Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() caroll TOYOTA DRIVER Toyota Corolla 1.6 SOL Jelenia Góra | 2004-05-10 20:17:33 Witam ! Od miesiąca jestem właścicielem pięknej srebrnej Corolli w wersji SOL. Pomimo iż przejechalem dopiero 6tys km, to sa rzeczy które doprowadzaja mnie do czerwonosci. Moze i was coś irytuje? Proszę o wasze opinie !
1. niefunkcjonalny i nieprecyzyjny komputer pokładowy 2. pomimo 6 głośników, marna jakość dzwięku 3. skrzypiący fotel kierowcy 4. wibrująco-drgające lusterko wsteczne i szyby 5. nieprecyzyjna skrzynia biegów, szczególnie 3, a wsteczny to koszmar Myśle, że to dopiero początek..................choć i tak kocham to auto! |
![]() KJ TOYOTA DRIVER AVENSIS WAGON D4D Warszawa - Radom | 2004-05-10 20:35:17 dlaczego tylko w Corolli ja napisze pare słów o AVE:
- skrzypiący schowek, - telepiąca lewa szyba, - nieprecyzyjna skrzynia biegów szczególnie 5, - trzeszcząca kratka przestrzeni bagażowej, - latające zagłówki szczegónie w fotelu pasażera, - "głośny" podłokietnik z przodu, a oprócz tego do zmiany: - za długi kluczyk (przypominający klucze od zamków typu skarbiec z epoki gierkowskiej ![]() - za długi drążek zmiany biegów (jak w autosanach ![]() - biksenony zamiast ksenonów, - większa regulacja zakresu nastawu siedzenia kierowcy (góra dół), - radio: kosztem odtwarzacza kaset radio powinno odtwarzać MP3, - poprawić system sterowania wycieraczkami ( chociaż to chyba bolączka większości japończyków) Na razie tyle...c.d.n. ![]() |
![]() carewicz TOYOTA DRIVER Toyota Corolla Warszawa | 2004-05-10 23:01:11 Powiem szczerze, że choć jeżdzę Corollką 1,4 sedan terra od 3 m-cy i jedyną rzeczą jaką mogę w części potwierdzić jest trzęsące się lusterko wsteczne, ale tylko na potężnych wybojach , kocich łbach (no ale to chyba wszędzie tak jest). Komp jest ok, spalanie w trasie myli o 0,1 (zawyża) w mieście 0.2-0.3 zaniża (no ale przy tych dystansach to normalne). Na razie jestem super zadowolony.
No ale to przecież kwestia postrzegania i odczuwania pewnych rzeczy... ![]() |
ernet TOYOTA DRIVER HB 1.4/ 5D Toruń | 2004-05-11 08:38:07 Bardzo ciekawyb wątek. Przynajmniej nowi posiadacze Toyki, nie pomyślą, zw opisane tu wady ( tak ) występują tylko u nich. |
![]() gosiek Toyota Corolla Warszawa | 2004-05-11 09:13:26 Co do radia to mi wystarcza jak na razie.
Lusterka nie zaobserwowałam. Co do skrzyni biegów to taka uroda Toyot że szczególnie przy szybszych zmianach synchronizatory nie wyrabiają ![]() ![]() ![]() Mnie za to wymienili oba tylne światła na gwarancji bo zaczęły się pocić (i tu minus mają Marki za próbę wciśnięcia kobiecie że to normalne; pojachałam więc do W&J i od razu zrobili) Ale porażką dla Mnie są Toyotowskie wycieraczki |
ernet TOYOTA DRIVER HB 1.4/ 5D Toruń | 2004-05-11 09:46:52 Ale porażką dla Mnie są Toyotowskie wycieraczki [/quote] ========== ![]() ![]() |
![]() pankuba TOYOTA DRIVER Renault Megane 220 GT Wawa | 2004-05-11 12:43:53 Z przedstawionych objawów u mnie występuje tylko ten ze wstecznym. Ale nie wnerwia mnie to specjalnie, w poprzedniej też tak było, Toyoty tak mają.
