Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
-SerU- Fiat 131 Wroclaw/Maidstone | 2006-01-09 13:16:39 Wymień sam płat dachu
Looknij, jak ja to robiłem w moim 131: W sumie nic trudnego tylko przy wspawywaniu nowego płata trzeba go idealnie dopasować i uważać żeby się blacha nie pościągała przy spawaniu. Spawać gęsto ale nie dużym prądem. Później włókno+żywica (ewentualnie cynowanie), szpachla z włóknem i szpachla wykańcająca lub natryskowa. Generalnie powinno się to robić w dwie osoby ale ja jakoś dałem radę sam |
rdt cinquecento nieruchome Radom | 2006-01-12 23:23:16 Seru mozesz powiedziec pare słów względem cynowania - czy wytrawiasz moze kwasem - czy splukujesz potem czy tylko przedmuchujesz - w jakim stezeniu stosujesz kwas ? ( o ile w ogole)
aha - i mam nadzieje ze to normalna cyna jest a nie ta do rynien ( choc ta do rynien moze byłaby właściwsza) |
kefir200 Kętrzyn | 2006-01-15 15:18:31 Dziękuję za rady. Odpowiada to też moim przemyśleniom.
Szyberdach jest oryginalny. Najgorsze w nim to, że jest szpachlowany na około...jednak do wymiany będzie poszycie dachu. Sprawdzalem ramę dachu i nie powinno być z nią kłopotów. |