Spadajace obroty

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
wiem ze ten temat pewnie byl walkowany ze 100 razy, za co z gory sorry, ale czy nie wie ktos dlaczego mi spadaja na luzie po przegazowaniu do ok 700,bo zaczyna mnie to juz tak wku.... ze juz nie moge

normalny zakres obrotów na luzie z tgo co wiem to 700-1000obr
jak jest tak na gazie to i dzieje sie to na zimnym silniku to chyba normalne jest.. jak na ciepłym..to być może gaz jest źle wyregulowany...

700 na luzie to dla mnie takie niezbyt normalne, dzieje sie to rowniez i na cieplym obroty spadaja a po chwili powoli dochadza do siebie al np przy dojezdzaniu do skrzyzowania to to juz nie jest takie wesole bo czasami chce zgasnac jak mu walne sprzeglo lub luz

sprawdz filtr powietrza czy nie pora na wymiane...

a masz gaz?? mialem tak samo i po wymianie filterka gazu mi to przeszlo!!! powaznie! dojezdzalem do skrzyzowania, wyrzucalem na luz i gasl... albo podczas skrecania 90* tez gasl...

i wez rure od powietrza daj gdzies w bok.. czasem to tez pomaga...
a pozatym to nie mam pojecia...

A silini to gaźnik czy wtrysk. Czy tak sie dzieje na benzynie też czy tylko na gazie. Jeżeli tylko na gazie to filtr gazu może być brudny, może trzeba wymienić filtr powietrza, a może masz cos źle wyregulowane te magiczne dwie srubki od reduktora których nigdy nie moge znaleźć jedna to właśnie obroty druga to skład mieszanki. Tylko ja mam gaźnik to nie wiem czy jest tak na wtrysku. Jeźdże teraz troche 1.6 GLI i czasami też się tak dzieje, ale wiem że musze filtr gazu wymienić.

800 obr/min to norma. Tyle powinien miec rozgrzany silnik na wolnych obrotach.

co do waszych pytan tojest to silnik na wtrysku boscha 1.6 GLI, filtr powietrza wymieniany niedawno co do filtru gazu to ma moze z 10 tys to nie wiem czy do wymiany chyba raczej nie bo co 30 tys sie wymienia na benie tez delikatnie spada ale tylko troszeczke , a na gazie to tragedia, tez mysle o regulacji co do rury od powietrza to schowana na bok, przyczylam sie do podpowiedzi cyprysa objawy sie zgadzja przygasa na skrecie 90 a szczegolnie w prawo jezeli to robie ostro i szyblo to na bank zgasnie, prosze o dalsze sugestie, a co do wolnych to u mnie ma wiecej niz 800

czasem jak juz reduktor zuzyty to jak bierzesz zakret to poprostu membrana sie tez przesowa/przenosi na jedna strone i daje reduktor mniej gazu i gasnie, tak slyszalem...

co do filterku gazu to chlopie zmieniaj go prosze co max 15tys km, zapytaj sie jak u mnie wygladal po niespelna 20.. a tylko dobre stacje odwiedzal... polski gaz to syf, chyba ze shell...

reduktor powinien byc ok bo ma rok i moze z 15 tys., a na stacji shell to mnie nie widzieli bo mam daleko

t o jeszcze tylko regulacja gazu i ustawienie/zaprogramowanie od nowa kompa, po regulacji gazu. najlepiej w punkcie, koszt ok 30zł.
czy pali w normie? ile?

cyprys kopsnij sie na chata to pogadamy bo forum to mi chodzi jak flaki z olejem

Więc zacząłbym od regulacji w jakimś zakładzie do którego masz zaufanie. Wiem, ze o takie trudno, ale przeciez gdzieś gaz serwisujesz .
A polski gaz to syf bo nie ma norm jakościowych na niego, z drugiej strony na benzyne są a różne wynalazki leją i tez można powiedzieć syf

racja, o dobry serwis trudno ja go serwisuje w Czakramie, tam gdzie zakladalem to dopiero fuszera, a zaufanych gazownikkow to nie mam i tu jest problem , goscie montuja instalacje na ilosc a nie na jakosc

mam tak samo.. zaraz po założeniu gazu autem sie nie dało jeździć.. więc zwymyślałem od idiotów zakładającego to mi powiedział że na gazie nigdy nie bedzie jeździć tak jak na benzynie i o zrywaniu gumy na asfalcie moge już zapomnieć...dodam że palił 11 na 100km
mam szczęśliwie instalacje z 2 śrubami i po 2 tygodniach ustawiania doszłem do takiego porozumienia że pali 10,5/100 a gumy zrywa na 2 biegu..
tak czy inaczej bede musiał poszukać dobrego specjalisty od gazu bo jak coś sie zepsuje to sam tego nie zrobie a do montażystów tego nie dam..

scooby daj jakies instrukcje ktorymi srobami co ustawiales, bo jedna jest do mieszanki a druga do wolnych chybai jescze od reduktora wychodzi taki waz na ktorym tez jest jzawor

nie nie przy reduktorze nic nie gmerałem mam 2 śruby do składu mieszanki(taka zwężka na gumowym wężu) i odpowiednie ich ustawienie dało oczekiwany efekt

o to kicha bo ja tam niemam nic takiego mam tylko na wezu taki zaworek ale on daje wiecej albo mniej gazu ityle