| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Chudy89 F&F Sympatyk Polonez Caro 1.6GLI Katowice | 2004-08-21 09:28:35 Jak w temacie.
Jakieś dwa tygodnie temu zacząłem remont mojego malca. Po rozebraniu wszystkiego co się dało (lub z początku nie chciało odejść ale w końcu puściło - jak to w malcu bywa) doszedłem do wniosku że trzeba by zmienić blachy z przodu mojego autka. I tu prośba do was. Nurtuje mnie taki problem: 1) Jak zdjąć błotnik, aby założyć nowy?? (wycinać czy rozwiercac spawy i w których miejscach) 2) W którym miejcu naciąć tylni błotnik aby wstawić nowy próg 3) Jak zakonserwować próg o wewnętrznej strony (minia wystarczy?) Z góry dziękuję. I mam nadzieję, że po mojej modernizacji maluch będzie przypominać malucha |
boombel F&F Sympatyk Asterix Kombix Dębica | 2004-08-21 11:01:19 blotnik przewaznie sie rozwierca na zgrzewach a zgrzewy wida chyba ze juz miales wymieniane to na spawach, tylni blotnik przewaznie sie wycina nad progiem lekko np jak masz listwe z tylu to tak na srodku listwy a konserwaccja dobrze jest wymalowac takim podkladem antykorozyjnym a potem jak juz wstawisz to lepiej jest wziasc konserwacje pistolecie przez wewnetrzny prog to wtryskac przez te otwry podluzne |
![]() _Arti_ Opel Bieruń | 2004-08-22 09:25:06 majzel , młotek i szlifierka... oraz piwko bo bez znieczulacza nie ma roboty |
Chudy89 F&F Sympatyk Polonez Caro 1.6GLI Katowice | 2004-08-26 00:29:36 Tak boombel, tylko pozostaje jeszcze jedno pytanie.
Wyciołem próg na wysokości mniej więcej środka listwy i powstał pewien problem. Progi są ciut dłuższe i czy próg wsadzić pod tylni błotnik czy nałożyć go na błotnik |
Cichy_polonez Golf Gliwice | 2004-08-26 00:50:10 mozesz dac na zakladke reperaturke albo dociac na rowno |