Przwody wysokiego napięcia

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy komuś przewody zaklinowały na świecy?
Tak się skleiły że próbując je ściągnąć mimo podważania urwałem je . Dwa lata z 15 -18 tys. km, oczywiście na gazie oryginalne daewoo. Dalej nie ściągam, a chciałem sprawdzić świece ewntualnie wymienić , mam specjalne do gazu z elektrodą wytrzymalszą na wysoką temp. (podobno).
Wcześniej kupiłem orzewody WN firmy Leader 2 miechy i do wyrzucenia.

Eh, te przewody, ja powiem tak ,: nie raz już urwałem próbując je zdjąć, a więc raczej ich nie ruszam, chyba że przy wymianie. A jak się już zdarzy to pomagam sobie kombinerkami. Problemem jest tu gumowa fajka która bardzo dobrze przylega do ceramiki świecy. Raz wyciągnołem cały przewód z fajki, fajka z tym metalowym gniazdem została na świecy a ja w ręku z przewodem.

Cytat:
2004-08-06 13:19:40, malin2 pisze:
..
Tak się skleiły że próbując je ściągnąć mimo podważania urwałem je .

Oj to masz niesłego pecha
Nowe trochu kosztują.

80zł JANcoś tam

właśnie to samo miałem, dziś. Miałem zapasowy stary Jarmor czy jakoś tam i założyłem. Ale chodzi mi o to że na świece nałożyłem klucz do świec i lekko bez oporu przekręciłem w lewo i odkręciłem świece To co może być z innymi.

Dziś kupiłem nowe przewody WN , ( JACO na Jana Pawła nie ma już jamrołów) są to sentrack czy jakoś tak... koszt 55zł, ciekawe ile wytrzymają. Facet ze sklepu stwierdził że jamroły miały złą opinię a te są podobno ( jak zwykle) the best. Pozyjemy zobaczymy. Fajki maja cieniutkie , odgromniki nie pasują, oj nie jestem przekonany... nawet długości się nie zgadzają, przewód modół -> kopułka jest 2x za długi...

pewnie sentech
te metalowe osłony też na nie przełóż

Witam.
Aby nie uszkodzić przewodów najpierw trzeba podgrzać silnik.
Jak guma jest mocno ciepła to jest miękka i łatwiej schodzi .
Przetestowałem to na swoim autku.
Pozdrawiam kobar

Taaaaa....
ostatnio jak wymieniałem świece to ostałem się z gołym kablem w ręku, a dolony trzonek pozostał na świecy

Na zimnym i na ciepłym też nie schodzi. Pytałem w hurtowni o oryginalne nie mają proponowali mi jarmoły podobno na gaz The Best facet sam do Vectry założył, ale im nie wierzyłem czytałem na forum niezbyt dore opinie. Znalazłem bosha za 65 złchciałem komplet dał mi pięć sztuk silicone na razie wymieniłem urwany. Zobaczymy jak się będzie sprawował.

Założyłem wczoraj jakieś polskie AD - facet mówił, że lepsze od Janmorów. Kupuję u niego wszystkie części i nigdy się nie zawiodłem. Zobaczymy ile wytrzymają...
I może jestem jakiś przewrażliwiony, ale auto chodzi jakoś... inaczej. Ani lepiej ani gorzej - po prostu inaczej.....
A może to moja percepcja szwankuje ?