Czuć benzyne

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowie ja zauwazyłem ze strasznie szybko znika benzyna!!tzn w ogole nie jezdze na benzynie ale wskaznik idzie co raz nizej.patrzylem na zbiornik jest ok nigdzie nie cieknie ale jak mam zamkniete drzwiczki do wlewu paliwa to przez nie czuc benzyne jakby uchodzil jej zapach????kupilem nowy korek smierdzi troszke mniej ale jeszcze czuc?????co jest grane??????

Tez tak mialem kiedys i okazalo sie ze ktos mi kradnie paliwo

serio mowie za ktoryms razem ktos ich zploszyl i nie zdazyli zakrecic wlewu

Moze to to ?? Inne wyjscia

- przetral sie plywak w gazniku i paliwo przelewa , bardzo niebezpieczne

- na zawoze odcinajacym paliwo przy jezdzie na lpg jest (przynajmniej u mnie) taka wajcha malutka - ale jakby sie przestawila to by sie dusil w czasie jazdy

narazie tyle

pozdr

Tak czy siak sprawdz przewody na całej długości, powrót też

no u mnie bylo lepiej benzyna leciala po malenku miedzy elektro zaworem a filtrem normalnie jak to zobaczylem gdzie stwierdzilem ze warto czasem patrzec pod mache - tlumaczylem sobie ze to pewnie swiezo zatankowana benzyna a potem tlumaczylem soebie ze to pewnie gdzies z tylu przerdzewial ktoys z wezykow ldo baku

Witam. Jesli czuc to tylko przy drzwiczkach od wlewu to moze to ta rura laczaca wlew z bakiem gdzies przepuszcza.

Cytat:
2004-09-07 23:24:50, Mugen pisze:
Witam. Jesli czuc to tylko przy drzwiczkach od wlewu to moze to ta rura laczaca wlew z bakiem gdzies przepuszcza.

dokladnie. ja mam to samo, ale niestety brak czasu na naprawe tego feleru.
widac to szczegolnie podczas tankowania beny

To i tak macie lepiej ode mnie. Mi bena cieknie spod dyszy paliwa w gazniku i mimo, ze juz wymienialem tam uszczelki chyba z 15 razy dalej cieknie i nie wiem juz co z tym robic. Oczywiscie przy tym w czasie jazdy czuc niewyobrazalny zapach.