| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Peyo125 F&F Sympatyk Smok Wawelski © & Janosik | 2004-09-04 21:55:18 Witam . Sprawa wygląda tak :
Kupiłem sobie parę lat temu klasyka , widzieliście już fotki i ocenialiście go , stał sobie u dziadka na wsi i czekał na to , żebym go zabrał do garażu i odnawiał , lecz niestety się nie doczekał... Otóż pewnego pięknego lipcowego dnia ( dowiedziałem się o tym w czwartek ) przyjechał do mojego dziadka PUSTAK jeden z drugim ( bo to już nie wieśniak , tylko pustak ) i zapytali sie mojego dziadka , czy ten Kant jest do sprzedania , a mój dziadek jest troszkę niekompatybilny ( wiecie...skleroza itd.. ) i powiedział , że tak , więc wieśniaki pier#$%%ne kupiły dziadkowi flachę i wytargali mi furę i .....pocięli na złom... Pojechałem tam dzisiaj w eskorcie Policji in da Proszowice City i znaleźliśmy tego pier$%^ego pustaka jeba&*go i przyznał sie , że kupił go od gościa , który mu powiedział , że jest do sprzedania , więc się nie zastanawiał i wziął... Najgorsze jest to , że to nie była kradzież , bo ktoś im pozwolił go wziąść , a sami go nie ukradli , bo mieli pozwolenie No i Oficer śledczy wziął mnie na bok i pyta się co postanawiam... Czy jak zapłacą mi " coś " , to odstąpię od zarzutów i sprawy w sądzie... więc ja mówię , że tak , no to idę do pierd#%^&*go pedała i mu mówię , że wisi mi 1000 złotych.... trochę pogadaliśmy i stanęło na 500 zetach i to co z niego zostało to odzyskałem :
Niech żyje polska młodzież !!!!!!! P.S. Nie wiem gdzie umieścić tego posta , jeśli któryś z Modów zadecyduje , że się nadaje do HP , to go przenieście.... Pozdrawiam P.S. II Nie miejcie pretensji do mojego dziadka .... poprostu starszy człowiek.... Ale i tak sobie kupie jeszcze pięknego klasyka .... [ wiadomość edytowana przez: Peyyoo125 dnia 2004-09-04 21:59:47 ] |
Samael HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2004-09-04 22:12:49 jaaaa pierdole w pale sie nie miesci, to przekracza wszelkie pojecie
EDIT: ciekawe ile ten burak dostal na zlomie za to autko [ wiadomość edytowana przez: Samael dnia 2004-09-04 22:14:42 ] |
Peyo125 F&F Sympatyk Smok Wawelski © & Janosik | 2004-09-04 22:22:55
Zostawił sobie dyfer , koła i dostał za niego...... 220 zł !!!
Właśnie pytałem sie tego pedała , czu ku#%^a nie widział klamek , czy nie widział tabliczki znamionowej ??? a on mi na to , że jak go ciął , to widział jaki był zdrowy.... no pomyślałem sobie : jebne mu !! I wiedział , że jest z tego roku , ale skoro nie dostał na niego papierów , to postanowił sobie trochę zarobić .... Pozdrawiam. |
Samael HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2004-09-04 22:23:07
nie mieli umowy kupna sprzedazy wiec auto zajebali i tu sa winni, jakos nie slyszalem zeby flacha miala jakas moc prawna |
maskekk F&F Wolny Słuchacz :) Pzn | 2004-09-04 22:32:56 No ja niestety musze sie zgodzic z kolegami ze wina jest po stronie dziadka niestety ale jak niemasz umowy to to jest kradzierz ! |
Samael HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2004-09-04 22:39:17
ciekawe czy jakbym od twojego sasiada kupil twoj samochod powiedzmy za 50zł, nastepnie bym go pocial go to czy mialbys pretensje do tylko sasiada i nie dochodzilbys swojej wlasnosci? w takich przypadkach ktos kto sprzedaje cudza wlasnosc ma przesrane, a ten kto kupil traci towar i to co na niego wydal. edit: zreszta nie ma co gadac, stalo sie, lecz gdyby mnie sie cos takiego przydarzylo to na zadna ugode bym nie poszedl, wolalbym na gosciu sie odegrac i np spalic mu auto albo cos takiego [ wiadomość edytowana przez: Samael dnia 2004-09-04 22:42:14 ] |
maskekk F&F Wolny Słuchacz :) Pzn | 2004-09-04 22:46:06 Ja wiem ze mozna kupic auto bez papierow ale oni kupili fure i na to wlasnie niemieli zadnycg papierow, na kupno ćzyli to jest kradzierz |
kosa131 (S) Furious Moderator 3x Fiat 131 (kombi, ... Szczecin | 2004-09-04 22:48:26
