Tylne heble w DFie - problem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jest taka opcja. Nowiutkie tarcze, nowiutkie klocki, wymienione tłoczki w zaciskach. Po zamontowaniu zacisków prawie nei da się obrócić kołem. Tak coś trzyma i to po obu stronach. Ma ktoś pomysł co zepsułem?? Czy może tak ma być i podczas jazdy to się ułoży i dotrze?? Poradźcie bo już głupi jestem w tym temacie

wszdziles sprezynki ??

Które sprężynki?? Te blaszki przy klockach i te na jarzmie po obu stronach są. Coś jeszcze???

Mało wkręciłeś tylnie tłoczki do zacisku, drugi pomysł to możliwość za mocnego naciągniecia liniki od ręcznego, 3 pomysł to wkręcony tloczek jest tak ułożony, że nie wchodzi w jego dziurkę taki mały dzyndzel na klocku.
Innych pomysłów brak.

C do wkręcenia to dalej już nie mogę ale jeszcze spróbuję, bo minimalnie wystają. linka jest nie podpięta więc odpada, A co do dzyndzla to jak mam ten tłoczek ułozyć?? Wkręciłem go tak żeby ten mniejszy rowek był na górze, a ten większy na dole. Dobzie dobzie?? Zaraz idę podłubać zobaczymy co z tego wyjdzie

jak nadla bezie kicha to wez papierek 100 poloz na rownej powieszchni i zdejmij z kazdego klocka ruchem posuwisto zwrotnym po 1mm materioalu. moze za duze zrobili

DObra już wszystko tip top. Pozwolicie że nie będę zdradzał co było źle

pozwolosz że nie pozwolimy?
kazdy ma ochotę na trochę rozrywki
a na poważnie, powiedz -nie kazdy pracuje na warsztacie i nie musi się znać na takich rzeczach(czy istnieje ktoś taki wogule kto ma fiata ? a twoje wyjaśnienie może mu się przydać..

osobście uważam że rowek (ten duzy i głęboki) miałeś w lini innej niż pozioma
albo
źle ułożyłeś zacisk - wsadzieś go pod sprężynki. ?

Cytat:
2004-08-21 18:31:21, MAGNUM pisze:
pozwolosz że nie pozwolimy?

osobście uważam że rowek (ten duzy i głęboki) miałeś w lini innej niż pozioma
albo
źle ułożyłeś zacisk - wsadzieś go pod sprężynki. ?

Raczej się to nie przyda żadnemu właścicielowi DFa bo problem pojawił się w momencie zakładania tarczówek z tyłu do malca. Moje małe niedopatrzenie podczas robienia blach mocujących spowodowało że zacisk się blokował. A części składowe jarzma i zacisku były OK.

wlozyles tarcze na tyl do kaszla?? i jak to dziala

-----------------
Franky Garage

A jeszcze nie działą bo fura nie jeździ wiec nei mogłem stestować. Teraz wyjeżdżam ale za jakiś tydzień napewno się pochwalę

Ja mam i jest pelny wypasik a Stragi moze potwierdzic ze samochodzik chamuje jak wsciekly

Wooooow. Kto u nas zawitał

to podrzuc jakies foty coby luknac jak to wyglada

-----------------
Franky Garage

Narazie nie mam fotek. Jak już wszystko będie jedzić to się zrobi foty i założę nowy temacik coby się pochwalić. A u Premka jest faktycznie tak jak mówi. Żyleta. Więc mam nadzieję że u mnie będzie podobnie.

Cytat:
2004-08-23 10:28:12, Strongi pisze:
to się zrobi foty

Foty mówiusz ze sięzrobi

Strągi kurna wiesz.. od teraz nie bedziemy kolegami... Bile masz, tarcze masz.. a frukt Ci w żope Ja mam przynajmniej ładny kolor :p hehehe.,...

P.S To nei był post zazdrosći

Oj Kunerku moje kochanie. Przestań. Nie lubię kiedy kobieta płacze Poza tym nie strzelaj fochów to pomogę Ci tarcze załozyć u Ciebie

Wal się zgnita pałko Tarcze se sam załoze-ba.. ja to nawet mlepiej zrobie od Ciebie... I wiesz co? Pomarańczowy jesczez nie gotowy

P.S Ja przynajmniej znam Piaska spedalony pedale

P.S 2 Do moderatorów: Nasze wyzywania są wyrazami naszej miłosci

A ja mam paszport Polsatu

Łeeee. Kuner nie wie co odpisać. Zatkało kakało