[MKVII] Jak zmienić podświetlenie pokręteł nawiewu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak w temacie....uporałem się już ze wszystkim co było do podświetlenia(łącznie z radiem) zostały mi tylko te nieszczęsne zielone pokrętła od nawiewów....
prośba do osób które mają za sobą walkę z tą piekielną zieloną farbą. Co z nią zrobić żeby pokrętełka piknie świeciły na niebieściuteńko
dzięki z góry za pomoc

[ wiadomość edytowana przez: Kalor dnia 2009-12-13 19:49:06 ]
[ powód edycji: Dostosowanie tematu do nowego regulaminu ]

z tego co pamietam to mejson wstawil tam male diody czerwone

was noie bolą bo Sinusowi zielony pasi i mu się mniej męczą

utknąłem w połowie roboty...mam już prawie wszystko na niebiesko....

czekam dalej

Ja sie moge podzielic tym jak to zrobilem, aczkolwiek nie jest to profesjonalna robota Coprawda do tej pory nie wymyslilem nic lepszego ...
Zaczynamy od wymontowania calego modulu pokretel, rozbieramy go - tam sa chyba zatrzaski takie. Nastepnie przygotowujemy narzedzie ktore posluzy nam do tej zacnej roboty :

Bierzemy lutownice i igłę (najlepiej taka od maszyny do szycia), nastepnie grubym miedzianym przewodem (samą miedzią bez oplatu czy izolacji, przydrutowujemy igłę do koncowki lutownicy.

Jak mamy juznasze narzedzie tortur to podlaczamy je do pradu i po nagrzaniu sie igły wytapiamy od przodu białą folię pod spotem której jest folia zielona. Najlepiej nie za głęboko ale nie za płytko i co wazniejsze wszędzie tak samo. Zajmuje to troche roboty a niektore kształty tych białych znaczków - np cyferki są naprawde trudne do wytopienia ... no ale sie da. Te bardziej proste polecam wyciąć poprostu skalpelem.

Jak juz mamy przod to podswietlamy diodami z drugiej strony kazdy znaczek z osobna, jest to rownie ciezka robota gdyz jest tam bardzo malo miejsca ... a miedziane szyny + i - na nieszczescie bezpiecznikow ciagle sie stykaja

Gdyby ktos mial jakies pytania ... to walcie

PS - co Wy na to ?

wow...sporo tego.....ale jakiś pomysł to jest...najlepiej chyba kupić cały moduł i na nim poćwiczyć...hmmm....zajmę się tym w najbliższym czasie

Dzięki