W cabrio przez uszczelki leje mi woda jak pada

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam taki problem gdy pada deszcz leje mi woda przy łączeniu uszczelek dachu z autem? Pomuszcie mi bo nie wiem co mam z tym zrobić

biedaku... powiem ci co zrobic...wkrec sruby zaczepowe z klamek dachu... albo uzyj silikonu.

Mam to samo od kiedy mam dach nieoryginalny. Jest z jakiegos grubszego tworzywa i uszczelki sie nie dociskaja. Niestety moje sróby nie daja sie wkręcić (nie mam takiej regulacji). Na szczescie w poniedzialek będe mial nowy dach oryginalny i mam nadzieje ze to przejdzie. Ja mialem pomysł zeby wyciąć z dętki taki profil jak ma ta boczna uszczelka i dokleić do niej co powinno zahamować przeciek

Liked, a w jaki sposób mozna tam użyć silikonu?

[ wiadomość edytowana przez: racy dnia 2004-08-14 19:23:30 ]

zasada podobna do tej o ktorej ty powiedziales... tyle ze ja dalem silikon na wewnetrzna czesc dachu, w miejscu w ktorym dociska on do uszczelki. nie widac za bardzo... a jak dach otworzysz, ludzie patrza na auto a nie na takie szczegoly powiedz mi racy, gdzie zalatwiles dach? no i jesli to nie tajemnica... w jakiej cenie?

a zapomnialem jeszcze... wszystki klamki maja regulacje zaczepu(lub powinny, nie wiem jak jest w mk7)... sruba zaczepowa ma na gwincie nakrecona nakretke...poluzuj ja i wkrec srube...

Mam z boku haka malutką śrubkę na plaski srubokret. Moze to to? Dach poszedl na priva