| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
morion DEADSOUL Omega B + zło :) zielona góra | 2005-11-08 08:54:07 witam.
mam zamiar widzieć coś podczas jazdy po zmierzchu i mam pytanko czy macie namiary na jakieś firmy sprzedające/montujące ksenony do omegi B w lubuskim lub osciennych województwach... w miare humanitarnych cenach?
pozdrowionka |
Vino LOB SYMPATYK M5 Warszawa | 2005-11-08 09:13:17
Ale to sa wykluczajace sie warunki.... |
morion DEADSOUL Omega B + zło :) zielona góra | 2005-11-08 12:12:38 masz na mysli ksenony w lubuskim? humanitarne ceny w lubuskim? czy jak? )) oczywiscie nie mam na mysli pseudoksenonowych dziwactw za kilkaset złociszy... mam mozliwość założenia "hella" za 1800 ale na sląsku więc szukam punktu odniesienia na swoim podwórku... |
spychu Omega B Caravan Łódź | 2005-11-08 13:22:56 Mi w Łodzi oferowano założenie xenonów za 2000zł, nowe reflektory soczewkowe pod xenon, przetwornice + żarniki, plus poziomowanie z pokrętła ze środka. Przyszłościowo spryskiwacze reflektorów (jak policja zacznie ścigać za ich brak).
Za 2000zł spokojnie powinieneś założyć. Na allegro za kompletne reflektory xenonowe Helli chcą 2000zł. http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=71085669 1600zł - http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=70850093 [ wiadomość edytowana przez: spychu dnia 2005-11-08 13:23:58 ] |
kufcio Omega C 2,2 DTI --- | 2005-11-09 12:55:27 Morion tośmy się zbiegli
Tez kombinuje ale potzrebuje troszke informacji... Do tej pory myslalem ze xeony to osobne lampy, wytrzymale na wyzsza temp. niz zwykle soczewki itd. Jesli sie nie myle to sprawa ma sie bardziej prosto i jest tozwykla lampa soczewkowa z zarnikiem xeonowym, z osobnymi przetwornicami. Zastanawiam sie nad uzywanymi pochodzacymi z omegi na aukcji Lampy Ale ja sie skusze na same soczewki.. Co myslicie o tym? |
DrA eS ... | 2005-11-09 14:19:08
Co to za bzdury ?? Strumien swiatla ksztaltuje soczewka. Klosz jest gladki.
Dokladnie tak. Aczkolwiek zeby dalo sie wsadzic zarnik to wymienic musisz soczewke lub przerobic samo mocowanie zarnika. Do przerobki jest tez zasilanie xenona. Zasilanie swiatel mijania trzeba podlaczyc do przetwornicy. Reszta podlaczen jest identyczna jak w zwyklych lampach. Silniczki od poziomowania pasuja z wersji recznej. Najlepiej kupic uzywane xenony bo z przerobka obsadki zarnika moze byc problem. Ceny uzywek 1000-1500. Montaz to 15 minut. |
davo76 Omega 3000 / Eur ... Chelmek | 2005-11-09 17:19:48 Ostatnio z kumplem zmienialismy xenony w A3.
W gliwicach na gieldzie spiewali 1800 za dwie lampy z przetwornicami wybor bardzo duzy tyle ze u kazdego cena ta sama...nic nie chcieli opuscic, jednak po 4 godzinnym chodzeniu udalo sie sparowac 2 lampy u roznych handlarzy, efekt 1400 za komplet przy okazji wypytywalem sie o lampy do omegi cena wlasciwie ta sama tyle ze akurat nikt nie mial lewej. Wiec jak sie komus chce troche pochodzic i potargowac to mozna miec xenony za 1400 zeta...to lepiej kupic orginal niz przerabiac bo jeszcze wyjdzie jakis druciany efekt , pewno soczewki sa inne jak pisze DrA np. w A3 roznia sie sporo wielkoscia nie porownywalem jak to jest w omedze ale pewno sa inne.
|
davo76 Omega 3000 / Eur ... Chelmek | 2005-11-09 17:20:36 Ostatnio z kumplem zmienialismy xenony w A3.
W gliwicach na gieldzie spiewali 1800 za dwie lampy z przetwornicami wybor bardzo duzy tyle ze u kazdego cena ta sama...nic nie chcieli opuscic, jednak po 4 godzinnym chodzeniu udalo sie sparowac 2 lampy u roznych handlarzy, efekt 1400 za komplet przy okazji wypytywalem sie o lampy do omegi cena wlasciwie ta sama tyle ze akurat nikt nie mial lewej. Wiec jak sie komus chce troche pochodzic i potargowac to mozna miec xenony za 1400 zeta...to lepiej kupic orginal niz przerabiac bo jeszcze wyjdzie jakis druciany efekt , pewno soczewki sa inne jak pisze DrA np. w A3 roznia sie sporo wielkoscia nie porownywalem jak to jest w omedze ale pewno sa inne.
