Jak nagrać płytę? POMOCY!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witajcie!

Mam taki problem - nie mogę przegrać filmu z twardziela na krążek (zwykły CD-Recordable 700 mb / 80 min).

Córa używa programu CDRWIN5, ale ja sam nie wiem jak to zrobić?

Czy ktoś z Was może używa tego programu i mógłby podpowiedzieć mi jakąś cenną wskazówkę?

Pozdrawiam,
Wrolo

jak masz windows xp - to po prostu skopiuj potrzebne pliki do folderu czystej płyty, wduś "nagraj te pliki na dysk cd" i z głowy

NERO się kłania

Cytat:
2004-09-29 21:10:38, Robert_S pisze:
jak masz windows xp - to po prostu skopiuj potrzebne pliki do folderu czystej płyty, wduś "nagraj te pliki na dysk cd" i z głowy

I w 8 przypadkach na 10 mozesz sobie od razu po wyjeciu z nagrywarki powiesic ta plytke pod lusterkiem w aucie. Bo jedyne co WinXP potrafi robic z CD-R to je p....c

po pierwsze to "FILM" nic nie oznacza
DVD na cd-rw nie nagrasz(możesz odczytać jak masz kombo = dvd+cd-rw), DIVIX tak ponieważ DIVIX to "dane"
wszystko sprowadza się do właściwej identyfikacji formatu.

jeśli aktualnie masz ten film na dysku i jest to divx to nagrywaj go jako dane nie jako VCD itp. bo:
nie każdy program konwersuje divx na vcd
nie każdy program dzieli plik po konwersacji na 2 szt cd (1divx=2szt vcd) i po prostu nie mieści ci się to na jednym cd

Jeśli natomiast film jest w VCD to najlepiej go kopiować na twardziela jako OBRAZ PŁYTY i póżniej kopiować (niezbędny tzw. IMAGE DRIWE)

NERO jest the best - najlepiej w polskiej wersji językowej

Nie wiem skąd się wzięła popularność nero - to program, dzięki któremu popsułem kilka płytek. Obsługa mało intuicyjna, nieraz przed rozpoczęciem nagrywania padało mi pytanie w stylu "na dysku jest za mało miejsca - przerwij, ok, anuluj". Wciśnięcie jednego z przycisków (którego - nie wiem, loteria) powodowało zepsucie płytki...
Nagrywając przy pomocy Windowsa XP nie udało mi się zepsuć ani razu płyty, a nagrywam w ten sposób często. A do nagrywarki dołączony mam Roxio cośtam. Jeszcze nigdy mnie nie zawiódł.