Czym posklejać zderzak?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam taki problem - mam popękany zderzak w samochodzie - czy ktoś z was kleił już zderzaki - ewentualnie czym (nie mam możliwości zespawać zderzaka) - jakieś doświadczenia?

Sa w marketach koncowki do opalarek do "spawania" plastiku sam tego nei robilem ale kumpel robil i mowil ze spoko

pozdr

jak to powiedzial jeden z kolegow ktory latal dokladke do zderzaczka z 3 czesci klej do szyb robi cuda

Tylko trzeba mnieć odpowiedni klej!! Ford wymyślił sobie siakieś tam specjane tworzywo na zderzaki (tak mi powiedział gościu, jak chciałem sobie zrobić półeczkę na tablicę)

Ja klejilem zywica epoksydowa i trzyma sie dobrze

Można spawać lutownicą oporową, trzeba się uzbroić w cierpliwość, ale za to są zerowe koszty
Ja robiłem wnęke na blache w tylnym zderzaku i przerabiałem już dwa zderzaki przednie, i bardzo polecam tą metode...

Trochę szczogółów i fotek na mojej stronie w dziale Tuning
Nie wiem jaki jest plastik w zderzakach w nowszych Essich, ale może spróbować nie zaszkodzi

był juz taki wątek... i pisalem w nim na czym polega innosc fordowskich zferzakow. poprostu wystepuja pekniecia na boki (boczne)od pekniecia glownego, golym okim ich nie widac, ale przy spawaniu wychodza. straszna mordega dla spawajacych . lutownica to faktyczne dobry sposob, ale niestety przy malum zachaczeniu lubi wszystko pekac