Elektryczne szyby i centr.zamek w 2107

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,czy może ktoś ma u siebie lub widział elektryczne sterowanie szybami w 2107?Bardzo bym chciał miec taki wynalazek,ale nie wiem od jakiego auta mechanizm pasuje,gdzie coś takiego kupic(na allegro troche tego jestale wolałbym jakiś sklep).Sterowanie przynajmniej na przód aby było,z tyłu pasażerowie się obejdą bez elektryki.Natomiast jeszcze coś takiego jak centralny zamek chciałbym wstawić,to już na 4 drzwi.
Proszę o radę kogoś kto coś takiego ma lub widział,bądź wie jak to zrobićto są moje wakacyjne plany,które mam nadzieję zrealizować po tym jak mi przybędzie trochę gotówki
Pzdr Grzesiek

C.zamek ma u siebie Piotrek z Lublina,ostatnio przypadkiem sie spotkalismy w sklepie i to akurat zauwazylem w jego bolidzie.Ale jak to montowal??Tego nie wiem

2107 1,7 która była sprowadzana do polski zanim Łada Polska upadła miała jako opcję elektryczne szyby przód+tył więc powinny być gdzieś dostępne oryginalne siłowniki. To samo się tyczy centralnego zamka

do samarki kupiłem na giełdzie zwykły central z siłownikami 4kilowymi. zapłaciłem120pln. nie wiem jak w klasyku, ale w samarce są fabryczne otwory montażowe dla siłowników.

Cytat:
nie wiem jak w klasyku, ale w samarce są fabryczne otwory montażowe dla siłowników

u mnie czegoś takiego nie ma przynajmniej z przodu.

jak zamontuje, to dam znać gdzie toto zamocować, jak to wyszło i się sprawuje.

Nie wiem, ale może w ciemno spróbuję coś podpowiedzieć. Mianowicie elektryczne szyby są fabrycznie w modelach grupy "110" więc może do "klasyka" będą pasiły właśnie od "110"?

Witam

Tak się zastanaweiałem nad zaadaptowaniem do klasyka mechanizmów podnoszenia szyb z poloneza, ale nie wiem czy bedą pasować. Cały komplet silniczki, szyny linki i przełączniki na przednie drzwi koszytją 170 zł w ZOMIS-ie, pewnie na giełdzie by mozna taki komplecik wyjąć za jakieś 80 - 120 zł.
Moze ktoś z was juz coś takiego montował w swojej Ładnej?

Pozdrawiam
PRYMI

mam w swojej 03 centralny i szyby elektryczne przednie jak zresztą przystało na elektryka
centralny uniwersalny pasi jak najbardziej w łodzi na giełdach dostępny za ok 85zł natomiast jeśli chodzi o szyby to już jest mały problem ja osobiscie zamontowałem podnośniki od seicento a przełączniki do podnoszenia i opuszczania od lanosa (akurat takie miałem) podnośniki niestetu trzeba było troche przerobić ale działają jak najbardziej jedne drzwi robiłem wraz z podłączeniem elektrycznym 4 godz. do przeżycia biorąc po uwagę przeróbki i dopasowania ( bez fleksa i wiertarki się nie obywa)

ja w swojej samarce mam i centralny i elektryczne szybki ale co i jak nie wiem juz kupiłem z tymi zabawkami
ale z zamkiem to raczej nie powinno byc problemu to pasuje w zasadzie kazdy

witajcie.
grzesiu mam jednego goscia ktory bawi sie car audio, centralnymi, alarmami i takimi tam, czy jest tani czy drogi to nie orientuje sie, przyklad : za centralny do 4 drzwi do palio weekend zakosil 120 zl.
gadalem z gosciem i twierdzil ze nie ma problemu wstawieniem centralnego do ladnej 7 . z tego co mowil potrafi zrobic automatyczne otwieranie drzwi, pneumatyczne otwierana klapa bagaznika i takie tam bajery.
moze na dniach podjade do niego to sie popytam o szczegoly co i jak i czy potrafi zrobic centralny i elektr. szybki.
pozdrawiam.

