{126p} Zmiana błotników i progów. Jak zrobić??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie.
Jakieś dwa tygodnie temu zacząłem remont mojego malca. Po rozebraniu wszystkiego co się dało (lub z początku nie chciało odejść ale w końcu puściło - jak to w malcu bywa) doszedłem do wniosku że trzeba by zmienić blachy z przodu mojego autka. I tu prośba do was.
Nurtuje mnie taki problem:
1) Jak zdjąć błotnik, aby założyć nowy?? (wycinać czy rozwiercac spawy i w których miejscach)

2) W którym miejcu naciąć tylni błotnik aby wstawić nowy próg

3) Jak zakonserwować próg o wewnętrznej strony (minia wystarczy?)

Z góry dziękuję. I mam nadzieję, że po mojej modernizacji maluch będzie przypominać malucha

blotnik przewaznie sie rozwierca na zgrzewach a zgrzewy wida chyba ze juz miales wymieniane to na spawach, tylni blotnik przewaznie sie wycina nad progiem lekko np jak masz listwe z tylu to tak na srodku listwy a konserwaccja dobrze jest wymalowac takim podkladem antykorozyjnym a potem jak juz wstawisz to lepiej jest wziasc konserwacje pistolecie przez wewnetrzny prog to wtryskac przez te otwry podluzne

majzel , młotek i szlifierka... oraz piwko bo bez znieczulacza nie ma roboty

Tak boombel, tylko pozostaje jeszcze jedno pytanie.
Wyciołem próg na wysokości mniej więcej środka listwy i powstał pewien problem. Progi są ciut dłuższe i czy próg wsadzić pod tylni błotnik czy nałożyć go na błotnik

mozesz dac na zakladke reperaturke albo dociac na rowno