam Wasze posty o silniku, pompach i wtryskiwaczach to zbiera we mnie chcec dolania tego specyfiku i do oleju i do benzynki. W skrzyni biegow juz go mam razem z mineralnym olejem i problemy jakie byly z wkladaniem 1 biegu w poprzednia zime zniknely. |
Ptaszyna Daewoo Espero 1.5 16 ... Łódź | 2002-12-26 13:37:16 W sumie na rozne gwintowania, rowery, Taunusa, Espero i do obiektywow poszlo juz 3 butelki. Tak, do silnika Espero wlalem resztke i nie pamietam dokladnie ile ale chyba okolo polowy zalecanej dawki za to do skrzyni poszla zalecana ilosc. Cena "normalna" to okolo 45zl natomiast w polecanym przeze mnie sklepie z tanimi plynami kosztuje 38. Lasombra, czemu jeszcze nie pojawil sie ten sklep na liscie?
"Mam w koncu adres tej budki w Łodzi z najnizszymi cenami filtrow, olejow i roznych innych plynow: ul Piotra Skargi 47, na tabliczce wlasciciel - Krzysztof Miedza. Telefonu brak. Goraco polecam!" |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2002-12-26 14:02:26 Dzięki. |
Ptaszyna Daewoo Espero 1.5 16 ... Łódź | 2002-12-27 13:17:34 "jak pomyslal tak zrobil..."
Butelka zawiera 250ml, zalecaja 50ml na litr oleju, do silnika wchodzi prawie 4 litry, wlewajac dzis 100ml podalem polowe zalecanej dawki. (kontrolka od oleju jeszcze sie nie swieci |