| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Shinobi OMEGA B X25XE Warszawa/Siedlce | 2004-08-21 22:16:54 Witam, diś się odwarzyłem i sprawdziłem błędy w ECU. Myślałem że będą 2 może 3 ale jest ich 8 Błędy w kolejności w jakiej zostały odczytane: 19, 13, 135, 87, 13, 89, 136, 46 19 - czujnik indukcyjny - gdzieś znalazłem że pojawia się podczas sprawdzania błędów przy wyłączonym silniku 13 - lambda - to pewnie gazowników sprawa coś na kombinowane jest, jakiś dodatkowy kabelek łączy obie sądy 135 - co to jest ??!! coś z ECU?? 87 - klima przekaźnik - niskie napięcie <- co to oznacza zwarcie do masy?? 13 - lambda znowu 89 - lambda sensor podgrzewający - to chyba nie gazownicy tylko faktycznie sonda padła 136 - K&%^$A co jest znowu ECU?? 46 - tego to najstarsi górale nie wiedzą Czy dobrze rozszyfrowałem te błędy?? Czy to poważne błędy?? Pozdrawiam Shinobi |
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2004-08-21 22:56:25
019 - Czujnik położenia i prędkości obrotowej - błędny sygnał Nie wiem nic wiecęj.Montay gasu?
Hehe odłaczyli Ci ją, zacne chłopaki.
Lampka kontrolna zbyt niskie napiecie No a jak myślisz podłączenie gasu i oszukanie kilku czujników obędzie się bez stresu?
Poprostu zwarcie do masy, po polsku przebicie. Albo ktoś w to cos wpiął np gasownik, po coś, ale po co?
No brak sygnału przecież masz gas, więc co sie dziwsz? Sonda została odłączona, proste.
No padła, wymień ją a nie poczujesz różnicy. No chlopki dobrze zrobili jeździsz na gasie więc o co chodzi? Potem sie pisze takie bzdury "Na gasie jedzie lepiej niż na beznzynie", bo na beni jezdzi w trybie awaryjnym.
A po co ci ECU? Masz teraz system gaźnikowy w aucie z wtryskiem kontrolki odlacyone, więc po co ci ECU?
Niestety gorale i ja tez.
Prawie. Niech inni zobacza jak daleko sa posuniete ingerencje gaswonikow.Nie sa powazne w twzm pryzpadku, no moze ten od klimy. |
Shinobi OMEGA B X25XE Warszawa/Siedlce | 2004-08-22 10:22:53 no tak wszystko wina gazu, bardzo mi to pomogło. Olać wszystko poza klimą, która i tak pewnie spieprzyła się od gasu. Pewnie ten czujnik temperatury zewnętrznej co ostatnio mi się popsuł to też wina gasu - olać go.
Tylko że samochód nie bardzo chce odpalić na benzynie jak jest zimny - no ale to wiadomo wina gazu. To że sąsiada samochód też nie chece odpalić to też wina gazu bo się unosi w powietrzu jak moja oma stoii obok. 46 - Air Pomp Relay Voltage High <- jaka pompa powietrza i gdzie ten przekaźnik?? Wielkie dzięki. |
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2004-08-22 19:09:49 Nie ma za co!!!
Shinobi masz emulowane lub odłączone czujniki. Tak naprawdę to niewidomo co zrobili jeszcze, skąd ja mam to wiedzieć?. Zrobili Ci to świadomie ludzie zakładający gas, więc o co chodzi? Chcesz się obraźić na cały świat, że auto Ci nie odpala na benzynie? Teraz coś się wysrało i nie wiadmo co. Gdybyś jeździł tylko na benzynie, niebyłoby problemu. Tu masz opisane co spotkało jednego leta po montażu chipa i olaniu palącej się kontrolki check. Sytuacja trochę odmienna od twojej lecz polegająca na ingerencji w układ wtrysku. |
dARTi LOB WETERAN czarna mamba Radomsko | 2004-08-23 16:05:08 no pompa to taka jak napisane gdzie ona ?? ano pod zderzakiem przed przednim lewym kołem a gdzie przekażnik tego to ani ja ani najstarsi górale nie wiedzą ale jak nie znajdziesz to wywal wszystko razem z kablami - potrzebne to jak umarłemu kadzidło |
Nixon DEADSOUL Caravan MV6 Warszawa | 2004-08-23 16:09:42
Hmm, masz na myśli kompresor od nivo? Robert [ wiadomość edytowana przez: Nixon dnia 2004-08-23 16:11:55 ] |
dARTi LOB WETERAN czarna mamba Radomsko | 2004-08-23 16:11:25 było minęło [ wiadomość edytowana przez: dARTi dnia 2004-08-23 16:59:38 ] |
Shinobi OMEGA B X25XE Warszawa/Siedlce | 2004-08-23 16:16:39 Jak się nie mylę to kompresor jest po prawej stronie. |
dARTi LOB WETERAN czarna mamba Radomsko | 2004-08-23 16:24:51 nie panowie - nie kompresor nivo bo on nie ma nic wspólnego z powietrzem chodzi o kompresor doładowujący powietrze do dolotu przez jakąś minutę od odpalenia silnika - potem się wyłącza i robi za balast Doświadczone empirycznie: czy jest czy go nie ma - ja nie widzę różnicy... więc poco przepłacać |
Nixon DEADSOUL Caravan MV6 Warszawa | 2004-08-23 16:34:47
Aaaa, to to jest to co o mnie pracuje jak piła tarczowa Zawsze się zastanawiałem ki diabeł, poprzedni właściciel mówił coś od rzeczy o pompie wodnej, coto niby na początku tak pracuje (nie uwierzyłem); a jeden gość w ASO coś mgliście zeznawał o "dodmuchu", i że toto ma chodzic tylko przy zimnym starcie. BTW kompresor nivo w omie A ('91) jest właśnie po lewej, a w B ('98 ) po prawej, stąd moje pytanie. pozdr, Robert |