| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Qba6tak Miłośnik FSO Polonez 1.5 SLE Radom, Kielce | 2004-12-05 16:11:09 Czujnik jest pod kolektorem ssącym.
Powód, przewód od czujnika przytarty (może wsówka luźna) albo najgorsze smarowanie się kończy (pompa oleju lub panewki). Napisz przy jakich obrotach zaczyna migać, przy obciążonym silniku, przy dodawaniu gazu itp. |
Chrostek Miłośnik FSO BMW e34 525i/ FSO Wa ... Łomża | 2005-11-20 22:16:55 >>>>>odkąpuje wątek, neichce zasmiecać, mam szybkie pytanie
Mianowicie dziś zaczeła świecić sie kontrolka od smarowania, na wolnych obrotach, juz po lekkim dodaniu gaśnie, oleju jest na bagnecie po środku międyz MIN/MAX. Kiedys jak zapalałem czasem kontrolka smarowania świeciła sie chwilke dłużej niż powinna przy sprawnym układzie. I teraz odpowiedz na pytanie: co może być przyczyną? Pompa się skończyła? już obok mnie lezy druga, na bank sprawna więc jutro wymienie, co gorsza, czego bardziej sie obawiam -panewki główne?(powiedzcie że nie), było by je np słychac jeśli to by była ich wina? |
KraseK Miłośnik FSO E34 525i / E30 318i Bialystok | 2005-11-20 22:44:27 Sprawdz cisnienie manometrem.Ale raczej bedzie to pompa.Temat przerabiany w tym tygodniu przez szwagra szwagra |
kalpataru był FSO 1500 jest Po ... Żory | 2005-11-22 11:33:51 Witam,
Wmoim kanciaku mam tez podobny problem tzn. jadac na 4 lub 5 biegu pokonujac wzniesienie juz na jego poczatki zaczyna migac wreszcie swieci - straszac i orazu ujmuje noge z gazu - ja stawiam na panewki glowne. Dodam ze czujnik oleju byl wymieniany i pompa olejowa tez. Jakie jest wasze zdanie? |
jaceekn 125p Lublin | 2005-11-22 12:00:03 to ja sie podczepie pod temat.w jakiej odległosci smok oleju powinien byc od dna miski oleju zeby w czasie np. ostrego hamowania olej nie uciekał spod niego?a moze smok powinien dotykac miski?
|