| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
telker Polonez 1.5 GLE Warszawa | 2005-01-17 08:19:43 Witam.
Sprawa dotyczy ulatniajacego sie gazu .Mam poldka 1.5 Gle 93 rok z instalacja LOVATO. Gdy samochod stoi i wyjety jest kluczyk ze stacyjki to smierdzi gazem .Gaz ulatnia sie tym wlotem powietrza do gaznika ( tam gdzie jest filtr powietrza). Co zauwazyłem iż ten pierwszy zawór co jest w nim filterek gazu , na postoju jest bardzo zimny.Zawórno na wejsciu przewodu z gazem jak i na wyjsciu ( cały jest bardzo zimny ).Prawidłowe działanie jest chyba takie ze jak wyciągniemy kluczyki ze stacyjki to on się zamyka i nie puszcza gazu ( on niestety chyba sie nie zamyka do końca i przepuszcza gaz). Ponieważ samochod mam na parkingu pod budynkiem to cholernie smierdzi. Może ktoś wie czy ten zaworek sie naprawia , co teraz robic dalej.Nadmienie iz jestem z Praga - Pónoc i ewentualnie w tamtych rejonach ( w ostatecznosci gdzies w Warszawie ) poszukuje dobrego zaufanego fachowca od gazu , lub kogoś kto mógłby mi pomóc.Prosze o jakis namiar tel . lub adres warszatatu. Prosze o POMOC !!!!
Pozdrawiam TELKER. |
Golden_ Miłośnik FSO 2 x Polonez 1.5 SLE ... Miasto rozpusty :D | 2005-01-17 08:53:59 No jak jest aż tak awaryjnie to zakręć zawór na butli, ale bez wizyty u gazowników się nie obejdzie ![]() |
telker Polonez 1.5 GLE Warszawa | 2005-01-17 08:55:48 To ze jest awaryjne to ja wiem .Ze zakrecic zawór na butli takze wiem .Poszukuje kontaktów do pomocy ewentualnie porady czy to sie naprawia czy od razu wymienia. |
krzyspi25 CARO 1,6 GLE Sosnowiec | 2005-01-17 10:35:56 Telker, na twoim miejscu jak najszybciej i bez chwili wahania wymieniłbym ten zawór, dlatego że tu chodzi o GAZ!! z tym "medium" nie ma dyskusji, jak pier.. ..e to moga zostać tylko śruby od kół na pamiątke że kiedyś było sobie autko (może troche przesadziłem) ale i tak może być nieciekawie
ps. szkoda tego gazu co ulatuje w atmosfere |
Golden_ Miłośnik FSO 2 x Polonez 1.5 SLE ... Miasto rozpusty :D | 2005-01-17 11:20:03 Ja popieram i doradzam wymiane. Jak wspomnial krzyspi25 - z gazem nie ma żartów no i szkoda "podwyższonego spalania" |
pigmej fso 1500 lublin | 2005-01-17 15:05:23 znowu cos się knoci i dwa razy poleciało.. |
Qba6tak Miłośnik FSO Polonez 1.5 SLE Radom, Kielce | 2005-01-17 18:42:47
Teoretycznie nie powinien płynąć bo jest taki zaworek w reduktorze który ma zamknąć wypływający do gaźnika gaz. Ale ten zaworek to zwykły kawałek gumki który uszczelnia się na krawędziach "dziurki" i najczęściej puszcza dlatego jak najszybciej wymień elektrozawór i po kłopocie. |
KIHAS Miłośnik FSO FSO 2000 WARSZAWA | 2005-01-17 19:21:20 Jeżeli masz problemy to możesz podjechać do mnie , napewno coś poradzimy
|