| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
inSynier Polski Fiat 125p Bydgoszcz | 2004-08-31 10:53:11 Witam
Dzis w Bydgoszczy odbedzie sie manifestacja przeciwko pijanstwu na drogach. Jest ona organizowana po potraceniu w miniony piatek rowerzysty przez nietrzezwego kierowce - szczegoly mozna znalezc w tym artykule. Watki na forum Bydgoskiej Masy Rowerowej: Adam walczy o życie - dla osob spoza Bydgoszczy MASA DLA ADAMA - najswiezsze informacje na temat akcji Do bydgoskich klubowiczow/sympatykow: Jesli komus z Was zdaza sie czasami zamienic pojazd marki FSO na rower i chcialby sie dolaczyc do akcji - zapraszam o 17 pod Luczniczke. Prosze rowniez o przekazanie informacji znajomym cyklistom (nawet niedzielnym |
kaovietz Miłośnik FSO PF 125p 2.0 KOMBI Bristol UK | 2004-08-31 11:11:32 Kurczę,nie wiem czy się wyrobię,ale kilku znajomych jedzie |
![]() Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2004-08-31 15:52:48 Wiecie co mnie irytuje? Że łatwo u nas o akcję protestacyjną. Trudniej o zero tolerancji dla jeżdżących po pijanemu, zwłaszcza jeśli są znajomymi lub krewnymi. Ciekawe ilu z protestujących czy manifestujacych od czasu do czasu samemu jeździ na cyku? |
Race_D Miłośnik FSO FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2004-08-31 19:20:56 Ni mam sprawnego roweru, ale mój maluch jedzie gorzej jak rower...
BTW - jak wróciłem z qmplem z Rajdu Brodnickiego w sobote w nocy (po dwóch zarwanych nocach) pokazywalem temu kumplowi elektryke w Kancie, podszedł misiek z psem i mówi do mnie że jestem pijany. Ja mu na to że pijanym to potocznie określa sie osobe pod wpływem alkoholu, a ja nie jestem nawet nie trzeźwy... Dobrze ze byłem zmęczony bo chciałem sie jeszcze spytać czy pies nie powinien mieć kagańca... Porządnych obywateli chcą udupić a pijani sobie jeżdżą po drogach |
inSynier Polski Fiat 125p Bydgoszcz | 2004-09-01 01:08:22
Musze sie niestety z Toba zgodzic:
, ale cos trzeba robic, zeby zmienic mentalnosc ludzi. Tymczasem pijani kierowcy nadal poluja, niektorym nie daja nawet cienia szansy na powrot do zdrowia:
|
inSynier Polski Fiat 125p Bydgoszcz | 2004-09-09 23:18:26 |
Race_D Miłośnik FSO FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2004-09-10 01:29:30 [i] |
![]() Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2004-09-10 01:46:02 Ten temat jest o wypadkach i się pod niego podłączę. Miałem niedawno przygodę w drodze na Mazury. Z przeciwka jechał
sznur aut a przede mną traktor częsciowo po poboczu. Pomyślałem, że przyhamuję tuż za nim a potem minę go korzystając z luki między pojazdami z przeciwka, ale coś mię tknęło i spojrzałem w lusterko. Motocykl urosł mi w nim w oczach. Ten głąb jechał chyba ponad 150. Od razu widziałem, że nie wyhamuje. Zahamowałem ostro odbijając na lewo, a on przeleciał z mojej prawej potem z lewej traktoru i pojechał dalej. Ledwo, ledwo opanował motocykl. Pomyślałem, że miał szczęście, że spojrzałem w lusterko. 30km dalej motor leżał na ziemi. Wyglądał jak w trakcie demontażu. Rura wydechowa była przy przednim kole. Rzeczy walały się dookoła. Kierowca Fiata stojacego na jezdni na ukos chyba nie spojrzał... |
vistula Miłośnik FSO Polonez Caro 95' Przystajń | 2004-09-10 08:29:56 W miniony piatek nadrodze Lubliniec - Opole Facet Yarisem przyrżnął w Jelcza i Cinqecento.Jakie było moje zdziwienie jak sanitariusze z karetki pogotowia stwierdzili,że facet z Yariska troche wypił...Tak tylko smród alkoholu czułem stojąc kilka metrow dalej koło swojego auta(może wiatr wiał w moją stronę??)Cyrk, Panowie Cyrk. |