Rany 1.8 CD - to kiedy mamy max. moment????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie, na tej stronie jest podane że max. moment 140Nm osiągamy już przy 2800obr/min??????? A max. moc 94 KM przy 5500obr/min. ???? To gdzie jest prawda....załamała mnie ta przepać pomiędzy obiema max. wartościami. POsiada może ktoś wykres mocy i momentu???

Wszędzie jest podane co innego...to kilka wad przez to, że Daewoo jest taką firmą, a nie inną...

W istrukcji obslugi pisze:
moment max. 145 Nm przy 2800obr./min
moc max 95 KM przy 5400 obr./min
Co do momentu obr. to w moim Esperze (na drugim biegu) jest tak: do 2000 obr. nic sie nie dzieje, od 2000 obr. czuc przyspieszenie, od 2500 wciska w fotel, powyzej 5000 obr. juz nie czuc tego przyspieszenia. Najlepsze jest uczucie szarpniecia przy 2300-2500 obrotow. Przy tej predkosci obrotowej musi nastepowac gwaltowny przyrost momentu. Wg tych odczuc zreszta zmieniam biegi, tzn zeby z wyzszym biegiem trafic wlasnie w przedzial 2300-2500 obrotow. Moim zdaniem jazda jest wtedy optymalna - dynamiczne przyspieszanie przy w miare malym zuzyciu paliwa.

Krzysiek ja Cie proszę nie dobijaj mnie!!!
A no mojej stronie to co masz, kardiograf mojego serca czy wykres Espero 1,8???????????????
I to jako pierwszy w tym kraju zamieściłem coś takiego!!!!

Pozostałych też proszę, nie dobijajcie mnie..
TO po to tyle czasu i pieniędzy na badania wydaję, stronę prowadzę a tu takie pytanie!!!

Cytat:
2002-12-10 21:47:20, MaciekGT pisze:
Krzysiek ja Cie proszę nie dobijaj mnie!!!
A no mojej stronie to co masz, kardiograf mojego serca czy wykres Espero 1,8???????????????
I to jako pierwszy w tym kraju zamieściłem coś takiego!!!!

Pozostałych też proszę, nie dobijajcie mnie..
TO po to tyle czasu i pieniędzy na badania wydaję, stronę prowadzę a tu takie pytanie!!!

Sorrki Maćku , już wszystkojasne, przecież już tokiedyś widfziałem, ale wydawało mi się że to były wyniki twoje po tuningu....ja kudłaty durnowaty i już wszystko jasne.

A czytał ktoś posta tego idioty od CRX, już go chyba lasombra wykasował, nowy nawiedzony się zabłąkał na naszą stronkę

Cytat:
2002-12-10 21:53:01, Krzysiek-Diackon pisze:
....ja kudłaty durnowaty i już wszystko jasne.

A czytał ktoś posta tego idioty od CRX, już go chyba lasombra wykasował, nowy nawiedzony się zabłąkał na naszą stronkę

No dobra jak się sam przyznajesz że gapoway jesteś to nie ma sprawy..
A tego od CRX to nie czytałem, ale poczekajcie do wiosny..wałek juz jest i zawór paliwa też...będę łoił takich oszołomów że aż bedzie nam miło...