| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
cmatt LOB MEMBER OPEL SENATOR i OMEGA Kielce | 2004-08-22 21:53:19 Witam dziś zamontowałem nową centralke do alarmu firmy AMT o nazwie super forteca( czy ona taka super to niewiem ) A po drugie jak otworze drzwi to alarm sie nie załącza a włączniki podłączyłem czy może to być wina masy w samochodzie?? Pozdrawiam omego maniacy cmatt |
cmatt LOB MEMBER OPEL SENATOR i OMEGA Kielce | 2004-08-23 22:14:41 I znikąd pomocy hlip no koledzy nie ładnie tak nie pomóc koledze w potrzebie oj nieładnie Pozdrówko cmatt |
Shinobi OMEGA B X25XE Warszawa/Siedlce | 2004-08-23 22:52:39 W tym alarmie masz 2 wyścia. Jedno (kabel biały chyba) do otwierania autka, a drugie do zamykania (kabel brązowy lub odwrotnie i ten jest biały). Te dwa przewody musisz podpiąc pod centralkę od centrala. Sterujesz centralnym podając masę na jeden z dwuch kabelków. Masz omę A więc schematy do niej masz na stornie LOB. Jeśli chcesz to weź miernik dobierz się do centralki od centrala i przy otwartym samochodzie sprawdź na których przewodach wchodzączych jest masa, zamkinj samochód i zobacz co się znianiło gdzie podziała się masa. Znajdziesz 2 przewody spróbuj podać na jeden z nich masę jak się oma zamknie to git jak nie to na drugi podaj masę i powinna się zamknąć. Teraz pozostanie Ci odpowiednio podłączyć alarm i cieszyć się centralem na pilota. Nie może Ci się nie udać.
Powodzenia |
cmatt LOB MEMBER OPEL SENATOR i OMEGA Kielce | 2004-08-24 09:57:20 Gieroy znam opcje search ale za nic nie mogę tam znaleźć tego co mnie interesi.
Jeżeli ktoś wie gdzie jest umiejscowiona centralka od centralego zamka to bede wdzieczny za wiadomość bo nie moge jej znaleźć. Z góry wielkie dzięki pozdrawiam cmatt |
Shinobi OMEGA B X25XE Warszawa/Siedlce | 2004-08-24 11:38:19 Jest tam gdzie w większości Opli a może nawet we wszystkich. Przy nogach pasażerki z przodu Polecam książkę od Omy A na stronie LOB z niej można dużo się dowiedzieć. Naprawde. |
gieroy LOB MEMBER granatowy panzer ale ... Siemianice | 2004-08-24 13:10:38 Here you are
https://www.motonews.pl/forum/?op=fvt&t=58155&c=0&hq=podanie+masy&f=9&m=flat Pozdrawiam |