Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
olechnus Opel Omega A Caravan Wrocław | 2002-12-11 11:17:41 Witam! moje autko ma nie równe, wolne obroty silnika na postoju... raz utrzymują się około 700 a czasem 1100 !! i to nie zależnie od temperatury silnika! gdzie szukać przyczyny? motor to 2.0i z 88 roku. |
CzaRny3000 seria :) POZNAN | 2002-12-13 06:36:33 sprawdz przeplywomierz i silnik krokowy(regulator wolnych obrotow)
pozdr |
PiotrS LOB WETERAN LO016 Gdańsk | 2002-12-13 08:32:20 Czarny w 2-litrowkach o ile mnie pamiec nie myli nie silnika krokowego to domena mniejszych pojemnosci
Olechnus dobrze ze zatakowales jeszcze raz bo nie moglem znalezc poprzedniego twego posta Przyczyn moga byc setki ale sprubuj tak Wez pedzelek i benzyne odpal i nagrzej silnik ( koniecznie sie przejedz ) nie wylaczaj silnika otworz maske i zacznij smarowac benzynka rure od flitra powietrza do kolektora dolotowego b. dokladnie. Jesli zobaczysz ze predkosc obrotowa wzrosnie w momencie smarowania to mozesz miec nieszczelna rure wymiana/albo tasma na gada .U mojego kolesa po tym wypilismy pare piw a biedack wczesniej jezdzil 2 miechy po mechanikach i nic. W innym przypadku prawdopodobnie mialbys sygnalizowane bledy, stad moje wczesniejsze pytanie o gaz. Jesli to nie pomoze to daj znac, wtedy podrzuce Ci standardowa procedure sprawdzanie ale sadze ze juz przez to przechodziles Ah bym zapomnial zanim zaczniesz zabawe z benzynka to sprawdz mocujace opaski mogla sie ktoras poluzowac. |