MotoNews.pl

Problemy z odpalaniem BMW 520 92r GAZ ???????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam moj problem jest nastepujacy, gdy rano probuje odpalic samochod po przekekreceniu kluczyk po chwili gasnie tak jakby nie mogł utrzymac obrotów dopiero po kilku probach odpala i jak juz odpali to caly dzien jest juz dobrze , chyba ze stoi dluzje to przy po odpalenie nie moze wejsc na obroty dopiero po chwili wskoczy na obroty . Auto ma instalacje gazowa sekwencyjny wtrysk czyli odapla na paliwie po przekroczeniu 2000 obrotow przezuca na gaz

CO MOZE BYC PRZYCZYNA PROSZE O POMOC !!!!!!!!

regulator ciśnienia paliwa lub komp od gazu.
co do tego:
Cytat:
Auto ma instalacje gazowa sekwencyjny wtrysk czyli odapla na paliwie po przekroczeniu 2000 obrotow przezuca na gaz

to sekwencyjny wtrysk gazu sam przełącza na gaz po osiągnięciu odpowiedniej temperatury przez silnik. nie słyszałem zeby sekwencja przełączała za pomocą obrotów.
pozdrawiam

DOBRA POMYLILEM SIE Z TYM RODZAJEM GAZU DZIKI Z USWIADOMIENIE ALE WYTLUMACZYLEM O CO CHODZI GAZ BYL NIE DAWNO ZALOZONY TZN 3 MIESIACE TEMU I NIEDAWNO BYL NA PRZEGLADZIE
I 2 PYTANIE ILE POWINNA MI BMW PALIC NA 100 KM GAZU BO PALI MI OK +- 13L

jeżeli jeszcze jednego posta napiszesz DUŻYMI literkami to bedzie tu twój ostatni post. prosiłem cie juz dwa razy, więc do trzech razy sztuka.
pozdrawiam