Gasss - byłem pytałem.....

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w tytule....... najtańsza instalka z wtryskiem do każdego cylindra kosztuje 4200 - 4900....
Jest to instalka włskie firmy e-gas (jakoś tak)

Zwykła (z komputerem) kosztuje 2000 - 2500 - zależy od producenta i rodzaju komputera

Za pierwszą przemawia brak jakichkolwiek sztrzałów, smrodu gassu z filtra powietrza, samochód nie traci na osiągach (a podobno nawet zyskuje)

Wadą jest zdecydowanie cena......dwa razy wyższa od prostej instalki......

I co tu wybrać

Będe brał to ustrojstwo na raty....więc chyba pierwszą....

PS śmiesznie by było gdyby MackaGT objechał samochód z zasilaniem LPG

Tomku ja bym na twoim miejscu poczekał do spotu 29.XII i przejechał się gazownikiem, ocenisz wtedy utratę mocy i tak dalej, a byc może zaoszczędzisz kupy pieniędzy i nie napchasz kieszeni jakiejś firmie kredytowej (wiem co mówię w takiej właśnie pracuję)!!!! No ale wybór należy do ciebie...

Spróbuj w firmie PolGas (ProGas???) na ulicy Księcia Bolesława w Wawie. Za wtrysk do Scenica 2.0 16V (plastikowy kolektor, 2 lambdy i.t.d.) krzyknęli około 3500, więc nie powinno być drogo. Nie mam w tej chwili na nich namiarów ale bez problemu znajdziesz w necie. Firma sprawdzona: jeden kolega założył u nich do Tico (!!!) a drugi do Poldka z silnikiem Rovera - zero problemów

Na wtrysk gazu na twoim miejscu zdecydowałbym się, ale za cenę do 3500 zł, wiecej wydaje mi się, że nie ma sensu...

Poszukaj instalacji firmy BRC, nie maja one może super renomy, ale są dosyć tanie...
Przy wtrysku gazu, trzzeba koniecznie domagać się dodatkowego filtra, w innym wypadku instalacja będzie często się psuć, a auto przerywać...