MotoNews.pl

126p aparat

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Moze mi ktos powiedziec jak mam zalozyc sprezynki w aparacie, tzn. w jaki sposb. bo juz m,nie strzela cholera z tym syfe m

Dobra juz sobie poradzilem, bylo pare ofiar, a konkretnie dwa palce dostaly srubokretem ale mam inne pytanko do tych co sie znaja, wymienilem sprezynki, przerywacz i kondensator. na porzednich czesciach jak sie zdjeclo ten kapelusik z gory to widac bylo jak co jakis czas iskra skakala na obudowe aparatu ? czemu tak sie dziaalo ? jak temu zaradzic, ja postanowilem aparat w tamtym miejscu owinac izolacja ale nie wiem czy to dobry pomysl. ma ktos lepszy ?

chyba masz jakieś przebicie którego nie powinno być, jeśli dobrze zrozumiałem o co ci chodzi. Takie zawinięcie izoacją to półśrodek.

No wlasnie niepowinno tak byc tylko niewiem jak temu zaradzic, teraz jak zaloze nowy kondensator to zobacze czy jest nadal.

ale gdzie nawinąłeś tej izolacji ?? na obudowie aparatu ??
Może iskra ci przeskakuje na zacisku tam gdzie są kable przykręcone?? u mnie tak było.

u mnie iskra skacze z koncowki /platynki/ przerywacza na obudowe, co jakis czas przez to mam strasznie nie rowne wolne obroty. izolacja okleilem wlasnie miejsce dookola przerywacza zeby ni miala gdzie uciec.

Pomogło trochę ?? bo taka izolacja chyba nie nadaje sie na takie wysokie naięcie. Może wystarczy dać nowy kondensator. Spróbuj.

nie wiem czy pomoglo bo mi sie patrzec niechcialo :-p kondensator jest nowy tak samo sprezynki i przerywacz

Jedyne miejsce gdzie skaczą sporadycznie iskry to płaszczyzna styku platynek. Każde inne miejsce to oznaka, że coś jest nie tak

no wlasnie ale teraz wymienilem przerywacz i inne pierdoly i juz jest wsio good, wszystkie moje problemy sie rozwiazaly