Bialy golf kurde!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
kto byl na ostatnim stricie napewno zwrocil uwage na bialego golfa
wlasciciel mowi ze on ma tam 1.6 ale jakos nie chce mi sie w to wierzyc a co wy o tym sadzicie?

No wlasnie, my tam z kolega danxx prowadzilismy ostre debaty na temat tego golfika Szedl niezle... A mi tez nie chce sie wierzyc ze tam jest 1.6 i 90 konióóf Cos mi tam pachnialo 1.8 GTI...

własnie nie wiadomo poniewarz sami własciciele nie wiedzieli ile tam maja ale pózniej sie okazało ze chyba jest to jednak 1,6 ale zostalo dłubniete w niemczech przez jakiegos fanatyka i dlatego tak smigało

W niemczech sie bawia w tuning mechaniczny.
Zwłaszcza ze auto nie obwieszone spoilerami ....
Prawda jest taka że w stalowej podłubanych mechanicznie aut jest mało ..... Bo kazdy wali stylistyke prawie - wyjątki mozna liczyć na palcach 2 rak.....

A bo polska jest 200 lat za murzynami jesli chodzi o tuning.Wiekszosc kupuje nowe plastixy i juz jest autko po tJuningu.Moze dlatego ze tuning mechaniczny jest duzo drozszy...

Tak Czuczu tak nam gadaj Zagladal ktos pod maske? Gdyby mial cos robione to nie mialby wolnych obrotow jak w zwyklym samochodzie. Moze miec nawet w dowodzie 1.6 i co z tego. Ale nie wiem ma niezly tjunink i juz

Tomeq powiedz że nie......
Najczesciej tuninguje sie w stalowej poldki / Kanty / Maluchy......

Tak to zwykle leci kosmetyka filtr itp i juz super - a i głosny wydech......
Jest pare wyjatków ale one potwierdzaja regułe ....... w aucie mam spoilery , neony .......... i swiece / stozek / wydech koncowy

no ja tak samo uważam że cos pod maska jest wiekszego i mocniejszego wystrczyło popatrzyc na wyścig astry gsi (150km) szli włeb włeb golf przegrał nieduzo z astrą =jakies niecałe 3-4m tylko ja za to przejebałem ładnie .Przemknoł kołomnie jak by ktos go z procy wystrzelił .Jak jechałem pierwsza mysl jaka mi przyszła do głowy to chyba włonczył podlenek +75km .Coraz ciekiewiej sie robie na tych spodkaniach ciekawe kto nastepny bedzie czarną owcą.pozdro

Racja Czuczu nikt nic nie robi bo kasy brak, samochod rodzicow i wogole niewiadomo dlaczego silnik wogole pracuje i dlaczego sie kreci w prawo a nie w lewo, no i seria sie nie psuje, jak cos zacznie sie grzebac bez pomyslu to sie pier..li, wiesz sam po sobie .Ja tez moge przyjechac np. fiesta powiedziec ze mam 1.1 gdzie rzeczywistosc bedzie wskazywala na 1.8 16v i co nie otworze maaski nikt mnie nie zmusi mam 1.1 i juz. Dlatego niewydaje sie mi zeby ten golf byl tunowany, moge sie mylic, nie mowie nie, ale takie mam odczucia, chyba ze tam jest 1.6 z golfa mkI gti.

Tomeq niestety racje masz.....

Jak jeździłem serią to mówiłem co oni pierd.... ze sie psuje.......
A tu stukowe, za duze obroty , padaja czesci itp itd....
Pingu nie lepiej też to przechodzi........

Ale np rzepa dłubie przy Vr6.........
Dlatego jestem pełen podziwu dla Macka który nei robi stylistyki tylko wsadził do poldka 2,0 i uturbia lub Lychy - autowyglada seryjnie a zaskakuje na światłach....

Sporo osób rozumie ze wyglądu lodówki na kołkach nie poprawi się i dobrze !!!!!!

No i fakt że stare konstrukcyjnei silniki łatwiej dłubać.
Niedoróbki fabryki / wyrównanie odlewów ..... poprawa kolektorów z innego auta / przebudowa wydechu........
Czasami koszty sa smieszne a osiagi sie poprawiaja .
zauważalnie......
Ps Ty nei pitol tylk owsadzaj 3,0 V6 do Tempry

A Ty mysli, ze czemu tempra nie jezdzi po ulicy V8 z themy juz sie konczy wkladac
Lycha ma seryjny wyglad poloneza, szczegolnie z tymi dwoma reflektorami przy zderzaku, Maciek tego poloneza chyba w kraku pochowa, co go zloza to cos sie pierniczy, jak nie trzyma cisnienia doladowania, zrobia to znowu nie ma cisnienia oleju i tak wkolo, porazka. Imo jesli masz cos zrobic dobrze zrob to samemu, w koncu ktos musial zlozyc silnik, to tez byl czlowiek, przy okazji mozna sie czegos niechcacy nauczyc ale nieszkodzi Kazdy jezdzi tym na co go stac, nie ma sensu rzezbic w gownie. Lepiej nauczyc sie dobrze jezdzic, odpicujesz fure i sie na zakretach wydzwonisz. Nie ma to jak seria, najlepiej produkowana w polsce, wlochach lub u ruskich

a moze ten golfik to niepozorny golf I gti 1.6 110 PS, tyle ze ten golfik waży z 800 kg wiec dlatego tak smigal

Cytat:
2004-08-23 22:57:26, CZUCZU pisze:
Ale np rzepa dłubie przy Vr6.........

Nieslyszalem aby cos zabardzo rzepa dlubal przy vr6
z tego co wiem to jest mniejwiecej tak jak kupil

Cytat:
2004-08-23 23:31:19, einar pisze:
a moze ten golfik to niepozorny golf I gti 1.6 110 PS, tyle ze ten golfik waży z 800 kg wiec dlatego tak smigal

seryjny 1,6 z gti napewno by tak nie chodzil. Stawiam ze tam siedzi 1,8 16v KR.

moze zostawmy ten temat o golfie i poczekajmy az na nastepnej modlitwie przyjedzei własciciel i sam cios wiecej powie i jak przyjedzie to mechaniacy zabierac sei do niego otwierac maske i ogladac i wymyslec cuios madrego na temat tego golfa

IMO Właściciel sam bardzo dobrze wie co ma pod macha, i ma niezły ubaw z ...

Ja obstawiam tak jak Rapcioo

Cytat:
2004-08-24 11:05:38, marreq pisze:
IMO Właściciel sam bardzo dobrze wie co ma pod macha, i ma niezły ubaw z ...

Dokladnie, choc jak jechal Majer, to ta kobietka z tego golfika powiedziala: " Ej on tez ma 1.6 to tak jak ja ?" A jej kolega sprezyzowal... "Tam pisze 16v a nie 1.6"

Z tego co wiem to w golfie II silnik 1.6 mialy moc 75KM i jeden walek w glowicy i gaznik. Jesli ten sprzet ma 1 walek w glowicy mozliwe ze jest to 1.8 112KM na wtrysku.

a ja obstane przy swojej teorii ze to 1.6 16v 110 PS i bardzo małą waga samochodu Pokazywali w Top Gearze kiedys golfia jedynke 110 PS i jezdził własnie tak jak ten

Jak sie z nim scigalem z Jołkim (Asterka GSI 2.0) to zajebiscie dawal za nami rade... Fakt ze start zawsze mial gorszy bo slizgal sie a nie jechal, ale pozniej to czad byl niezly. Nawet byla taka akcja ze tuz przed meta zaczynal nas doganiac... Zreszta... a niech ma !