[126] Wersja skandynawska

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Może ktos z Was pomoże w rozwiązaniu dylemaciku - czy istniała kiedyś tzw. wersja skandynawska 126? Chodzi tutaj przede wszystkim o reflektory z wycieraczkami które miały być montowane na rynek szwedzki z powodu wymogów homologacyjnych. Czy posiada ktos jakieś materiały które pozwalają określić, ze 126 była exportowana do Szwecji?
Pozdro

[ wiadomość edytowana przez: Peyyoo125 dnia 2006-05-05 10:01:18 ]
[ powód edycji: Regulamin !! Tytułowanie wątków !! ]

Moge powiedzieć tylko tyle że niedawno były na allegro lapmy od kaszla z wycieraczkami.

Cytat:
2006-05-05 10:00:34, Roli666 pisze:
Moge powiedzieć tylko tyle że niedawno były na allegro lapmy od kaszla z wycieraczkami.

super

Reszta fotek tutaj. Jakosc niska, bo byly robione komorka. Malucha tego znalazlem na szrocie w Sztokholmie. Wiecej na ten temat w watku "126 Bambino i 500 Nuova na szwedzkim szrocie".

[ wiadomość edytowana przez: kobzacz dnia 2006-05-05 16:29:15 ]

Wyglada jakby mu ktos amortyzator wbil w oko
Lapek

Kolega Sziszin już wie, ale może komuś innemu się przyda:

Dyskusja na Forum Polskiej Motoryzacji

Jakby miał kolor żółty to normalnie mały głód z danonków

Cytat:
2006-05-05 17:34:45, piter_s1 pisze:
Jakby miał kolor żółty to normalnie mały głód z danonków

A proszę bardzo

Rzeczywiście temat skandynawska wersja malacza wałkowany jest także na forum polskiej motoryzacji. Poruszyłem go także tutaj, z nadzieja iż być może ktoś ma informacje na konkretny temat: czy malacze były eksportowane do Szwecji. Eksportowane - to znaczy oficjalnie sprzedawane przez fiata na rynku szwedzkim a nie sprowadzane przez indywidualne osoby.
Pytanie po co ta wiedza? Ano po to aby jednoznacznie stwierdzić, że wzmiankowane reflektory z wycieraczkami były rzeczywiście standartowym wyposażeniem pewnej serii malacza. Po co mi to - ano mam mozliwość kupienia takowych za okrągłą sumkę, zresztą niezbyt wygórowaną . Jednak jako zadeklarowany ortodox, nie zamontuję do bambiniego czegoś co nie było wyprodukowane z myślą o nim lub m.in o nim