sorry, ale jest mala roznica. Po pierwsze to auta nie sprzedal sasiad a dziadek, czyli krweny. Po drugie rozumiem ze to auto stalo na posesji nalezacej do dziadka. Po wtore- nabywcy nie mieli podstaw by sadzic ze ayto do dziadka nie nalezy- a dokumenmty w przypadku takich starych aut czesto gdzies zaginely- tym bardziej ze istniala mozliwosc wyrejestrowania pojazdu. Nie raz mozna kupic cos ciekawego za flache, bo komus zagraca podworko. Jak za flache kupilem komplet motylkow '14 z miragfiorki bez pola numerowego zarosnietej na podworku jednego stolarza pod szczecinem to tez jestem zlodziej? |
Samael HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2004-09-04 22:53:44 nie koniecznie zlodziejem ale mozeliwe ze paserem |
Peyo125 F&F Sympatyk Smok Wawelski © & Janosik | 2004-09-04 23:12:58 Tak patrzę co mi tu piszecie i musze dodać , że pytałem się Pana oficera do czego to można zaliczyć i niestety przyznał , że nie jest to kradzież , bo przyszli i legalnie kupili , ten młody pedał się tłumaczył , że zapytał się dziadka i on mu powiedział , że to jego auto , ale gdzieś papiery zginęły .... bo pedał chciał papiery , bo jakby były , to by sobie go kupił i by nim jeździł.... jasne... Tak , że poprostu nie ma tu niczyjej winy , no bo co ? , mam kurna dziadka zastrzelić , bo ma sklerozę .... Poprostu jest już po wszystkim i nic już nie zrobię .... jako takie zdośćuczynienie będe miał z tego tytułu ... ale czy takie pieniądze są w stanie zrekompensować takiego Kanta.... przecież nie kupię sobie za nie drugiego , bo muszę jeszcze dołożyć 2000 zł , żeby nabyć takiego na chodzie z takiego rocznika... Poprostu chciałem sie z Wami podzielić tą stratą i powiedzieć , że jestem wkur#%^&y na maxa.... Pozdrawiam. |
Samael HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2004-09-04 23:17:32 racja, bylo minelo
ale ta sytuacaja bardzo mna wstrzasnela, nawet nie wyobrazam sobie co ja bym na twoim miejscu zrobi pozdr |
el_comendanto (M) F&F Sympatyk ![]() トヨタカムリ | 2004-09-04 23:24:14 Wspolczucia Peyoo.......jestem zdruzgotany tym,jak k...bezmyslni sa ku....wa ludzie...............Rozumiem,zeby wyludzil/kupil to auto, bo pragnal miec takiego klasyka,aby nim jezdzic.........Ale zeby cwelu jeden z drugim pocieli auto i oddali na zlom to juz k.....wa gruba przesada...............Mialem tak samo z moim maluszkeim -klasykiem.......Ale sprawcow nie odnaleziono ----------------- http://plepleple.pl |
Peyo125 F&F Sympatyk Smok Wawelski © & Janosik | 2004-09-04 23:26:37 No dokładnie , było minęło...
Pedał przyszedł później i mnie przepraszał , mówił , że mu przykro , nie wiedział..... no , ale co mi z jego przeprosin.... Jedyne co mogłem zrobić , to zostawić kartkę w środku : " złomiarzu , to jest zabytkowy wóz i nie zabieraj go , bo i tak cie znajdę ..." Dzięki . Pozdrawiam. Piotrek. |
Cichy_polonez Golf Gliwice | 2004-09-05 01:10:43 stary o co ty masz do tych ludzi pretensje ? przeciez oni calkiem legalnie kupili fiata od wlasciciela podworka - wyzywasz kogos od takich i owakich kiedy on to kupil dla niego to byl poprostu fiat - duzy fiat tak jakby tobie ktos dal jakas monete stara dla ciebie byla by to moneta a dla innego jakis cenny egzemplarz
wiec zluzuj troche i tak masz szczescie ze ten ktos odda ci 500 zloty bo jakbym to ja byl tym kolesiem to nie dostalbys ani grosze - a bronilbym sie nastepujaco ze jezeli ktos tu jest winien to tylko twoj dziadek pozdrawiam Cichy |
PG F&F Sympatyk Fiat 125 x 2 ,Tyran ... Kraków | 2004-09-05 01:11:21
A czymze on zawinil zeby mu palic auto?? kupil na legalu. nie mozna miec do nich pretensji. owszem sprawa powazna i nie wiem co bym zrobil na miejscu peya, pozatym wiekszosc ludzi uwaza df za zlom i nie rozruzniaja czy jest to klasyk czy tesz nie. natrafila mu sie okazja kupil chcial zarobic. szkoda auta bo klasykow jest coraz to mniej |
MCQUEEN F&F Sympatyk Fiat 127 Łódź | 2004-09-05 02:21:08 Peyoo, życze Ci, abyś trafił na okazje i też od jakiegos dziadka za flaszke kupił pięknego, wychuchanego klasyka! |
Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2004-09-05 09:15:21 Peyoo współczuję Fiacik z 68 roku przeszedł do historii Jeśli dostaniesz pieniądze za niego to mam coś na otarcie łez - Fiat 125 włoch silnik 1.6 dohc i drugi na części...( jeśli jeszcze stoją |