Panowie spokojnie po to macie kolegow klubowych, zeby nie bulic szmalu na takie rzeczy.Ja probowalem zalozyc u siebie central ale do momentu wymiany wewnetrznego zamka nie mam szans bo poprostu nie da sie ciegien ustawic.Spokojnie bez stresu zajade do domu i napewno zrobie.Jak cos to po wakacjach bedziemy montowac seryjnie.Troche cierpliwosci.Nie lubie bulic za cos co moze przyniesc sadysfakcje.Gdyby cos to silownik trzeba ustwic jak najdokladniej w jednej linii z ciegnem otwierania drzwi (dokladnie z gozikiem tym ktory wystaje).Po skreceniu calosci trzeba zamknac drzwi i tak dokrecic kostke.I to ponoc cala filozofia.Troche czasu i bedzie good.

ee tam zbedna masa
sorki ale nie moglem sie powstrzymac.

Centralny juz mam, nie było z nim większego problemu. Poświęciłe na niego jakieś 3 godzinki i był juz założony.
Jak ktoś ma jakieś problemy służę pomocą.
Teraz własnie zastanawiam się nad "elektrycznymi szybami" (Poszukuje najtańszego rozwiązania siłowników do szyb) i zmiana całych kaset drzwi, no i oczywiście wyciszeniem.

Pozdrawiam
PRYMI

Centralny pasuje bez kłopotu z każdego sklepu elektronicznego ,tyle że moj nie ma sterowania z drzwi bo jest więcej kabli mam podlączony pod alarm czyli zamykam i otwieram pilotem na szyby sam choruje

witam!jak juz kolega powiedzial nie ma problemu z cenrtalnym.wystarczy kupic zestaw na 4-dzrzwi za ok 80 (nowy oczywiscie).z montarzem tez nie ma klopotow!ja u siebie el.szyby zalozylem z przodu a silowniki mam o seicento.z zalozeniem troszke sie pobawilem (ok 6 godz)poniewaz trzeba bylo troszke blachy wyciac.ale warto bylo!!!

elo
no ja wlasnie w swojej samarce wczoraj skonczylem zakładanie szybek elektrycznych chodzą przyzwoicie i nie mialem duzo problemu z dopasowaniem.koszt to 200zł(dwa podnosniki + dwa przełączniki +jakies 20m przewodu) wszystkie elementy oczywiście nówki.
Jak cos to daj znac moze bede mógł cos pomoc.

W SŁOMCZYNIE CENTRALNY POD ALARM ZE STEROWNIKIEM I SIŁOWNIKAMI PO 4,5 KG KOSZTUJE 70/80 ZETA. TERAZ MOJE PYTANIE CZY TE 4,5 KG WYSTARCZY DO SAMARY? TEORETYCZNIE POZA TYLNYMI LEWYMI TO CHODZĄ LECIUTKO. JAK ZROBIĆ ŻEBY TAMTEN DZYNDZEL TEŻ TAK CHODZIŁ? NA WIOSNĘ COŚ SIĘ ZACIEŁO I MUSIAŁEM OTWIERAĆ DRZWI OD WEWNĄTRZ BO NIE MOGŁEM WYCIĄGNĄĆ GO DO KOŃCA A JĘZYK W KLAMCE SIĘ ZACIĄŁ I NIE CHCIAŁ POWRÓCIC NA SWOJE MIEJSCE. PO ZDJĘCIU BOCZKU I WD 40 UDAŁO MI SIĘ OTWORZYĆ ALE OD TAMTEJ PORY TEN DZYNDZEL CHODZI CIĘŻKO. JAK GO NAPRAWIĆ? CZY WYMONTOWAĆ CAŁY ZAMEK I EWENTUALNIE GDZIE DOSTAĆ TAKI WKRĘTAK? POZDRAWIAM ARTUR W_WA

TAK CZYTAM I CZYTAM..........

I CHYBA SIĘ ZDECYDUJE NA TE ELEKTRYCZNE SZYBKI........
W RAZIE CZEGO MOGĘ LICZYĆ NA PODPOWIEDZI??CIO??
ALE TO DOPIERO WE WRZEŚNIU

Artur, ja mam założone siłowniki 4 kilowe, z tym że w tylnych zamkach odpiąłem cięgna od bolców blokujących drzwi od środka...

góral, mi niestety chodzi ciężko na całej długości już od zamka. niestety nie mam takiego wkrętaka żeby go odkręcić ale chyba bez demontarzu całego zamka tylnych drzwi się nie obejdzie. czy ktoś to robił , boje się że jak rozbiorę zamek to go nie złożę i co wtedy jak ktoś to robił to proszę POMOCY !!! z góry dziękuję za odzew. pozdr.