Elektryczna pompka paliwa!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam problem z pompką elektryczną w swoim caro
opisze co i jak: pierwszy silnik jaki miałem oryginalny był to 1.5GLE czyli gaźnik + instalacja gazowa. Niestety z braku oleju w silniku wystawił mi korbę bokiem, więc postanowione kupić silnik kupiłem 1.6 na wtrysku ze wspomaganiem, ale ze względu na koszty przeróbki LPG taniej było przerobić wtrysk na gaźnik z tym ęz 1.6 GLI nie ma pompki mechanicznej (napedzanej z wałka) i także nie ma wyjścia na nią więc zainstalowałem pompkę elektryczną i tu powstał problem przelewa mi benzynę iglica nie utrzymuje ciśnienia a przelew nie wyrabia z oddawaniem paliwa. Czy ktoś robił takie przeróbki i mu się sprawdziły?? proszę o porady opis techniczny mile widziany.

[ wiadomość edytowana przez: pasik dnia 2004-08-20 20:14:57 ]

[ wiadomość edytowana przez: pasik dnia 2004-08-20 20:19:36 ]

Odrazu mowie ze sie na tym nie znam. Ale pompa elektryczna pracuje pod duzo wiekszym cisnieniem (gaznik 0,02-0,03MPa wtrysk 0,07MPa) no i jest tam zamontowany regulator cisnienia. Wiem ze mozna zamontowac elektryczna pompe ale trzeba zrobic dodatkowy obieg powrotny i chyba wlasnie ten regulator. Ale mowie ze to gdzies mi sie obilo o uszy i moge bzdury wygadywac.

Powiem tak probowalem tego patentu w mojej Skodzie ....pompka z Sierki 2.0 przelewalo tak jak u ciebie...te sama pompke zalozyl kolega do malczana a tam jest powrot paliwa i nawet po zmniejszeniu napiecia do polowy i zdlawieniu rurki gaznik byl trochu przelany i zalewal silnik...ja u siebie zalozylem przeponowa pompke elektryczna z Ify i jest ok ...po napelnieniu komory plywakowej pompka zatrzymuje sie ...gaznik nie jest przelany

ja mam pomkę od Opla Rekorda i jest takie ciśnie że iglica mi nie utrzumuje i niestety przelewa paliwko co za tym idzie to zalewa świece. Jak by miał ktoś jakąś koncepcje na uruchomienie prawidłowe takiej przeróbki to czekam na podpowiedzi i wasze cenne uwagi

[ wiadomość edytowana przez: pasik dnia 2004-08-21 16:20:20 ]

[ wiadomość edytowana przez: pasik dnia 2004-08-21 16:20:54 ]

już poradziłem sobie z problemem przelewania paliwa zmniejszając jej napiecie i jest super autko chodzi jak ta LALA na benzynce jak i na gazie

to zanim poszukalem tego tematu po forach innych klubow, znalazles rozwiazanie... hehe...

Cytat:
2004-08-28 20:35:27, pasik pisze:
już poradziłem sobie z problemem przelewania paliwa zmniejszając jej napiecie i jest super autko chodzi jak ta LALA na benzynce jak i na gazie

no i po sprawie

dzięki wszystkim za swoje opinie i porady jak bedzie ktoś miał pytanka na temat elektrycznej pompki do gaźnikowca to co będę wiedział to przekażę pozdr.