Przyciemnianie szyb...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam Wszystkich!mam takie pytanko:kupilem sobie folijke do przyciemniania szyb,chciałbym sie poradzić jak ja dobrze przykleic aby jej nie zrąbać!Bede przyciemniał cały tył wraz z bocznymi,ile mniejwiecej czasu top zajmie?Wielkie dzieki za pomoc!!

tu masz link do oklejenia
http://motonews.pl/forum/?op=fvt&t=28041&c=0&post_id=802285&m=tree&f=11#802285

[ wiadomość edytowana przez: flowerman dnia 2004-08-27 10:55:02 ]

po pierwsze - nie naklejaj na aucie - musisz wymontowac wszystkie szyby - to podstawa
po drugie tylnej nie wyciagaj sam (ja tak zrobilem i zaluje) w 2 osoby latwiej
po trzecie ogladnij szyby na biorku czy nie ma jakiejs farby itp, oczysc ja dokladnie najpierw benzyna extrakcyjna, potem plynem do mycia szyb
po czwarte - ja np. na tylnej szybie od srodka mam duzo drobinek ze spawania - debile spawali przy otwartej klapie i szyba ma albo wystajace czastki wtopionego metalu, albo po ich zeskrobaniu - dziurki ktore tez widac...
po piate - tylnej szyby nie zrobisz jedna folia, nawet 70cm... musisz laczyc. polecam ofoliowac od gory ile sie da i nastepnego dnia dociac ja na dole tak jak leci pasek od ogrzewania i nakleic dolna czesc i znowu docviac na tym pasku - ladnie wyglada
po szoste - uzywaj wody z plynem do mycia naczyn - latwiej wygarnac powietrze...
po siodme - ta lopatke do wygarniania wody wloz do cienkiej skarpetki albo owin w chusteczke materialowa - sama lopatka pomimo zapewnien RYSUJE folie
po osme - dotnij folie na wielkosc szyby i dopiero jak ja nalozysz na mokro dotnij od linijki 3,4mm od brzegu...
po dziewiate - umiesc atesty z folii na malych trojkatnych szybkach z tylu - bo ich nie sowasz gora/dol wiec to nie przeszkadza...
po dziesiate - niech folia schnie dobe... ja sie pospieszylem i jak na tylna szybe ubieralem uszczelke, zrypalem sobie rog folii bo jeszcze nie doschla i musze to kiedys poprawic...
pozatym to caly dzien pracy i duzo "szpachlowania" lopatka we wszystkie strony...

milej zabawy, dla mnie nie byla mila

No wreszcie znalazł sie ktos konkretny!Wielkie dzięki za pomoc przyjacielu!Zabieram sie za to jutro z samego rana!pozdrawiam nara!!!!!!

Proponuje to co napisal cyprys umiescic na stronie jako artykul

tak też niebawem sie stanie
.
.
.
.
i sie stało zobacz

[ wiadomość edytowana przez: sc00by dnia 2004-08-27 17:38:51 ]

[ wiadomość edytowana przez: sc00by dnia 2004-08-27 18:20:29 ]

o, dzieki, nie wiedzialem , ze jestem taki madry... hehe
a powaznie to mi wyszlo tak sobie , mam troche babelkow, zwlaszcza na spawach... trudno, jakos sie jezdzi.
milo ze ktos opublikowal moje bzdurki, bo to byla totalna sciema, ja sie przeciez nie znam...

Poprostu polak madry po szkodzie Teraz juz wiesz jakbys to zrobil.

trzeba mu nadac chyba jakis tytul skoro taki uczony proponuje prof.dr.habilitowany k1cyprys

wystarczy

dr cyprys - uleczy twoj samochod!!!

hehehe...

jaktam doktorze wszystkie "operacje"samochodu refunduje kasa chorych?

niestety, jestem "prywatnym", ale za diagnoze biore niewiele ...

hehehe

a leczenie to tez niedrogie.. tylko te leki!!! takie drogie...

to jest prawda ze diagnoza po glebszym jest pewniejsza i wiarygodniejsza, na sucho nic nie bedzie chodzilo tak samochod jak i czlowiek, jakis "napoj" energetyzujacy to podstawa

taa... polonez i wlasciciel - nie kaktus, pic musi...

tak jak mu solidnie nie wlejesz to nie pokaze swojego prawdziwego odlicz

ja tam mu (ani sobie) nie zaluje... hehe

ps

jezeli chodzi o off topic to proponuje jakies forum o wszystkim na maxa

jest takie forum, alien reklamowal, nazywa sie po godzinach, musisz wejsc na nasze gl forum, i w prawym dolnym rogu masz "przejdz do forum" i tam sobie wybierz "po godzinach"... ja tam wprawdzie nie pisze, ale chlopaki z fso tt sa i inni tez fajni...

nie chodzi mi o to by wchodzic na inne forum tylko zeby tu walnac jakis temat zalozyc osobne posty

to off top to chba wpisany w status klubu powinien być.. ale fajnie jest przynajmniej czymś sie wyróżniamy od szarej reszty