Drgania drazka zmiany biegow!!! Pomocy!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Przy predkosci od 80 do 100 km wystepuja drgania na drazku zmiany biegow a takze na kierownicy. Czym moze byc to spowodowane? I co nalezy ewentualnie wymienic? Moze poduszki skrzyni biegow lub silnika? z gory dzieki za odpowiedzi
pozdrawiam

Przeciez w maluchu to normalne

Fajnie ze pytasz ale moze zdradzisz w jakim samochodzie to wystepuje(drgania)

spróbuj wyważyć koła

[quote]
2004-08-01 23:01:26, ilku pisze:
spróbuj wyważyć koła
[/quo te]

Cytat:
2004-08-01 23:01:26, ilku pisze:
spróbuj wyważyć koła

właśnie !!!

też miałem taką akcje, wyważałem bylo wszystko ok z felgami, okazalo się że to wina jednej opony, była shamowanan-wyszlo dopieor na maszynie do sprawdzania lozysk.

Witam
Miałem podobny problem. Okazało sie ,ze mam jedną koncówkę drążka wybitą i tulejki na wahaczach wyrobione. Wymieniłem tez popękaną poduszkę silnika. Teraz sie uspokoiło.
powodzenia

No i u mnie porobiło się to samo,drążek drga jak szalony a i z silnikiem dzieje się to samo.Także czeka mnie wymiana poduszek pod silnikiem.I znowu będe musiał poświęcić jedno popołubnie na wymiane poduszek.Czy może mi ktoś powiedzieć ile kosztują takie poduszki? bo w Omie jeszcze nigdy nie wymieniałem.
Pozdr.

No i okazało się ze to nie poduszki tylko kopułka i palec rozdzielacza zapłonu są winne drganiom.Dzisiaj odkręciłem kopułke i oczyściłem ową razem z palcem i jest troche lepiej.Jak uzbieram pare groszy to czeka mnie wymiana w/w

....z powodu wypadania zaplonów....???

SEBA-OMEGA ty nie miales omegi B?

Piotr, nie uważasz że to wszystko przez gassssss?

Jak zwykle zresztą .
Cytat:
2004-08-17 10:40:05, JanuszGnitecki pisze:
Piotr, nie uważasz że to wszystko przez gassssss?

Cytat:
2004-08-16 23:43:26, SEBA-OMEGA pisze:
No i okazało się ze to nie poduszki tylko kopułka i palec rozdzielacza zapłonu są winne drganiom.Dzisiaj odkręciłem kopułke i oczyściłem ową razem z palcem i jest troche lepiej.Jak uzbieram pare groszy to czeka mnie wymiana w/w

No i wymieniłem kopułke i palec,ale cały czas jest to samo.Zdaża się ze jak ją odpale to nieraz jest wszystko luks,przejade kawałek i znowu zaczyna silnik wpadać w wibracje.Mierzayłem ciśnienie na cylindrach i jest OK 1-12;2-11;3-11;4-11;podkladałem inne komputery, cewki i przepływomierze,ale cały czas te same objawy za równo na benzynce jak i LPG.Szlag mnie juz trafia nie mam pojęcia co to może być.Dodam że w miare wzrostu obrotów silnik zaczyna równiej pracować.Jak ktoś wie o co w tym wszytkim chodzi to prosze o pomoc.
Pozdrawiam.

Seba w jednym cylindrze nie pali tak jak trzeba, stąd te drgania.
Wina leży po stronie instalki gazowej a właściwie emulatorów założnych na czujniki. Odłącz te emulatory powinny się pojawić błędy, wtedy je sprawdź.
Tak myślę o przyczynach i albo masz źle dobraną mieszankę albo wypada Ci zapłon.
Za wypadnie zapłonów odpowiedzialne są świece, kable, cewka, kopułka, komputer.
Za złą mieszankę czujniki które mogą być emulowane na potrzeby instalki gasowej.

Cytat:
2004-08-25 09:11:23, PiotrS pisze:
Seba w jednym cylindrze nie pali tak jak trzeba, stąd te drgania.
Wina leży po stronie instalki gazowej a właściwie emulatorów założnych na czujniki. Odłącz te emulatory powinny się pojawić błędy, wtedy je sprawdź.
Tak myślę o przyczynach i albo masz źle dobraną mieszankę albo wypada Ci zapłon.
Za wypadnie zapłonów odpowiedzialne są świece, kable, cewka, kopułka, komputer.
Za złą mieszankę czujniki które mogą być emulowane na potrzeby instalki gasowej.

Tak tylko ze podkładałem inne świece,kable.Nawet kopułki 2 inne zakładałem ,3 cewki i 2 komputery i cały czas to samo nawet na benzynce są te same objawy.Myślałem jeszcze ze wypalił sie zawór,ale to by wtedy w wydech szczelało a ja takich objawów nie mam.LPG tez byłem sobie ustawić na analizatorze spalin i nic to nie dało.Już mnie tak to wszystko wqrwia ze masakra

[ wiadomość edytowana przez: SEBA-OMEGA dnia 2004-08-25 09:59:22 ]

Znalazlem usterke! U mnie byl wyrobiony krzyzak na wale napedowym i to powodowalo drgania drazka
Pozdrwiam
Andre

mnie też czeka prawdopodobnie zmianana krzyżaka ile to kosztuje?

W jakiej dokladnie sytuacji ten drazek drga. Czy drganie wystepuje tylko w czasie jazdy czy w czasie postoju takze. Jesli w czasie postoju, to niestety nie bedzie to wina walu.

Jak jest zimna telepie cały czas silnikiem,pochodzi troche i zgasze ja.Odpalam ponownie i jest OK(mowa cały czas o biegu jałowym),daje gazu i luks jest.Zaczynam jechać,przejade kawałek i znowu to samo-telepie silnikiem i wczasie jazdy i na postoju.dzisiaj miałem tak ze przejechałem ze 3 km i było OKI i nagle sie spier.....Musze jechać chyba do jakiegoś speca od elektryki bo już nie wyrabiam(tylko z czym tu jechać jak kasy brak )