Założył ktoś gaz do CC700 ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam!
pytanie jak w temacie....
kupiłem cienkiego 700 i zastanawiam się czy w ogóle warto do tego zakładać gaz...
chodzi mi o takie info jak się tym jeździ na gazie (bo przecież to tylko 700cm3), ile to pali, czy nie ma jakichś większych problemów z jazdą na gazie tym autem i przede wszystkim czy warto??
dzięki za info
PS: w wyszukiwarce nic na ten temat nie znalazłem

Znajomy mial i spoko tzw jazda za darmo

Ja do tico tez chce zalozyc a to przecierz jest 800

Wszystko zalezy ile chceesz tym autem pojezdzic tak zeby ci sie zwrocila cena instalki, a mysle ze instalka nie bedzie droga czyli 1000-1200zl

pozdr

Miałem kiedyś w firmie CC700, ale van. Butla tuż za siedzieniami. Na trasie palił 6.5l/100 @ 110-120kph. Jak za darmo...

potwierdzam bez zastanowienia montować. dóżo kil;osów montować.

Wejdz na forum autokącika,tam jest sporo informacji na ten temat.Niedlugo ja sam bede montowac gaz do cienkiego tylko go jeszcze nawet nie kupilem,ale niebawem..

A po co kolege odsylasz do centomaniakow

hehe tu wszystko znajdzie spoko spoko

pozdr

byłem na forum autokącika,ale jakoś do tego się przyzwyczaiłem wizualnie na LKP Forum...

dzięki za rady. pojeżdżę z m-c na benie i przeliczę koszta (najpierw trzeba poskaładać ceinkiego ) ,ale raczej się przekonam do gazu (w Ładzianie to była konieczność )

Cytat:
2004-02-29 16:55:44, magik pisze:
(...)
kupiłem cienkiego 700 i zastanawiam się czy w ogóle warto do tego zakładać gaz (...)

Za dużą ma dynamike? Ja mam CC700 i na benie jeździ gorzej niż maluch, jak to jest na LPG

Miałem CC 700 na gazie przez 3 lata. Sprawował się doskonale. Co do spalania to w mieście ok. 9 litrów, na trasie 7 litrów. Dynamika dość dobra.

Witam
Ja zaś miałem SC 900 na gazie i różnicy nie widziałem czy to gaz czy benzyna, no może tylko przy dystrybutorze...
Nie ważny silnik ale cena gazu opłacać się opłaca zawsze dopóki cena benzyny jest dużo większa...
Czas zwrotu jest oczywiście dłuższy niż przy bardziej paliwożernych silnikach...
Coś z hardcoru to nie tylko Tico jeżdżą na gazie ale na samym początku zdażało się że ludzie gazowali maluchy!!! Z info od obsługi stacji LPG
Dziś to podobno zabronione ale...

przez dwa lata jezdiłem cc700 na gazie.....spoko ...palił ok 9 l gazu w miescie, butla w kole...we sumie jezdził ale z tego co zauwazyłem i co mi powiedził mechanik...silnik za dobrzez tego nie znosił...głowica chyba nie wytrzymywała...bo dwa razy ja robiłem i za każdym razem coś sie psuło.....a no i jako że ma tylko 2 cyl trzeba zawsze pilnowac żeby wszysko było ok przewody swieceitepe...bo najmniejsza usterka i nie jedzie..na jednym daleko nie zajedzie heheheh

Witam!
Ja mam cc700 na gazie od jakiś 6 miesiecy. Ogólnie sprawuje sie niezle jeśli chodzi o jazde. Średnia spalanie 7.5l gazu na 100km.
Dużo zależy od rodzaju gaznika.
Natomiast mam mały problem, ponieważ mam ściągniete rury doprowadzajace do filtra powietrza powietrze. Po przejechaniu jakiś 40km i bardzo mocnym nagrzaniu auta odczuwam drastyczny spadek moco. Spowodowane jest to prawdopodobnie zasysaniem cieplego powietrza które kumuluje sie pdo maska. Wszystko ok jak sie jedzie ale przy ruszaniu odczuwa sie duza zmiane. Jak rozwiazac ten problem?? Jak nakierować doplyw tego powietrza by nie bylo takich obiawow?