| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
caroll TOYOTA DRIVER Toyota Corolla 1.6 SOL Jelenia Góra | 2004-05-10 20:17:33 Witam ! Od miesiąca jestem właścicielem pięknej srebrnej Corolli w wersji SOL. Pomimo iż przejechalem dopiero 6tys km, to sa rzeczy które doprowadzaja mnie do czerwonosci. Moze i was coś irytuje? Proszę o wasze opinie !
1. niefunkcjonalny i nieprecyzyjny komputer pokładowy 2. pomimo 6 głośników, marna jakość dzwięku 3. skrzypiący fotel kierowcy 4. wibrująco-drgające lusterko wsteczne i szyby 5. nieprecyzyjna skrzynia biegów, szczególnie 3, a wsteczny to koszmar Myśle, że to dopiero początek..................choć i tak kocham to auto! |
KJ TOYOTA DRIVER AVENSIS WAGON D4D Warszawa - Radom | 2004-05-10 20:35:17 dlaczego tylko w Corolli ja napisze pare słów o AVE:
- skrzypiący schowek, - telepiąca lewa szyba, - nieprecyzyjna skrzynia biegów szczególnie 5, - trzeszcząca kratka przestrzeni bagażowej, - latające zagłówki szczegónie w fotelu pasażera, - "głośny" podłokietnik z przodu, a oprócz tego do zmiany: - za długi kluczyk (przypominający klucze od zamków typu skarbiec z epoki gierkowskiej - za długi drążek zmiany biegów (jak w autosanach - biksenony zamiast ksenonów, - większa regulacja zakresu nastawu siedzenia kierowcy (góra dół), - radio: kosztem odtwarzacza kaset radio powinno odtwarzać MP3, - poprawić system sterowania wycieraczkami ( chociaż to chyba bolączka większości japończyków) Na razie tyle...c.d.n. |
carewicz TOYOTA DRIVER Toyota Corolla Warszawa | 2004-05-10 23:01:11 Powiem szczerze, że choć jeżdzę Corollką 1,4 sedan terra od 3 m-cy i jedyną rzeczą jaką mogę w części potwierdzić jest trzęsące się lusterko wsteczne, ale tylko na potężnych wybojach , kocich łbach (no ale to chyba wszędzie tak jest). Komp jest ok, spalanie w trasie myli o 0,1 (zawyża) w mieście 0.2-0.3 zaniża (no ale przy tych dystansach to normalne). Na razie jestem super zadowolony.
No ale to przecież kwestia postrzegania i odczuwania pewnych rzeczy... |
ernet TOYOTA DRIVER HB 1.4/ 5D Toruń | 2004-05-11 08:38:07 Bardzo ciekawyb wątek. Przynajmniej nowi posiadacze Toyki, nie pomyślą, zw opisane tu wady ( tak ) występują tylko u nich. |
gosiek Toyota Corolla Warszawa | 2004-05-11 09:13:26 Co do radia to mi wystarcza jak na razie.
Lusterka nie zaobserwowałam. Co do skrzyni biegów to taka uroda Toyot że szczególnie przy szybszych zmianach synchronizatory nie wyrabiają Mnie za to wymienili oba tylne światła na gwarancji bo zaczęły się pocić (i tu minus mają Marki za próbę wciśnięcia kobiecie że to normalne; pojachałam więc do W&J i od razu zrobili) Ale porażką dla Mnie są Toyotowskie wycieraczki |
ernet TOYOTA DRIVER HB 1.4/ 5D Toruń | 2004-05-11 09:46:52 Ale porażką dla Mnie są Toyotowskie wycieraczki [/quote] ========== |
pankuba TOYOTA DRIVER Renault Megane 220 GT Wawa | 2004-05-11 12:43:53 Z przedstawionych objawów u mnie występuje tylko ten ze wstecznym. Ale nie wnerwia mnie to specjalnie, w poprzedniej też tak było, Toyoty tak mają.
