FOTORADARY

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Moze w tym topiku bedziemy sie wymieniac miejscami gdzie panowie niebiescu lubia ustawic sobie nowa zabaweczke jaka jest fotoradar.

Katowice - Łódz
fotoradar stoi jak sie jedzie od katowic mija sie M1 i na dołku jest po lewej stronie petrochemia to wlasnie na tych swiatlach jest ustawiony w strone jadacych z katowic,
przy salonie Opla "Polaczek" w miejscowości Poczesna od Katowic

Trasa Łódź - Katowice:
Stobiecko (skrzyżowanie z drogą P-466) - zaślepka
Kamieńsk (skrzyżowanie do Bełchatowa), na dzien dzisiejszy tylko ten działa
Radomsko - zaślepka
Jak sie jedzie od czestochowy ok 23 km jak sie minie na gorce taki duzy krzyz po prawej to od razu za nim ok 300 w dolku przy swiatlach tez jest zamontowany

Kiedyś zrobiłem już taki topic, link ale pozostał praktycznie bez odpowiedzi...

Na stale fotoradar jest na orzechu za petrochemia w strone do ronda na orzech, na Kozlowej Gorze tam gdzie ograniczenie do 40 to sobie lubia stanac z jednej i drugiej strony, na lipce, na drodze od Urazowki do ronda obok kauflandu tam tez 40. A wiec lepiej zdjac noge z gazu.

Nowy radar jest na ul. Ku Słońcu za skrzyżowaniem przy I bramie cmentarza. Ograniczenie jest tam do 40 km/h. Trzeba uważać bo wypada sie zza górki prosto na kamerkę. Ustawiona jest ona na pasie w strone na Geant'a.

Drugi fotoradar jest ustawiony na al. Piastów na rogu z Ku Słońcu. Ustawiona jest na czerwone światło nie na prędkość.

czy te aparaciki robią też zdjęcia w nocy??????????

niestety tak

Wlasnie taki jeden szczelil mi przed momentem fotke bo tylko widzialem flash - skur..... Pospiech Panowie, bede placil ciekawe ile ;-( Niestety to byla noc, przynajmniej widzialem blysk ;-(

Speedmaster czy na odcinku od Piotrkowa do Czestochowy w obie strony ktorys z tych aparacikow jeszcze dziala?Szczerze mowiac juz mi sie one znudzily i nawet nie zwalniam w tych miejscach gdzie sa zamontowane.Pamietam ze jakos po wakacjach widac bylo ze robia fotki po blysku.Teraz nie ma ani blysku, ani do domu nic nie przychodzi,a zreszta z wierzchu wyglada jak by jakimis czerwonymi zaslepkami byly przykryte

te z czerwonymi zaslepkami podobno nie działaja

a na trasie do piotrkowa dawno nie byłem więc nie wiem jak tam dokładnie sprawa wygląda

ja za to 3 razy w tyg mijam jeden jak się jedzie na Katowice i cały czas byłem przekonany że nie dział a się okazało że jest inaczej (info z pewnego źródła ) więc jak mnie przyłapali min z 4 razy to mam po prawku

uuu to nieciekawie masz,jak to sie mowi nie zazdroszcze.W drodze do mnie raczej wszystkie maja te zaslepki,o ile dobrze pamietam, a stracic prawka to opcja jeszcze gorsza niz auta nie miec

czekam na tel od nich jedynie się łudze że tel do mnie nie znajdą bo jst na inne nazwisko i dom tak samo może nie trafia

u mnie przychodzą po około miesiącu no chyba że autko w leaslingu to troche później i nie dają zdjęć na pamiątkę! ja nie miałem jeszcze z nimi styczności i niech sie

Hmmm. dawno się nie odzywałem, bo mi "padł" internet ale jeszcze tu wrócę !!!
Na chwilę obecną jesli kogoś z kolegów interesuje ile bedzie musiał zapłacić za "fotkę" to proszę o kontakt na maila...
Mogę przesłać oficjalny taryfikator (czyli ustawę dotyczącą mandatów za przekroczenia prędkości) mandatów i punkty karne jakie grożą za przekroczenia prędkości...(np. w zależności czy przekroczona jest o 20, 40 czy wiecej km/h grożą odpowiednio wyższe mandaty i więcej punktów karnych)

No w sumie ja też jestem ciekawy ile taka sesja fotograficznakosztuje.

no to podaję wam przykładowe mandaty:
przekroczenie dopuszczalnej prędkości o : 10 km/h - 50 zł
11-20 km/h - 50-100
21-30 km/h - 100-200
31-40 km/h - 200-300
41-50 km/h - 300-400
51 - .... - 400-500
no i oczywiście punkty karne.....

a jak to się na punkty przekłada

do 20 km - 2 pkt
do 30 km - 4 pkt
do 40 km - 6 pkt
50 i powyzej - 10 pkt

sa to dane pewne raczej na 100 %...

a w Piekarach się zepsuł fotoradar i jest w naprawie i szybko nie powróci .... i niech sie

Moze to nie fotoradar ale zawsze lepiej wiedziec wiecej. Po pikarach jezdzi Cywilny Daewoo Lanos Bordo metalik nr. rej SPI J998, sa ta panowie niebiescy wiec lepij uwazac na te autko