Vw jetta III USA (vento), jakie świece do gazu?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam założyłem instalacje gazową w tym autku i zastanawiam się jakie kupic świece, takie żeby były dobre i tanie. Czy mógłby mi ktoś doradzić. Symbol silnika to ABA rocznik 1994

Iskra GAZ nigdy na nich nie mialem problemu na LPG a np na Sagemach 3 lub 4 elektrodowych (nie pamietaj juz) mialem

pozdr

Te swiece to powinno sie wymienic przed instalacja a nie po.Ale lepiej póżno niz wcale.Najlepsze z najtanszych to chyba zostana tylko NGK i Iskra.

Polecam swiece firmy CHAMPION oraz NGK natomiast odradzam BOSH'a oraz ISKRE.

Niekoniecznie swiece ktore nie sprawdzaja sie w jednym autku moga bardzo dobrze pracowac w innym.Jednak firmy ktore robia swiece o stabilnych parametrach to chyba tylko zostaly NGK i Nippondenso.Na tych swiecach dobranych prawidlowo w/g cieploty nie powinno byc zadnych problemow.Przebiegi silnika na takich swiecach to ok. 40kkm.Osobiscie bardzo sobie chwale czeskie briski ze stozkowa elektroda.Bezawaryjna praca przez niespelna 50kkm.Zostaly wymienione z powodu ubytku pierscieni elektrody ale nadal pracowaly bardzo stabilnie.Balem sie jedynie ze kawalek nadpalonej elektrody wpadnie mi do cylindra i porysuje troche gładzie.

Ja mam ISkrę GAZ i nie nażekam.