Po za tym wnerwiają mnie wielkie lampy z przodu, ale właściwe to już zaczynam się przyzwyczajać. Reszta jest jak dla mnie to dokładnie to za co zapłaciłem i czego oczekiwałem. |
janmor Corolla D4D Warszawa | 2004-05-11 13:12:02 A ja dodam jeszcze, że w moje blokadzie tunelowej, kluczyk wchodzi nieco za ciężko i czasami musze się nieźle napicić aby odblokować pręcik - podpisuję się pod wstecznym. U mnie też chodzi ciężko!! |
Bigman TOYOTA DRIVER YI/E12 Wawa | 2004-05-11 13:24:10 - trzeszczący cocpit
- brak podświetlenia przycisków do sterowania lusterkami - brak opóźnienia w wyłaczaniu światła - łatwo rysyjąca się szybka przykrywająca prędkościomierz i obrotomierz - zabudowa pod maską znacznie utrudniająca samodzielną zmianę żarówek - skrzynia już się wyrobiła ale wsteczny czasem haczy z rzeczy na które nie zwracam uwagi ale można by to zrobić lepiej: - z kołpaków schodzi srebrna farba - wolałbym czarne zderzaki zamiast lakierowanych |
philippo23 toyota corolla 1.6 Złotoryja | 2004-05-13 22:47:58 Ja jestem użytkownikiem nowej corollki hatchback dopiero od tygodnia |
Jackal TOYOTA DRIVER Avensis T25 Wagon Warszawa | 2004-05-14 10:25:17
Zmień gumy na inne (np. Motgum) to od razu przypomnisz sobie jak brzmi tarcie gumy o szkło. Brrrr ... |
philippo23 toyota corolla 1.6 Złotoryja | 2004-05-15 00:03:15
Nie chce sobie tego przypominać Ale wracając do wad corollki to znalazłem jedną drobną |
piotrburza TOYOTA DRIVER TOYOTA COROLLA WAGON suwałki | 2004-05-15 17:13:30 Swoją TOYOTĄ przejechałem 5300 od 31.03.2004r i poza wstecznym wszystko jest okej. Cocpit mógłby mieć inną kolorystykę mniej czerni ale to drobiazg. Konia z rzędem kto znajdzie auto bez wad. Przed TOYOTĄ miałem opla to dopiero cud niemieckiej techniki (nowego) potem reno zdecydowanie lepsze,
w porównaniu do TOYOTY to nie ta liga. Sumując TOYOTA GÓRĄ. |
caroll TOYOTA DRIVER Toyota Corolla 1.6 SOL Jelenia Góra | 2004-05-15 22:50:50 Czy u was takze przygasaja swiatla?
Szczegolnie jest to widoczne podczas jazdy na dlugich i probie zamkniecia, zamknietych juz szyb! Oczywiscie objaw wystepuje w elekrtrycznie sterowanych szybach..........Obserwuje to takze podczas spadku obrotow silnika np podczas hamowania lub ruszania..... |
janmor Corolla D4D Warszawa | 2004-05-25 14:43:06 No to muszę dodać jeszcze jedno...
Zawsze jeżdżę z włączoną muzyką ( raczej głośno Skrzypi: - szyby - w każdej pozycji z wyjątkiem zamknietych. - schowki, - siedzenia, - coś na tylnych siedzeniach... Denerwuje jak cholera... plastiki psiam mać... |
Jackal TOYOTA DRIVER Avensis T25 Wagon Warszawa | 2004-05-25 15:06:52
A masz klimę? Nie będziesz wtedy otwierał okien
Na pewno masz puste??
To chyba słynna półka. Ten typ tak ma, za to skrzypiąca jest bardziej niezawodna od nieskrzypiących panzerwagenów. Marne pocieszeni, wiem o tym, ale co zrobić. |
madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2004-05-26 19:26:44 Mnie w mojej Corolli denerwują kokpityktóre tak gdzieś przy 100 km/h zaczynają trzaskać i ten świst w szybach - to podobo objaw sporej prędkości ale mnie to denerwuje i tyle. Czy coś jeszcze? Hmmm, silnik głośno pracuje przy 110 km/h ale temu się nie dziwię bo to stare auto. No i gdyby tak szybciej się "zbierała" przy ruszaniu....
Biegi: czasem wsteczny nie chce wskoczyć, wtedy muszę na nowo wysprzeglić samochód i raz jeszcze wbić bieg i właśnie wtedy wskakuje pięknie. Kurcze ale te kokpity to mnie naprawdę bardzo wkurzają Dobra, dobra ogólnie to chyba nie jest tak źle |
pankuba TOYOTA DRIVER Renault Megane 220 GT Wawa | 2004-05-28 14:49:35
Bardzo dziwne rzeczy mówisz
zgrzewka piwa |