|
profil-usunięty | 2005-11-09 18:50:30
Może źle się wyraziłem, klosz w ksenonach nie jest całkowicie gładki, ma nacięcia w dolnej zewnętrznej części tak jak tutaj. Co do ceny to można próbować kompletować po kawałku, osobno lewa, osobno prawa lampa, osobno przetwornice, żarniki itd. Osoba uparta i cierpliwa można się zmieścić w 1200 pln. a kompletu w bdb stanie nie widziałem jeszcze poniżej 1500. |
czacha Omega B EDITION 100 ... WLKP | 2005-11-09 22:11:30 no to ja mialem okazje kupic na takim pchlim targu (towar z niemic, wszystko jak leci) , 2 (słownie dwa) reflektory ksenonowe od omegi "C" (data bita na kloszach 2001) za uwaga 200zł za komplet. Były całe, miały tylko lekko uszkodzone uszczelki.
spisałem numery seryjne i poleciałem do chaty sprawdzic po numerach w EPC czy to nie sa przypadkiem lampy z "anglika". Tego nie mogłem sprawdzić,(w EPC nie maiłem omy C) pojechałem jeszcze raz je oglądnoc, ale gość je zdążył sprzedać. Dałem tak dupy, jak nigdy. ps. może wie ktoś poczym można poznać lampy czy są od angola??? Te miały logo GM, ale nie było znaczka opla, ani Vaxwall, |
morion DEADSOUL Omega B + zło :) zielona góra | 2005-11-09 23:22:07 Tugosciu spiewa 1600złociszy do tego daje silniczki i spryskiwacze... ale czy to nie angol to nie wiem... dowiadywał sie ktoś? |
kufcio Omega C 2,2 DTI --- | 2005-11-09 23:32:56 Wpadłem napomysł kompletowania lapm, ale bpje sie ze wysylkowo jak zaczne kupowac to jedna od drugiej bedzie sie różniła.. jakies odcienie cos..
Co innego na giełdzie, zerkasz i po wszystkim |
Bull_Terrier Omega B Szczecin | 2005-11-09 23:52:33 mozna smialo kupic soczewki albo ksenony od anglika, poniewaz jedyna roznica to tzw. klin ktory jest w druga strone, ale mozna taka mala dzwigienka w srodku lampy go zlikwidowac. wtedy zamiast klina mamy plaska krawedz rzucania swiatla, bez problemu przechodzi to przez przeglad. mialem wczesniej soczewki od anglika dlatego znam to z autopsji. |
morion DEADSOUL Omega B + zło :) zielona góra | 2005-11-10 08:25:55 jak już mam wywalić pare złociszy to wole na coś co nie bedzie "przechodziło przez przegląd" ale bedzie w pełni sprawne i spełniające normy...
p.s. Bull-Terrier ładne alusy ![]() |
Bull_Terrier Omega B Szczecin | 2005-11-10 11:53:03 no tak ale jezeli sie trafia ksenony z anglii w dobrej cenie to mysle ze warto. kiedys kolezka mial wlasnie z anglika za 800 zł komplet i gdyby nie to ze ja juz mialem to bym kupil.
P.S. morion mi tez sie podobaja ![]() |
kufcio Omega C 2,2 DTI --- | 2005-11-10 13:53:43 Felgi sa super, czailem sie na bardzo podobne na allegro ale z oponami w super stanie poszly za...4700zl Steinmetz jesli sie nie myle..
ile Ciebie kosztowaly? Słuchajcie, ok przejda przeglad ale czy mozna je ustawic zeby swiecily po "naszemu" ? bo istota zebysmy dobrze widzieli I przechodzili przeglad
Kur.. teraz wiem dlaczego u mnie lampa swieci nie tak jak trzeba.. handlarz wsadzil zwykla od anglika Na przegladzie sie dziwili jak to mozliwe
|
Bull_Terrier Omega B Szczecin | 2005-11-10 17:25:26 z tego co sie orientuje to soczewki ustawisz "po naszemu" ale normalnych czyli z ryflowanymi szklami sie nie da.
felgi i ksenon kupilem od kolesia ktory sprzedawal swoja omege za fele dalem 1500 z oponkami, a za ksenon 1000 zł. |
PEPE 3,2V6 TORUŃ | 2005-11-11 00:18:15
Angol sądzac po wycieraczkach. |
![]() maestro_PL OMEGA B tzw.CARAVAN = SALT MINE = KRAKÓW-WIELICZKA | 2005-11-11 09:46:10 wlasnie sobie zrobilem kalkulacje. Nowe fabryczne reflektory DEPO XENON ( z atestem i homologacja ) + PALNIKI NOWE D2S + przetwornice HELLA = 1350 zł
czy jest sens szukac czegos innego ?? uzywki HELLI mozna trafic od 1500 - 2000 |