Wymiana drzwi w 2107

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dołaczam do uzytkownikow łady 2107
kupilem ją za całe 400zl '89 1.5 na gazowni w stanie technicznym bardzo dobrym wiec mysle ze sie oplacalo.
Niestety drzwi od strony kierowcy sa bite i musze je wymienic.
Wiec mam kilka pytan:
Czy mozna samemu wymienic drzwi od łady i czy jest to bardzo trudne? ewentualnie ile to moze kosztowac u fachowca,
pozatym jakby ktos z okolic bialegostoku mial do sprzedania takie drzwi to prosilbym o kontakt. Dzieki i pozdrawiam.

[ wiadomość edytowana przez: dcnt dnia 2006-04-27 22:01:39 ]
[ powód edycji: zmiana tytulu ]

Odwiedź kilka szrotów w Białymstoku, ostatnio widziałem jedną siódemkę na szrocie przy Popiełuszki (ten koło torów). Wymiana dzrzwi to żadna filozofia, masz dwa zawiasy: z góry i z dołu, każdy trzymany jest przez 3 wkręty. Jak dasz rade je odkręcić to jesteś w domu. Prawidłowo służy do tego specjalny przyrząd: taki śrubokręt w który wali się młotkiem . Później tylko odpinasz ogranicznik, jak się trochę orientujesz to będziesz wiedział o co chodzi. Na fachowców uważaj, niektórzy nic nie robią a ceny biorą z kosmosu. Byłem dziś świadkiem takowego (kumpel przez grzeczność się zapytał ile się należy, bo tenże "fachowiec" tylko obroty lekko podniósł i policzył sobie...20zł!!!!!!!!!!!!!!!! /B-stok/

DZIECINADA !!!

Ja ostatnio zapłaciłem 30zł za przestawienie zapłonu i npokrecenie cos w gazniku bo jak powiedziałem ze wszystkie dysze i inne membranki wymienilem to gosciu nawet tam łapek nie wsadzał

Cytat:
2006-04-27 17:49:13, adasiek_w pisze:
Wymiana dzrzwi to żadna filozofia, masz dwa zawiasy: z góry i z dołu, każdy trzymany jest przez 3 wkręty. Jak dasz rade je odkręcić to jesteś w domu. Prawidłowo służy do tego specjalny przyrząd: taki śrubokręt w który wali się młotkiem . Później tylko odpinasz ogranicznik, jak się trochę orientujesz to będziesz wiedział o co chodzi.

jeszcze druty od lampki sygnalizacyjnej w drzwiach (przednich), no chyba że "siódemki" jej nie mają.

Tak oczywoście - 2107 jako najbiedniejsza wersja klasyka nie ma lampek w drzwiach

Cytat:
2006-04-28 08:11:28, Leszek_Gdynia pisze:
Tak oczywoście - 2107 jako najbiedniejsza wersja klasyka nie ma lampek w drzwiach

Nie byłem pewny to sie i asekurowałem. To że 2103 i 2106 maja to wiem, ale ani moja "jedynka" ani 2105 tego gadżetu nie maja. A co do "śiódemki" nie byłem pewny na 100%