Amorki (ogolnie)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czy amorki tylne beda pasowac z caro plusa do fiata 125p??

[ wiadomość edytowana przez: Krupek dnia 2004-09-07 22:44:33 ]

nikt sie nie zlituje?

Amory tylne w C+ mają inną charakterystykę tłumienia i sposób mocowania ze wzgl. na skośne ustawienie.

z caro+ nie pasują do zwykłego carusa, co zatym idzie do df-a

Popieram przedmówców, w Caro+ tylne amorki są nachylone i nie będą pasować do DF`a, chyba spróbujesz pobawić się z przerobieniem mocowania, ale jak to trwałe będzie to juz nie wiem.

Czy nie lepiej kupić amory z Krosna duo-control (czerwone). Są bardziej miękkie na prostej a twardsze na dołach lub zakrętach. Będą lepsze niż od +

Myz ojcem montowalismy duo Cotlrole do Carusa wiosną i jak narazie się spisują

Mnie się wydaję że w Carusach fabryczne amorki tylne to nie są Duo contole.

Bo gdy założyliśmy je to tyłek poszedł o 2 cm w górę

Cytat:
2004-09-08 17:07:44, CAr pisze:
Myz ojcem montowalismy duo Cotlrole do Carusa wiosną i jak narazie się spisują

Mnie się wydaję że w Carusach fabryczne amorki tylne to nie są Duo contole.

Bo gdy założyliśmy je to tyłek poszedł o 2 cm w górę

Poszedl w gore bo zalozyliscie nowe.

Albo dlatego ze trafiły im sie też dobre, wiadomo jest że nie każdy nowy amortyzator ma 100% sprawność, wogóle trafić taki to jest sukces, dlatego ja zostanę przy tym badziewiu co mam bo mają jeszcze z 60% sprawności.

Cytat:
2004-09-08 18:57:40, Mebig pisze:
Albo dlatego ze trafiły im sie też dobre, wiadomo jest że nie każdy nowy amortyzator ma 100% sprawność, wogóle trafić taki to jest sukces, dlatego ja zostanę przy tym badziewiu co mam bo mają jeszcze z 60% sprawności.

hmmm... czyli co. Tył nie poszedł ci o te 2 cm jak u mnie. Czy są po prostu jak piszesz szajs

Nie ja jeszcze nie zmieniałem i nie mam zamiaru tego robić w najbliższym czasie, powód jest porosty, nie wiem co trafię po zmiane na nowe, skoro te są dobre, a ze tył mi trochę siedzi to raczej wina tego ze mam 65 litrowe cygaro w bagażniku, a nie z powodu amorków, fakt ze przez nie też, ale jaką ja mam pewność że tył mi się podniesie delikatnie po zamontowaniu nowych amorków, wole już dowalić 3 piórą, bedę jeździł jak taczką, ale przynajmniej wysoko.