Osłona termiczna katalizatora a instalacja gazowa w 1.6GLI

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ponieważ po podczepieniu się pod wątek nie widzę, żeby ktoś mi odpowiedział postanowiłem założyć nowy temat. Mianowicie wczoraj byłem u gazownika, żeby spytać o cenę instalki do mojego 1.6 GLI. Powiedział mi 1900 zł, uzasadniając to tym, że w Polonezach muszą coś kombinować z osłoną termiczną katalizatora, jakoś dodatkowo zabepieczać przewody gazowe itp. Nie wiem ile w tym prawdy a ile ściemy. Kwota jaka padła jest kwotą prawie taką samą jak za zgazowanie Nubiry na wtrysku wielopunktowym. Wypowiedzcie się, bo pewnie macie spore doświadczenie z gazownikami.

Myślę że komentarz jest zbyteczy odnośnie "tłumaczenia" gazownika (no chyba że masz bardzo nietypowego poloneza - wydech obok przewodów paliwa). Co do ceny podaj jaką instalację chcesz założyć (zbiornik i firma). Parę lat do tyłu za zagazowanie swojego GLI dałem ok. 2000 pln (instalacja Lovato z kompem + torus - za ten luxus musiałem dopłacić 200 pln).
Ceny być może nieco spadły ale biorąc pod uwagę że teraz prawo wymaga dla samochodów z katalizatorem kompa w instalacji gazowej to nie spodziewam się dużego spadku ceny instalacji.

A tak OT to zadaj to pytanie na forum LPG tam są ludzie którzy się trudnią zakładaniem LPG zawodowo więc będą mieli lepsze rozeznanie w temacie

Chodzilo o instalke LandiRenzo, II generacji. Dzis uslyszalem cene 2250 wiec to chyba jakies wariactwo. Za Poloneza? (chociaz nie mam nic do tego sympatycznego autka)

I co z tego ze do Poloneza?
Wtrysk jest wtrysk... Abimex ma wiele czesci wspolnych z Oplami (np. komp jest ten sam co w Kadecie i Astrze I - jest inna kostka pamieci, ale z Kadetowa kostka tez jezdzi [sprawdzone empirycznie])
Wtryskiwacz i bodajrze cewki te same co w Corsie B

Cytat:
2004-09-15 00:31:47, kowalma pisze:
I co z tego ze do Poloneza?
Wtrysk jest wtrysk... Abimex ma wiele czesci wspolnych z Oplami (np. komp jest ten sam co w Kadecie i Astrze I - jest inna kostka pamieci, ale z Kadetowa kostka tez jezdzi [sprawdzone empirycznie])
Wtryskiwacz i bodajrze cewki te same co w Corsie B

i kosztują też jak do opla [też sprawdzone empirycznie ]