MotoNews.pl
11 Prezent i pytanie co z nim zrobić ?? Gaźnik [126] i nietylko (58548/0) - NT

Prezent i pytanie co z nim zrobić ?? Gaźnik [126] i nietylko

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Więc wiem tyle że ejst to Weber 32 CEV
PASUJE DO KSZLA ......Trzeba rozpiłowac otwory bo jest 2 - 3 mm róznicy......
Pochodzi z jakiejś Pandy którą ojciec przyszłego szwagra startował w rajdach..... szczegółów nie znam ale gaźnik poszedł do kaszla , po czym pochodził pare lat i poszedł do regeneracji.
Stan - wystarczy wyczyscic i ideał zero luzów na przepustnicach .
Dysze by sie przydało wyczyscic itp itd po jest syf od długiego stania...
W sumie to mam jeszcze sobie wpasc po jakis wydech głowice itp..... Sprzatał garaz i o tak w pudle znalazł troche czesci.
Czy ktos wie coś o specyfikacji technicznej
???
To coś ma 5 rurek - jedna na paliwo jedna na powrót a reszta ??
Podobno ma to wbudowaną pompke przyspieszacza i podgrzewanie paliwa ??????
Podobno stukowego brak , na nawrotach i wysokich nie przerywa a bobik oppali tyle co na serii ?????
Jakby ktos miał instrukcje to plizz podeslijcie.
Chyba ze lepiej sprzedac i sie nie meczyć.

ale masz problemy, wyczysc zaloz, bedzie ok zostawisz bedzie lipa to sprzedasz

Po pierwsze: widziałem w życiu już różne paści ale głośników Abartha nigdy... Po drugie: to jest jak się domyślam po wyglądzie Weber 32 ICEV i był montowany o ile pamiętam w 128(w Zastavie była mutacja Weber 32 MGV 10). Jedna rurka(średnica 8 mm) idzie do pompki, druga to przelew, te dwie obok siebie to rurki do podgrzewania podstawy(gaźnik ma wbudowany izolator), piąta z boku idzie do pokrywy filtra powietrza(można zatkać). Ma to jeden przelot, pompkę przyspieszającą, przysłonowe urządzenie rozruchowe.

Hmm proste pytanie zalutować np , czy po prostu cos wsadzic by było szczelne w rurke ?????

Głosniki Abartha ??? No widzisz krzemowy to mało widziałes Kiedyś dostałem naklejki i zostało .....

A co do gaźnika to ma ktos instrukcje ????? w pdf np ...... Bo musze wiedziec co gdzie podpiąc.
jak wróce to go podepne z nudów.

Przecież napisałem co i gdzie. Poszukaj sobie reszty.

ale masz Czuczu problem... podgrzewania nie musisz zaslepiac, bo i po co? a podlaczyc go raczej tez nie podlaczysz, chyba ze masz chlodzenie ciecza i zostaja Ci juz tylko 3 krucce z czego dwa to wejscie i przewlew paliwa. Pozostaly to odsysanie par oleju z odmy z pominieciem glownego ukladu gaznika. To akurat mozesz podlaczyc lub zaslepic.

Czuczu jak cos to wpadne do ciebie i oblookamy ten gazniczek

Wrypie sie czuczowi w temat...
Ma ktos moze z Was opis Solexa C32 ? Rozebralem go i nie wiem jak zlozyc Tzn nie wiem gdzie jaka dysza powinna byc...
Pozdrawiam.

Zoom szacunek !!
Nei ma jak rozebrać - ja jak to cos rozbieram to robie fotki.
W przyszla srode go rozbieram fotografujac po kolei wszystko ....
Wszystko na błysk itp itd i do autka zobaczymy jak sie bedzie bujał

Ps. ile to jest warte ???

Ps2. Mam juz 3 ci podejrzany wałek made by Huta Stalowa Wola - chyba sobie znich grilla zrobie

Ja rozbieram i składam bez zdjęć. Czyżbym był lepszy?

Ja rozbieram skladama bez zdjec a potem rozbieram arz jeszcze i jeszcze ale przynajmniej jest wesolo. jakie gazniory pasuja do malca bez wiekszych przerobek ?? takie co to do tokarza nietrrzeba dawac.