| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
ttruskawek Lada 2106 Tychy | 2004-11-21 16:13:03 eee no tak to teraz bedziecie sie smiac.. a co tam.. ;-p smiejcie sie.. ale nie o tym mialem .. chodzi mi przewodzik... od chlodnicy do zbiornika wyrownawczego.. czy on ba byc twardy /bardzo/ czy tesh miekki.. bo ze tak powiem trzese portkami .. bo dzis sie dowiedzialem ze popezedni wlasciciel nie zmienil plynu jak mi powiedzial na zimowy.. bo jak jesli on mi z lekka ze tak powiem zamarzl!!!!!!! wiec przewodzik to jedno 2 sprawa.. to jakie moglem poniesc straty jesli mi pozamarzalo ? ps i jak to sprawdzic bez demotarzu silnika?? a jak wiadomo dzis niedziela czeka mnie jeszcze jedna noc.. i sie boje.. bo dzis juz nigdzie nie wymienie.. plynu!!! HELP heh kurna zaniedbalem.. to jak cholera.. |
dobry SYMPATYCZNY GOŚĆ ALFA ROMEO 156 SW 2, ... Łódź | 2004-11-21 17:07:49 ten przewodzik zaiste jest orginalnie twardy ja nie wiem co a co do zamarznięcia płynu(wody) to w zasadzie tylko może pęknąć blok silnika lub chłodnica także jeżeli by to sie stało to napewno byś zauważył bo by woda(płyn) gdzieś wyparowały - na zewnątrz lub do oleju , lub na tłoki |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-11-21 19:14:35 a czy czasem takie zaslepki z boku bloku nie sa wlasnie po to, by je zamarzajaca woda wypchnela, nie rozwalajac samego odleu bloku?
cos jak zaslepka ZAXA od oleju.... Tamta tez wyskoczyla o ile pamietam wskutek cisnienia. a przewod moze byc twardy, bo sparcialy. |
soop SYMPATYCZNY GOŚĆ PT Cruiser 2.4L Limi ... Białystok | 2004-11-21 19:20:29 Dobra rada: przejdz sie ze 3-4 razy w nocy i zagrzej ja porzadnie bo ma byc spory mroz. Albo zlej wode z chlodnicy i z bloku i rano zalejesz swiezym borygo. I nie martw sie na zapas nawet jak cos sie rozpieprzy to jeszcze nie koniec swiata w najgorszym wypadku przelozysz inny silnik tylko na przyszlosc pamietaj o takich sprawach Aha...mimo ze jest niedziela to stacje sa przeciez otwarte mozesz skoczyc kupic plyn i ja zalac. [ wiadomość edytowana przez: soop dnia 2004-11-21 19:21:20 ] |