(126)problem przy 50 km/h

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam dziwny problem z moim maluszkem. zmienilem kola na rekiny na wszystkich oponki 165/55/13 i przy predkosci 50km/h trzesie mi autkiem ale tylko i wylacznie przy tej predkosci i niewazne na jakim biegu i jak tylko wcisne sprzeglo to jest ok.lecialem juz na nich 120 i nic autko prowadzi sie idealnie nic nie trzesie nie wiem co jest czego to moze byc wina . jak macie jakies sugestie to chetnie poslucham!!!

dziwne ze przy 50 bo najwiekszy rezonans jest w kazdym samochodzie przy 90-110.. oblukaj te kóleczka... albo felgeny bicie mają... albo opo0nki są z babelkami

proponuje sprawdzic dokrecenie wszystkich kolek, wywazyc je i tak jak kuner mowil sprawdzic na obecnosc bombli

Może i to banał, ale wyczyściłeś dokładnie piasty z syfu przed założeniem tych kółek??

tak wszystko jest ok oponki tez zadnych bąbli, najlepsze jest to ze jak jade i trzesie to jak nacisne sprzeglo to przestaje?????? co o tym myslicie

moze tarcze masz kszywa, albo docisk pada. nie slizga Ci sie sprzeglo, jak jedziesz np na 2 przy 30 dodaszgazu do oporu to ?

może masz krzywą półośke też objawia sie to trzęsieniem w pewnym zakresie obrotów