Momenty

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Nie , nie Panie i Panowie.Nie takie z filmów, ale bardziej przyziemne.
Może ktoś z szanownych kolegów orientuje się z jakim momentem należy dokręcać śruby w głowicy w 2,5 TD i w jakiej kolejności?
I czy "stare" śruby po odkręceniu zastępujemy nowymi?

Powinno to wszystko być w TISie, ale niestety ciągle borykam się z dostępem do klubowego ftp .

Będę wdzięczny za pomoc

Pzdr

Paweł

Z jakimi momentami i w jakiej kolejności to powinno być w książce osługi Omy(50zł w księgarni),a odnośnie śrub to piszą ze zawsze powinny iść nowe,ale ja tam zawsze starymi przykręcałem.Tylko trzeba pamiętać które były przy wydechu a które przy dolocie.

Cytat:
2004-11-16 21:40:23, SEBA-OMEGA pisze:
Z jakimi momentami i w jakiej kolejności to powinno być w książce osługi Omy(50zł w księgarni),a odnośnie śrub to piszą ze zawsze powinny iść nowe,ale ja tam zawsze starymi przykręcałem.Tylko trzeba pamiętać które były przy wydechu a które przy dolocie.

Tylko że to Oma B 2,5 TD, a z tego co wiem to takie wydawnictwo jeszcze się nie ukazało
Z tym pamiętaniem, to będzie kłopot. Wszystkie na kupie leżą
Ale mimo wszystko dzięki Seba.

Wszystkie sruby w silniku sa jednorazowe.

No to kwestię śrub mam rozwiązaną.
Dzięki Dra.

Czy ktoś jeszcze orientuje się w pozostałej części tematu?

Śruby oczywiscie sa jednorazowe, bo rozciagaja sie i po przykreceniu glowicy pozostaja naprezone jak sprezyna. Porownaj stara i nowa srube. Stara zawsze dluzsza, rozciagnieta i nie nadaje sie do ponownego uzycia.

W tisie sa dane, ale moj cos nie chce odpalic. Moze ktos zerknie i Ci poda momenty. W przypadku glowicy zazwyczaj jest podany moment wstepny oraz kąty o jakie nalezy jeszcze dociagnac sruby.

Cytat:
2004-11-16 23:21:03, Kartos pisze:
Śruby oczywiscie sa jednorazowe, bo rozciagaja sie i po przykreceniu glowicy pozostaja naprezone jak sprezyna. Porownaj stara i nowa srube. Stara zawsze dluzsza, rozciagnieta i nie nadaje sie do ponownego uzycia. W tisie sa dane, ale moj cos nie chce odpalic. Moze ktos zerknie i Ci poda momenty. W przypadku glowicy zazwyczaj jest podany moment wstepny oraz kąty o jakie nalezy jeszcze dociagnac sruby.

Jeśli byłby ktoś tak uprzejmy?........

-----------------
Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec

Prowo
Jesteś WIELKI!!!!!
Ogromne dzieki!!!!