Wymiana oleju

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Gdzie w W-wie polecacie wymienić olej, z filtrem oczywiście w normalnej cenie. Dzwoniłem do norauto w Markach, bez komentarza....

Chciałbym mieć wasze warszawskie problemy. Przecież olej w każdym, nawet najbardziej dziadowskim warsztacie potrafią wymienić.

Nie jest problemem wymiana oleju, tylko cena za jaką sie to zrobi...

To może ja zapytam... ile jesteś skłonny wydać na paliwo, aby taką samą kwotę jeśli nie niższą zaoszczędzić (straconego czasu już nie liczę).

Przecież większość warsztatów, przynajmniej na podkarpaciu, wymienia olej za FREE. Tylko, że musisz kupić u nich olej, ale ceny są takie jak w sklepach, no może jakieś 2-5zł większe.

Cytat:
2004-08-18 07:23:04, kisztan pisze:
Przecież większość warsztatów, przynajmniej na podkarpaciu,

Hah... na podkarpaciu, u mnie na wsi... no ale nie w Warszawie najwidoczniej. No chyba, że ktoś lubi przejechać 10 km przez centrum miasta (spalanie wyjdzie jakby przejechał 20km) żeby zaoszczędzić 10 czy 20 zł.

Cześć,
W Markach wymienią Ci za darmo tylko zapłacisz za olej i filtr. Ja płacę okoł 15 za litr Lotos 10W- 40 (pólsynetyczny) i 20 zł za fitr. Adres Marki ul.Słoneczna /róg Okólnej. Musisz Sam sprawdzić gdzie to jest ale od Norauto ze 3 km.
PZDR
Bojkot

Ja akurat krecę się po drugiej stronie warszawy.
Wymieniałem za 20 PLN (miałem swój filtr i olej) w Broniszach - jedziesz od warszawy połczyńską i przy giełdzie skręcasz w lewo. Kilkaset metrów i jest duży warsztat - nie sposób nie zauważyć.

A propos róznic w cenach to jak chciałem zrobić zbieżność to tam gdzie pytałem ceny wahały się pomiędzy 60 a 120. Niezły rozrzut.. A żeby było śmieszniej jeden warsztat zaproponował mi termin "we środę za dwa tygodnie".

Cytat:
2004-08-18 09:41:50, DEspero pisze:
Ja akurat krecę się po drugiej stronie warszawy.

No to fajnie - ile to będzie km. 15? 20? Ile można zaoszczędzić? 5 zł? 10 zł? 15 zł?

JA ostatnio kupilem 4 litrowy Mobil 1 5W50 za 139 zł. Chyba taniej w warsztacie bym nie kupił? Widziałem że ceny oscylowały wokół 170-180 zł.
A wymiana - w ASO Daewoo zapłaciłem poniżej 20 zł.

Ja w marcu dałem 142 zł (+14 zł za filtr) w sklepie olejowym, a co lepsze w jednym z syfmarketów widziałem po 169 zł. Wymiana u mnie na wsi to 20 zł.

Ja miesiac to temu dałem za 96zł za LOTOS 5W40 (syntetik) + 6,50zł za filtr.

Kurde... to już filtry regenerują

Cytat:
2004-08-18 12:35:26, piotr-ek pisze:
Kurde... to już filtry regenerują

Co kraj to obyczaj.
PS. Fabryka filtrów jest o jakieś 50km od Łańcuta

Dzięki za liczny odzew..do Bojkota szczególnie bo pewnie tam się udam.
Do Piotr-ek'a jeżeli myślisz -a tak to wynika z postu, że będę jeździł po W-wie po warsztatach i pytał się o cenę, to gratuluję intelektu...

Bojkot, a masz telefon do tego zakładu ?

Cytat:
2004-08-18 17:39:55, Jac pisze:
Do Piotr-ek'a jeżeli myślisz -a tak to wynika z postu, że będę jeździł po W-wie po warsztatach i pytał się o cenę, to gratuluję intelektu

Raczej myślałem, że przejedziesz przez całą Warszawę pokonując 20 czy 30 km, aby zaoszczędzić 10 albo 20 zł.
Często na różnych grupach spotykam się z pytaniami osób z W-wy gdzie znaleźć jakiś sklep/knajpę (z tym to faktycznie u was problem), czy warsztat.

Nie jest problem coś znaleźć, jednak rozbieżności w cenach są zbyt duże np. końcówkę drążka wymieniałem raz za 21 zł a raz za 43 zł...

Najlepiej znajdź sobie jakiegoś dobrego prywatnego magika-mechanika.
Oni maja najtańszą robociznę , a często są solidniejsi od ASO

A ja w związku z tym mam dwa pytania:
do Jaca - gdzie wymienialeś końcówkę za 21 zł?
i do DEspero - gdzie robią zbieżność za 60 pln?

Takich cen jeszcze nie spotkałem na warszawskim rynku....
A moje końcówki drążków już z miesiąc jeżdżą w bagażniku.
Pozdr. P.