Opel Omega B 2.0 16v - kilka pytań

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Mam pytanka dotyczące Omegi B 2.0 16v CD (1997):
1. Poszukuję polskiej instrukcji obsługi auta i ksiazki z seri "Sam naprawiam" jesli jest takowa.
2. Chciałbym się dowiedzieć, czy przeglądy auta wymagają jakiegoś zapisu w komputerze
3. Czy jest możliwość zmiany softu na inny język (np. polski)
4. Co może być przyczyna wyświetlania komunikatu "Oelmangel", kiedy stan oleju jest ok
5. Jaką instalację gazową można zamontować do tego auta - rodzaj, koszt?
Z góry dziękuję za info i pomoc

Tam na doje jest wyszukiwarka, wbrew pozorom niekiedy sie przydaje.
1. tutaj, ksiazki napraw nie ma
4. tutaj
5. Mozna zamatowac kazda, szersze informacje po wybraniu numeru wyszukiwarki

Odnośnie pkt.3 To jest taka możliwość tylko że z polskim dopiero od 2000 roku produkcji auta, wcześniejsze roczniki tak ale nie polski tylko np.angielski itp..(informacja ze zródła czyli ASO)
Pozdr.

Spineer:
2. wydaje mi sie, ze nie bo jaki to by mialo cel? fure masz juz poza gwarancja wiec to jest pozbawione sensu.
3. tez myslalem o czyms takim ale nie udalo mi sie w lodzi dowiedziec nic konkretnego wiec jak cos sie dowiesz to daj znac.
5. ja mam taki sam silnik i u mnie instalacja jest firmy BRC z komputerem STAG-100. zalaczam linki do tej instalacji.
BRC
STAG-100
forum o LPG

robert

Cytat:
2004-08-18 12:46:37, Cezik pisze:
z polskim dopiero od 2000 roku produkcji auta, wcześniejsze roczniki tak ale nie polski tylko np.angielski itp..(informacja ze zródła czyli ASO)

:o pierwszy raz slysze! jesli to prawda to w piatek bede mial juz ome spolszczona!
dzieki za info, dziwne, ze nikt wczesniej o tym nie wspominal bo moze jest tez mozliwosc przeprogramowania starszych modeli?
zapytam specow od elektroniki, ktorzy beda mi ome sprawdzali

pytałem dziś w paru miejscach o polska wersje ale nic nie wiedzą,a szkoda mam Omcie 2 tygodnie i raczkuje o niemieckiego nie znam choć trzeba znać język wroga jakm mawiał mój dziadek

cosik mi tu smierdzi z tym polskim jezykiem, szwagier ma nowke vectre sluzbowa top model 3.2V6 i nie ma polskiego, wiec nie wierze, ze do krotkiej serii omeg specjalnie robiliby polski,
sam zreszta jutro zadzwonie do ASO ale raczej watpie, teoretycznie powinna byc mozliwosc nadpisania pamieci kompa (jesli to akurat siedzi w jakim EPROM'ie) moze o takim czyms slyszales Cezik?