| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
kornat SYMPATYCZNY GOŚĆ BMW e-39 530d Wrocław | 2004-09-06 17:28:23 Nikt nie wie |
Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2004-09-06 17:54:42 Kornat - poszukaj na zsiguli.hu
tam cos czytalem kiedys o tym Wyglada ze mozna - i to w miare bezproblemowo ALE!!! Z tego co mi mowil Dobry - (a on w fiacie pracuje) a ma od 2l itry z fiata, to mowil ze chyba jest tam rozrusznik z drugiej strony. Byc moze jak sie flansze(czy jak tam to sie zwie) - tak slyszalem na tym forum ze tnazywaja "obudowe" sprzegla przy skrzyni, zalozy od lady to bedzie git. ALE!!!! alke - z tego co pamietam to skrzynia jest dluzsza - czyli ze trzeba skracac wal - ja ka sioe skraca to trzeba go wywazyc. Z tego co wiem, chybha mozna rozpruc ladowski wal na krzyrzakach, i polaczyc z czesicia fiatowego -ALE i tak trzeba to wywazac! |
kornat SYMPATYCZNY GOŚĆ BMW e-39 530d Wrocław | 2004-09-06 18:16:08 Dzięks za info |
Yanosik ŁADZIARZ ![]() Lanos Schneidemühl | 2004-09-06 19:12:32 Przy wymianie skrzyni, należy ciać i klepać tunel, bo skrzynia jest dłuższa. Z tego też powodu nalezy zdobyć też pierwszą część wału napędowego od 131,132 i połączyć z tylną częścią wału ł adowskiego.
Do tego dochodzi problem ze zmianą rozrusznika (mocowany z drugiej strony). Kolejny problem, to odwrotny kierunek działnia dźwigni sprzęgła. Można sobie z tym poradzić stosując dłuższy wężyk od siłownika sprzęgła i montując ww siłownik odwrotnie (tyłem na przód). Przeczytałem to kiedyś na stronce węgierskiego klubu i tłumaczenie mam na kompie, dlatego jestem taki madry pozdro ----------------- Dawniej najszybsza Łada w klubie i prawdopodobnie najlepsza Łada na świecie. |
kornat SYMPATYCZNY GOŚĆ BMW e-39 530d Wrocław | 2004-09-06 19:50:24 czyli jednak troszkę dłubaniny jest domyślam się że przeszczep skrzyni od poldolota jest dużo prostszy raz jeszcze dzięki za info. |
bartassti SYMPATYCZNY GOŚĆ Subaru Impreza WRX Poznan / Thatcham | 2004-09-06 23:46:21 Zgadza się, skrzynia jest dłuższa i trzeba klepnąć trochę tunel ale naprawdę tylko trochę, no i skrócić wał oczywiście. Nie jest tak dużo roboty przy tym wbrew pozorom |
andrzej_krakow (S) MEGA ŁADZIARZ Złom 2105 aktualnie Warszawa | 2004-09-07 00:19:08
Fakt że ze skrzynką od Polda jest prościej ale tu też bez cięcia tunelu się nie obejdzie |
Bartek-Lodz SYMPATYCZNY GOŚĆ 2xLancia Kappa 3.0 V ... Łódź | 2004-09-08 23:41:05 Jak tak czytam to aż nie moge uwierzyć - klepnąć troche tunel????
Ludzie ja już w dwóch Ładach montowałem ten silnik 2.0 i naprawde nie jest totakie proste - szczególnie razem ze skrzynią od 131/2. A wał - tak oczywiście niby wystarczy przóddaćod 132 i takdupa musiałem skracać i wyważać, nie wpomne już o podporze wału i sprzęgle wału - lince sprzęgła zamiast hydraulikiorazorozruszniku zdrugiej strony i o drążku środkowym ukł. kirowniczego, ehhhhh tak normalnie młotek 4 godziny i silnik 2.0 siedzi w Ładzie |