Wymiana układu wydechowego w Poldku Caro 1.6 GLI

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cześć !!!
Muszę wymienić cały wydech (wszystkie tłumiki).
Pytanie 1.
Czy zamiast katalizatora można zastosować strumienicę? Jeśli tak to jaką polecacie (ile kosztuje i gdzie można kupić?).
Pytanie 2.
Co wybrać Wupex'a czy Walker'a?
Interesują mnie ile to wszystko kosztuje i gdzie można dostać?
Pozdrawiam wszystkich !!!

Witam.
strume zalozyc nie ma problemu, z tym ze polecam ci znalezc
jakis stary tlumik badz katalizator zeby wewnatrz nich zamontowac strumienice
i moc ja przykrecic na miejscu kata.
nie bedziesz mial wtedy problemow w przegladem (odkrecisz strume i przykrecisz katalizator i jedziesz na przeglad. ze struma nie przejdziesz przegladu).
co do tlumika nie wypowiadam sie.
co do cen to struma ok. 100 złotych nowka.
tlumiki roznie od 200 w gore
PZDR

Flower a co z Weglarskim?? Co Ci napisal??

oto odpowiedz. Lecha Weglarskiego:
"Witam !
ja sam mam takiego Poldka ATU 1.6 GLI wtrysk abimex z 1996 raku. Mam nakładke na wtrysk, strumienicę stozek i całkowicie zmodyfikowany wydech. Dolot to ok. 550 zł np. Tłumik końcowy 350 zł.
lechu"
PZDR

Zamierzasz cos od niego lyknac?? Moze jakbys robil komplet zrobilby jakis rabat?

Cytat:
2004-09-07 13:19:14, Ali-En pisze:
Zamierzasz cos od niego lyknac?? Moze jakbys robil komplet zrobilby jakis rabat?

pytalem sie go ile mu to dalo ale na razie cisza.
chyba ponowie pytanie, a pozniej sie do niego przejade na ten dolot.
koncowy mam swoj za 220 zeta ULTER-a

Tylko ze strumą jest ten problem że źle zamontowana i dobrana może pogorszyć osiągi i to znacznie

no ale Lech Węglarski to amator nie jest

Ja czytalem artykul zdaje sie wlasnie napisany przez p.Weglarskiego,z ktorego dowiedzialem sie, ze strumienice najlepiej montowac zamiast srodkowego tlumika, a nie w miejscu kata bo to moze uszkodzic silnik. Ja sam mam zamontowana strumienice wlasnie w ten sposob i czuc roznice w porownaiu z seryjnym elementem, a silnik wciaz dziala bez problemow. Jesli chodzi o ceny to strumienice mozna zakupic juz za 80 zl, lecz polecam te drozsze.

[ wiadomość edytowana przez: Mugen dnia 2004-09-07 23:39:54 ]

Ja w jakims watku przepisalem caly artykul W. Pachonia z Michaela o strumienicach, ale nie pamietam w ktorym to bylo watku.