Po za tym wnerwiają mnie wielkie lampy z przodu, ale właściwe to już zaczynam się przyzwyczajać. Reszta jest jak dla mnie to dokładnie to za co zapłaciłem i czego oczekiwałem. ![]() |
![]() janmor Corolla D4D Warszawa | 2004-05-11 13:12:02 A ja dodam jeszcze, że w moje blokadzie tunelowej, kluczyk wchodzi nieco za ciężko i czasami musze się nieźle napicić aby odblokować pręcik ![]() - podpisuję się pod wstecznym. U mnie też chodzi ciężko!! |
![]() Bigman TOYOTA DRIVER YI/E12 Wawa | 2004-05-11 13:24:10 - trzeszczący cocpit
- brak podświetlenia przycisków do sterowania lusterkami - brak opóźnienia w wyłaczaniu światła - łatwo rysyjąca się szybka przykrywająca prędkościomierz i obrotomierz - zabudowa pod maską znacznie utrudniająca samodzielną zmianę żarówek - skrzynia już się wyrobiła ale wsteczny czasem haczy z rzeczy na które nie zwracam uwagi ale można by to zrobić lepiej: - z kołpaków schodzi srebrna farba - wolałbym czarne zderzaki zamiast lakierowanych |
![]() philippo23 toyota corolla 1.6 Złotoryja | 2004-05-13 22:47:58 Ja jestem użytkownikiem nowej corollki hatchback dopiero od tygodnia ![]() |
![]() Jackal TOYOTA DRIVER Avensis T25 Wagon Warszawa | 2004-05-14 10:25:17
Zmień gumy na inne (np. Motgum) to od razu przypomnisz sobie jak brzmi tarcie gumy o szkło. Brrrr ... |
![]() philippo23 toyota corolla 1.6 Złotoryja | 2004-05-15 00:03:15
Nie chce sobie tego przypominać ![]() Ale wracając do wad corollki to znalazłem jedną drobną ![]() |
piotrburza TOYOTA DRIVER TOYOTA COROLLA WAGON suwałki | 2004-05-15 17:13:30 Swoją TOYOTĄ przejechałem 5300 od 31.03.2004r i poza wstecznym wszystko jest okej. Cocpit mógłby mieć inną kolorystykę mniej czerni ale to drobiazg. Konia z rzędem kto znajdzie auto bez wad. Przed TOYOTĄ miałem opla to dopiero cud niemieckiej techniki (nowego) potem reno zdecydowanie lepsze,
w porównaniu do TOYOTY to nie ta liga. Sumując TOYOTA GÓRĄ. |
![]() caroll TOYOTA DRIVER Toyota Corolla 1.6 SOL Jelenia Góra | 2004-05-15 22:50:50 Czy u was takze przygasaja swiatla?
Szczegolnie jest to widoczne podczas jazdy na dlugich i probie zamkniecia, zamknietych juz szyb! Oczywiscie objaw wystepuje w elekrtrycznie sterowanych szybach..........Obserwuje to takze podczas spadku obrotow silnika np podczas hamowania lub ruszania..... |
![]() janmor Corolla D4D Warszawa | 2004-05-25 14:43:06 No to muszę dodać jeszcze jedno...
Zawsze jeżdżę z włączoną muzyką ( raczej głośno ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Skrzypi: - szyby - w każdej pozycji z wyjątkiem zamknietych. - schowki, - siedzenia, - coś na tylnych siedzeniach... Denerwuje jak cholera... plastiki psiam mać... |
![]() Jackal TOYOTA DRIVER Avensis T25 Wagon Warszawa | 2004-05-25 15:06:52
A masz klimę? Nie będziesz wtedy otwierał okien ![]()
Na pewno masz puste??
To chyba słynna półka. Ten typ tak ma, za to skrzypiąca jest bardziej niezawodna od nieskrzypiących panzerwagenów. Marne pocieszeni, wiem o tym, ale co zrobić. |
![]() madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2004-05-26 19:26:44 Mnie w mojej Corolli denerwują kokpityktóre tak gdzieś przy 100 km/h zaczynają trzaskać i ten świst w szybach - to podobo objaw sporej prędkości ale mnie to denerwuje i tyle. Czy coś jeszcze? Hmmm, silnik głośno pracuje przy 110 km/h ale temu się nie dziwię bo to stare auto. No i gdyby tak szybciej się "zbierała" przy ruszaniu....
Biegi: czasem wsteczny nie chce wskoczyć, wtedy muszę na nowo wysprzeglić samochód i raz jeszcze wbić bieg i właśnie wtedy wskakuje pięknie. Kurcze ale te kokpity to mnie naprawdę bardzo wkurzają ![]() Dobra, dobra ogólnie to chyba nie jest tak źle ![]() |
![]() pankuba TOYOTA DRIVER Renault Megane 220 GT Wawa | 2004-05-28 14:49:35
Bardzo dziwne rzeczy mówisz ![]() ![]() ![]() ![]()
zgrzewka piwa ![]() ![]() ![]() |