Co to za czujnik w RST ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Czy jakaś mądra głowa wie co wskazuje jeden z czujników, wkręcony jest bezpośredni w kolektor ssący(w pozycji poziomej,blisko pompy ham.),mocno wystający. POZDRO!!!!

nie ma przeplywomierza wiec zapewne czujnik cisnienia powietrza w kolektorze

Zgadzam sie z przedmowca, ale pewnosci nie mam.

Przepływomierz jest płytkowy, w rozdzielaczu. A ten czujnik to temp powietrza w kolektorze ssącym. Oj Escorciarze

Cytat:
2004-08-28 12:18:17, WilK pisze:
Oj Escorciarze

Oj, ten KE-Jetronic

Cytat:
2004-08-28 12:18:17, WilK pisze:
Przepływomierz jest płytkowy, w rozdzielaczu. A ten czujnik to temp powietrza w kolektorze ssącym. Oj Escorciarze

a gdzie oni ten przeplywomierz zamoncili?
nieznam RST

To mechaniczny wtrysk. W rozdzielaczu jest płytka piętrząca sterowana przepływem powietrza w dolocie i regulująca dawki paliwa.

Witam
Wilku, czujnik temp.pow. jest wkręcony centralnie w rurę przed przepustnicą a ten o który mi chodzi wystaje z kolektora po prawej stronie(w punkcie najbardziej wysuniętym w stronę pompy ham.)i może to być czujnik ciśnienia pow. PS. A ESCORCIARZE wiedzą o czym piszą (najczęściej)

A, to się machnąłem

W każdym razie RST nie ma czujnika ciśnienia powietrza. Jutro sprawdzę w pracy w książeczce

Wilku,będę dźwięczny jak uda ci się to rozszyfrować. A z jakich materiałów korzystasz(jeśli to nie jest tajemnica)????

Książkę mam (taką normalną, drukowaną )

Wygląda na to, że jest to zawór zimnego rozruchu. W kolektorze, za przepustnicą. Ale powinien być do niego podłączony jeszcze przewód paliwowy. Innych ustrojstw na schemacie nie widzę.

To chyba mamy ten sam schemat bo u mnie też tego nie ma. I też nie chodzi o wtryskiwacz rozruchowy,ani o ten zawór obok niego. Napewno jest to fabryczne. Spróbuje poszukać jakiegoś zdjęcia tego czegoś,tak będzie łatwiej. DZIĘKI!!!!

W profilu znajduje się zdjęcie z zaznaczonym czujnikiem. Może będzie łatwiej

Hihi, przekopałem całą dostępną mi dokumentację i nie wiem

No nic, dzieki za checi. Może ktoś jeszcze ??

W moim RST tam nic nie ma Jestes pewien, że to jest fabrycznie ??

no wlasnie cos mi ta rura na srodku nie pasowala
a tak przy okazji to jakby ktos gdzies widzial taka rure do kupienia to prosze o info

To nie EFI. RST maja taka rure. To wtrysk mechaniczny taki jak u mnie.

Puniu, no właśnie chyba znów się pomyliłem. Bardzo niewyraźnie zdjęcie... To jednak KE-Jet. Przekopuję właśnie Haynesa ale qrde nic nie piszą.

Wader, podaj może VIN Twojego autka. To uprości poszukiwania.

Aha, i może jeszcze kolorki przewodów dochodzących to tego ustrojstwa.