MotoNews.pl
9 Brilliance - nowa marka prosto z Chin (90353/27) - NT

Brilliance - nowa marka prosto z Chin

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
za Leipziger Messe :

"Za pośrednictwem AMI na rynek światowy Chiński samochód osobowy świętuje w Lipsku swoją europejską premierę

Z okazji Auto Mobil International 2005 generalny importer Euro Motors (Gibraltar) Limited i chiński producent Brilliance Automobile Co., Ltd przedstawiają publiczności swój pierwszy samochód na rynek europejski (hala 3, stoisko E 31).

Model Euro Motor pod nazwą Brilliance "zhonghua" M1 sportowo-eleganckim samochodem osobowym średniej klasy o mocy do 140 kM i maksymalnej prędkości 200 km/h, który aktualnie jest oferowany w dwóch wariantach silnika (2,0l; 2,4l). Zapowiedziany został model 1,8l.

Pojazd doskonale łączy oczekiwania wymagających, lecz jednocześnie świadomych swoich możliwości finansowych klientów - twierdzi importer. Wyposażenie seryjne w odniesieniu do technologii i komfortu jazdy zostało dostosowane do wymagań klienta europejskiego. Model Brilliance "zhonghua" M1 firmy Euro Motor dysponuje przyjętym w Europie wyposażeniem bezpieczeństwa."
M1:

M2:

KOSSIARRKA..cena do dużej negocjacji

Nawet zgrabny

M2 jest o wiele ładniejszy.

Cytat:
2005-04-05 21:57:20, Mebig pisze:
M2 jest o wiele ładniejszy.

Troche podobny do nowej serii 5 tylko ladniejszy

M1 troche jakby zmodernizowana Leganza.M2 faktycznie ładne choć rzuca sie w oczy podobieństwo do BMW 5

Cytat:
2005-04-05 22:06:21, road_runner pisze:

każdy samochód będzie ładniejszy od nowej 5-ki

no to je sobie pooglądam bo za 4 godziny wsiadamy z kumplami w fure i jedziemy do Lipska

Cytat:
2005-04-05 22:06:21, road_runner pisze:

Byłeś szyszy o 30 sekund....

Ale nie ukrywajac gdyby mi ktoś postawił obok siebie tego M2 i nową 5-ke i powiedział sobie wybierz jednego z nich to była byc ciężka decyzja, prestiż marki przemawał by za BMW, ale wygląd zewnętrzny za M2 i sądze ze to wzieło by góre tutaj i wybrał bym M2 bo podoba mi sie, kształt boku, przednie swiatła zderzak i atrapa, tyłu nie oceniam bo go nie widać

a juz myslałem ze to bedzie nowy Polonez!

ach mazenia......

kolejne wozy typu lanos-tył jak beemka przód niczym matiz

No mnie, jako że pracuje w serwisie BMW, tez od razu rzuciło sie podobieństwo do nowej piątki.

Cytat:
2005-04-05 22:08:06, daniel pisze:
każdy samochód będzie ładniejszy od nowej 5-ki

Nie zapominajmy o 5-kach i nowych trójkach - oba modele zostały zmienione w ostatnim rzucie z ładnego na "mniej ładne" delikatnie mówiąc .

Ale piontka w M-wersji juz taka straszna nie jest:

i gdyby taką postawiono obok tego M2 to nie wiem czy ktokolwiek by sie zastanawiał, który wybrać .

Cytat:
2005-04-05 22:22:29, Mebig pisze:
Ale nie ukrywajac gdyby mi ktoś postawił obok siebie tego M2 i nową 5-ke i powiedział sobie wybierz jednego z nich to była byc ciężka decyzja, prestiż marki przemawał by za BMW, ale wygląd zewnętrzny za M2 i sądze ze to wzieło by góre tutaj i wybrał bym M2 bo podoba mi sie, kształt boku, przednie swiatła zderzak i atrapa, tyłu nie oceniam bo go nie widać

Jeżeli mnie przedstawiono by taki wybór to dopowiedział bym: nie,dziękuję,wolę Chryslera 300C

Cytat:
2005-04-05 22:36:50, MARKHEIM pisze:
Jeżeli mnie przedstawiono by taki wybór to dopowiedział bym: nie,dziękuję,wolę Chryslera 300C

Nie ma tak łatwo do wyboru masz te dwa autka

Sorki ale jak możecie te potworki umieszczać na forum? Te nowe auta to już nie są Beemki tylko "pojazdy pochodzące z fabryki która kiedyś robiła BMW". Moim zdaniem zupełny upadek.

Piatka czy nie , biadolicie ,że to nie to samo a co my w Polsce robimy??To tak na poprawe humoru....

Ładne te Chińczyki
A 5 to tylko w wersji M...
A niu trójka jest jeszcze w miarę znośna głównie ze względu na możliwość wyboru między paskudnym, a klasycznym wnętrzem.
Ale nie ma to jak poprzednie beemki...
Pzdr

Cytat:
Sorki ale jak możecie te potworki umieszczać na forum? Te nowe auta to już nie są Beemki tylko "pojazdy pochodzące z fabryki która kiedyś robiła BMW". Moim zdaniem zupełny upadek

masz racje.
a poza tym BMW kojarzy mi się z łysymi sterydami co leżą na ręcznym i myślą że ich 15 letnie szroty to cuda techniki.

Cytat:
2005-04-06 01:58:41, piotrospan pisze:
masz racje. a poza tym BMW kojarzy mi się z łysymi sterydami co leżą na ręcznym i myślą że ich 15 letnie szroty to cuda techniki.

oj nie ma co obrażać tych ich 15 letnich szrotów, bo technologicznie są to cuda techniki swoich czasów, a do tej pory mogą poszczycić się dobrymi osiągami... cóż poradzić, że tacy niemądrzy ludzie wybrali sobie tak doskonałe samochody na swoje zabawki...

A mi się podoba i to bardzo 5, moim zdaniem, bardzo udana furka.