Pasek rozrzadu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
chcialem sie zapytac po ilu sie wymienia pasek rozrzadu w omedze 2,4 i ile kosztuje prosze o odpowiedz z gory dziekuje

W 2,4 się nie wymienia paska rozrządu.
Dlaczego? Bo go tam nie ma .

Z tego co wiem to wymieniamy tam łańcuszek a po ilu kilometrach to zale zy ja wymieniam jak zaczynam go słyszeć.

Pozdrawiam cmatt

Max. 60 tys. km

w mojej 2.0 co 60.000 tak mi powiedzieli w serwisie jak ją sprowadziłem.właśnie wymieniłem

Cytat:
2004-08-18 20:06:16, SEBA-OMEGA pisze:
Max. 60 tys. km

Łańcuch rozrządu?

Panowie,lancuch rozrzadu,co 60 tys km? to ja mam chyba grubszy lancuch na szyji. .

Teoretycznie niby ma wystarczac na one live of motor,znajomy taksiarz to meczyl silnik do 600tys km i nigdy nie klopotal sie chalasujacym juz lancuchem,choc to dla mnie juz byl hardcore.
Ja wymienilem przy 180tys,jak sprowadzilem autko,bo lekko cus tam dawalo o sobie znac,a u mnie maszyna musi byc jak igla.Wiec teraz jezdze spokojnie.Koszt nie wielki,bo placilem chyba 320zl.
To dzieki miedzy innymi lancuchom rozrzadu,to te silniki sa niezniszczalne.Chociaz wiadomo jak jest z innymi smiesznymi malymi silniczkami opla na pasku, wpis,ze wymiana co 60tys,a pozniej akcyja na caly kraj,ze nalezy zmienic po 40tys plus do tego lozysko,lub dwa.

taki jeden w swoim C30SE też podobno wymieniał łańcuch rozrządu po 60kkm ale jak zacząłem drążyć temat to schował głowę w piasek... i do dziś nie odpisał po co i dlaczego łańcuch wymienia się co 60 kkm

Hej Mega moze i my sobie zminimy łancuchy. Ja Ci dam swój a Ty mi swój.

Dobrze,ze mi sie przypomnialo,musze zmienic lancuch mojemu buldog'owi,bo od sliny skorodowal,jak pusci to moze byc blood. Propos,chyba juz wychodzilem z nim z te 60 tys km,na spacerach,wiec moze to jakas prawda?

Cytat:
2004-08-19 23:05:35, mario26DR pisze:
Teoretycznie niby ma wystarczac na one live of motor,znajomy taksiarz to meczyl silnik do 600tys km i nigdy nie klopotal sie chalasujacym juz lancuchem,choc to dla mnie juz byl hardcore.
Ja wymienilem przy 180tys,jak sprowadzilem autko,bo lekko cus tam dawalo o sobie znac,a u mnie maszyna musi byc jak igla.Wiec teraz jezdze spokojnie.Koszt nie wielki,bo placilem chyba 320zl.
To dzieki miedzy innymi lancuchom rozrzadu,to te silniki sa niezniszczalne.Chociaz wiadomo jak jest z innymi smiesznymi malymi silniczkami opla na pasku, wpis,ze wymiana co 60tys,a pozniej akcyja na caly kraj,ze nalezy zmienic po 40tys plus do tego lozysko,lub dwa.

a w C30SE/XEI nie jest ju z tak słodko. Napinacze i ślizgi trza wyamieniać częściej niż łańcuchy, a olanie tamatu kosztuje drugi silnik

Cytat:
2004-08-19 23:38:43, MEGA_3 pisze:
a w C30SE/XEI nie jest ju z tak słodko. Napinacze i ślizgi trza wyamieniać częściej niż łańcuchy, a olanie tamatu kosztuje drugi silnik

Ano, do dziś boli mnie w kieszeni wymiana pzebiegowa po 200kkm w SEJ. Rolki, napinacz, dwie łyżwy no i sam łańcuch. A na skompletowanie wszystkich tych pierdół czekałem ze trzy tygodnie, jeżdżąc trochę z duszą na ramieniu.

pozdr,
Robert

Cytat:
Chociaz wiadomo jak jest z innymi smiesznymi malymi silniczkami opla na pasku, wpis,ze wymiana co 60tys,a pozniej akcyja na caly kraj,ze nalezy zmienic po 40tys plus do tego lozysko,lub dwa.

Pewnie ze wiadomo.Mój kumpel ma Ome 3000 12V i wymienia w niej łańcuszek co 60 tys.
PYTANIE DO WSZYSTKICH :
to prosze mi powiedzieć co ile wymienia się łańcuszek??

Cytat:
Ja wymienilem przy 180tys,jak sprowadzilem autko,bo lekko cus tam dawalo o sobie znac,

Witam
Można co 60 ale PO CO
Łańcuch wymienia się gdy zaczyna hałasować albo
gdy na komputerze pojawi się komunikat"Wymienić Łańcuch"
po niemiecku to"Kette ersetzen"

Pozdrawiam

SEBA kumpel niezły jest... hehe
Łańcush przy normalnej eksploatacji się wymienia generalnie podczas remontów - oczywiście nie jak remont jest po 100 tys, bo ktos coś spierrrrr......
Cięzko powiedzieć co ile wymieniać, ale są to przebiegi rzędu 300-500 tys, także ciężko tak określać.
Jest remont motoru, to i łańcuch się zmienia, i pompe wody i inne.... Ale to normalny temat w tym momencie.

boogie jak sam napisałeś
Cytat:
Łańcush przy normalnej eksploatacji się wymienia generalnie podczas remontów

ale jeżeli to jest 60kkm palenia lacza to może trza wymienić ten łańcuch .... razem z silnikiem może ...

Cytat:
2004-08-20 11:11:49, dARTi pisze:
boogie jak sam napisałeś
Cytat:
Łańcush przy normalnej eksploatacji się wymienia generalnie podczas remontów

ale jeżeli to jest 60kkm palenia lacza to może trza wymienić ten łańcuch .... razem z silnikiem może ...

dARTi hehe no to całkiem prawdopodobne jest.Są tacy co nawet w nowym samochodzie potrafią zajeździć silnik który ma zaledwie przejechane 20 tys-znałem kiedyś takiego.hehe ale to dobre jest

no ja też jestem przy stanie 370 tyś i jeszcze nie tykałem łańcuszka - odpukać

U mnie 300 tys, wymienione prowadnice bo się wyjechały i została ich już tylko połowa, ale łańcuch nie ruszany.