[125p KOMBI] Tylna klapa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam dość duży problem,bo zepsuł mi się zamek w tylnej klapie,a konkretniej ułamał się ten ząbek który zaskakujeza uchwyt w podłodze bagażnika.Nie wiem co mam teraz z tym zrobić i czy gdzieś dostane taki zamek,bo ten ledwie łapie i się sam otwiera.Prosze o jakieś wskazówki.
Z góry dziękuje.Pozdrawiam.

A o jakie kombi chodzi ?? 125p ?? czy polonez ?? bo jak 125p to wiem ze byly we wrocku bo sam wymienialem bo mialem ten sam klopot tylko ze to zrodlo z ktorego ja bralem nie wiem na ile jest pewne ale jakbys byl zainteresowany to moge sie popytac. O ile chodzi o 125p

No właśnie chodzi tu o fiata 125p kombi nio bo sam nie wiem co mam już robić.Myślałem nad tym żeby podjechać do gości niech mi nadleją troszke tego aluminium na ten ząbek a ja sobie go sam doszlifuje.No możesz się popytać tylko też chodzi tu w jakiej cenie to będzie????

Ja kupilem nowy fabrycznie z magazynu gdzie robili karetki kupilem za 10 zl no ale oni zprzedali swoje zapasy do sklepu i nie wiem ile tam chca ale dowiem sie i dam znac . A z tym odlaniem to mysle ze nie jest pomysl za dobry bo taka nadlewka raczej by nie wytrzymala zamykania klapy .

Zwracam sie z pytaniem do wlascicieli kombiaczka albo kogos kto ma na ten temat jakies pojecie . generalnie chodzi mi o to ze tylna klapa nie trzyma sie po otwarciu w gorze tylko opada . Czego to jest wina i co zrobic by tak sie nie dzialo ?? Prosze o jaknajszybsza odpowiedz.

A klapa ma gazowe teleskopy? Jeśli tak to pewnie to.

Z tego co wiem to orginalnie nie ma u mnie sa ale to chyba ktos sam zalorzyl ja bym jednak wolal miec oryginalnie

Nie ma żadnych teleskopów.Cały mechanizm to dwa drążki skrętne.które umieszczone są pod plastikową częścią podsufitki,tam gdzie lampka oswietlenia bagażnika.System działa prawie identycznie jak w DF sedan,tyle,że drążki są ze trzy razy grubsze Musisz to rozebrać i zobaczyć-może się wyhaczyło jakieś mocowanie.

Trzeba odkręcić ten plastikowy płat podsufitki co tam jest i zajrzeć do środka. Po pewnym czasie te drązki skrętne wyłażą z mocowań i nie ma siły żeby je tam wsadzić spowrotem. Ja używałem rurki od stelaża namiotu do podpierania klapy.

Jest siła Grzesiu,jest
Miałem w czasie remontu cały mechanizm zdemontowany.Składaliśmy to z kumplem chyba z 8 godzin

No to co tu duzo gadac pojde i sprawdze obyscie mieli racje no i mam nadzieje ze nie bedzie tak ciezko

No to bardzo Cię prosze zapytaj się bo jakby był to w jakiej cenie.No tylko że tu by musiała wejść w gre przesyłka i ile by to wyszło.

Mozesz dowiedziec sie ile kosztuje goła klapa tylnia oraz zderzak do Cargo. Nie to zebym cos planowal ale tak z czystej ciekawosci bo klapa mi troche peka w rejonie zamka...

oki popytam mysle ze klape do caego dalo by wyrwac za przyslowiowa flaszke no a co do zamka to przesylka mysle ze nie przekroczylaby ceny 8 zl . A w waszych rejonach nie ma moze do kupienia gdzies nowej nieuzbrojonej klapy ewentualnie jakiejs uzywki ale conajmniej w stanie takim by byla bez rdzy??

No i wkurzylem sie strasznie Odkrecilem plastik i nic tam nie znalazlem najwyrazniej ktos te drazki usunal . Wogole to jak te drazki wygladaja??

a maja moze po tych karetkach drzwi do DF?

No ja ostatnio byłem na szrocie i był tam fiat 125 kombi,ale jego stan dawał wiele do życzenia.Poprostu podłoga zjedzona,klapa była ale już troszke zgnita bez tylnej szyby i zamka.No a pozatym to nie mam wiadomości o żadnej klapie.

Nie niestety po karetkach nic nie zostalo no poza jedna klapa tylna w fajnym stanie ale chce blacharz za nia 150 zl ale bede musial sie potargowac

No to mam lipe bo jak to teraz zrobić żeby ładnie wyglądało i się zamykało jak nie mam zamka.

Zgadza się zgadza Nie ma teleskopków Te drążki to jak mniemam metalowe pręty, odpowiednio powyginane. Tak przynajmniej wygladało to w wersji sedan