Kurde :)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Znowu mnie tydzień nie było a mój poprzedni post znalazł się na 4!!!! stronie Muszę chyba częsciej zaglądać ...
Moje autko zaczyna pokazywać rogi - na razie małe ale zawsze
1. Mechanizm wycieraczek - juz nie mam słów - oczywiście w sklepie daewoo nie mają tego ustrojstwa (tzn maja ale na serwisie i za jedyne 100zł chcą mi to zamontować - oczywiście jeszcze ok 150 za mechanizm ) - złodzieje
2. Tylny lewy centralny zamek przestal się otwierać z niewiadomych przyczyn
3. antena przestala sluchać radia i stwierdziła ze zatrzyma się w polowie drogi

A tak poza tym to nic nowego w moim autku nie przybylo no moze poza kilkoma rysami, dodatkowo auto jest tak brudne ze juz nie wiem jaki to kolor

oj nie narzekaj to wszystko detale..
jesli chodzi o wycieraczki to ktos tu pisal co z nimi zrobic..ja na razie nie mam tego problemu wiec jest oki
natomiast u mnie tez byl problem z zamkiem i to w tych drzwiach..prosta sprawa..sprawdz silownik tzn rozbierz drzwi i podlacz miernik do koncowki kalbla od silownika..jesli plynie prad przy wlaczeniu zamka znaczy ze silownik..koszt ok 25 zeta
co do anteny to WD 40 trzeba przeczyscic..najlepiej podgrzac jeszcze i tez luzik..a jak nie to rozebrac mechanizm anteny i przeczyscic..ale poczekaj az sie ociepli
pozdrawiam

No Olo nieżle ześ umoczył w małżeństwie skoro nie masz siły ani czasu zaglądać..
Nie martw sięmoja antena też przy minus 15 stopniach stanęły z połowie, a o zamku centralnym nie wspominam bo z pilota nie zawsze się otworzy to co trzeba...

A ja wczoraj umylem samochodzik (chyba mi odbilo ) i teraz wchodze do niego przez tylne prawe drzwi , a wy mi tu wyskakujecie z zamarznieta antena przy minus 15 stopniach.

Tez mi problem, kon by sie usmial

---------------

Zamarzniety Pycel

A mnie się antena w ogóle nie wysuwa (zamarzła całkowicie), ale radio i tak dobrze odbiera, a poza tym to przeważnie kasetek słucham.

Standard. Antena przy minus 15 się nie wsuwa, a centralny działa losowo. Po przejechaniu 40km wszystko wróciło do normy, ale tylko na kilka godzin. Olałem już sprawę.

anteny nie używam, bo mam problem z radiem (coś na kostkach), centralny....hym......otwierać otwiera wszystko, tzn, wlew i wszystkie drzwi, gorzej z zamykaniem, z pilota raz na 5 się zamknie, wewnątrz z przycisku .... trzeba przytrzymać to na "dwa razy" ale zamknie....... ot , taki urok acha i coś mi na benzynce zaczeło wyskakiwać Check engine, ale nie pali się ciągle tylko zapali się rano po odpaleniu jak przekroczę 2000obr. , później zgaśnie jak przejadę z 3 km, i znowu się zapali na chwilkę , a po przełączeniu na gassssss, gaśśśśnie......kontrolka oczywiście

Współczucie ludziska, ale tak to jest jak autko nie jest garażowane..., ja nie mam takich problemów (no raz mi zamarzła antena, 2 dni temu ale prztarłem denaturatem i poszła no problem) a centralny bez awarii wszystko dzięki garażowi!!! pojazd zawsze odtaja jak jest zamarznięty albo śnieg został w nadkolach...

alo!

Misiek zazdroszcze Ci jak cholera!!!
i wszystkim ktorzy maja garaze...

primo: to co napisales
sequndo: bezpieczenstwo
no i po 3: rozkladasz furke na czesci i powolutku sobie skladasz,
bez zadnych problemow i jeszcze w ocieplanym garazu, z piwkiem,
kobieta przynosi ci kanapki, a dzieci podaja klucze!

Dżizus Qrajzler ja pierd... co za RAJ!!!

No nie wiem czy taki raj jak mówisz Lee bo mam kupę "śmieci" w garażu (muszę zrobić porządek...) i ciężko jes mi się dostać do maski!!! a co dopiero mówić o rozkręcaniu fury... ale ciepiełko tam jest hehe

musialem to przeniesc bo umiescilem innym watku.
Cytat:

Krzysiek zmieniles juz swiece? u mnie przed zmiana swiec na nowe tez mialem podobny objaw zapalala sie na moment i zaraz gasla, podejrzewalem juz ponownie czujnik otwarcia przepustnicy ale po zmianie swiec na nowe cztero elektrodowe BOSCH problem znikl, a i odpalanie rano przy tych mrozach nie stanowi juz zadnego problemu --- cyk i pali --- moze zmien tez kable WN

-----------------
Pycel

Nie wiem czemu ale ciesze sie ze to nie tylko przypadlosc 1-go auta ale wszystkich espero. u mnie tez antena wysuwa sie do 1/3 na mrozie (-14 st.), centralny dziala gdy chce otworzyc, lecz gdy zamknac - to tak jak u Diackona, do tego wiecej rzeczy skrzypi i piszczy od mrozu...

A mnie się dzisiaj antena wysunęła i to cała (!), ale wyłączam radio, a ona dalej sterczy dopiero jak jej ręką pomogłem to sięschowała. Muszę ją czymś przesmarować.

Pozdrawiam,
niemogący się zalogować

Wojtek świeczki mają jakieś 20000km, w przyszłym tygodniu wymieniam olej i świec i inne duperele u pana Sławka - zakładam NGK - V-Line